Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Příběh zázraků a lásky" se točí kolem dívky jménem Mitsuha a chlapce jménem Taki. Mitsuha je studentkou střední školy, která žije spolu se svou mladší sestrou a babičkou v málem městečku hluboko v horách. Mitsuha je dcerou zdejšího starosty, který je velmi přísný a obzvláště nyní, když se blíží další volby, chce, aby se jeho dcera chovala vzorně. Dívka je také svazována spoustou tradic spojených s tím, že se její rodina po několik generací stará o šintoistickou svatyni ve městě. Není tedy divu, že Mitsuha svůj život velmi těžce snáší a sní o nádherném životě ve velkém městě jakým je Tokio. V centru Tokia žije Taki, student střední školy, který tráví svůj volný čas se svými přáteli, nebo na brigádě v italské restauraci, kde pracuje jako číšník. Takiho velkým koníčkem je architektura a výtvarné umění. Jednoho dne má Mitsuha velmi živý sen, ve kterém je chlapcem v centru Tokia. Taki má také zvláštní živý sen, ve kterém je mladou studentkou v malém městečku v horách, kde nikdy nebyl... (Jeoffrey)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (221)

Jinny 

všechny recenze uživatele

Film vypráví příběh o chlapci a dívce, kteří se míjejí a až po delší době jim dojde, že se milují. Nejspíš si teď řeknete, že tohle jste už viděli, ale to byste se unáhlili. Taki a Mitsuha se totiž nejen sblíží, ale jejich pouto je o to silnější, že nejen že znají život toho druhého, ale vzhledem k tématu výměny těl život toho druhého sami ochutnají. Příběh se z odlehčené komedie o dvou teenagerech překlopí ke vizuálně zajímavé drama a je jenom důkaz umění Makoto Šinkaie, že změna tónu vyprávění proběhne hladce. Příběh protkává japonská poetika a občas se v něm objeví skoro pohádkové prvky. Kimi no na wa hodnotím jako nejlepší animovaný film roku a cením si ho o to víc, že vznikl formou klasické animace a rozhodně to není film zaměřený na děti. ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Po tomto snímku se upevňuji v tom, že Makoto Šinkai není asi režisér pro mě. I když zrovna Your Name se mi od něj celkem líbilo, nicméně ne tolik jak bych čekal a to mám pro hrátky s časem slabost. Na druhou stranu je možné, že se mi to celkem líbilo právě kvůli nim, jelikož zatím všechny ostatním snímky od Makota kolem mě jen tak prolétly a když zanechaly stopu tak spíše negativní. Jeden z nich se mi ani nepodařilo na dva pokusy dokoukat, přitom pomalejší tempo vyprávění mi nevadí. Nevím čím to je. Možná, že se na můj vkus hodně zaměřuje na poetiku. ()

Reklama

runner85 

všechny recenze uživatele

Čo by som ako prvé urobil, keby som sa zobudil v tele krásnej ženy? No samozrejme, že by som jej ohmatával kozy. Mali ste už naozaj živý sen? Mali ste sen v ktorom sa vám snívalo o žene ktorú ste po prebudení chceli nájsť? Aby som popravde povedal prvotné minúty bolo dosť hektické. Nevedel som, kto je kto a kde. Ale časom sa to trošku uchochmesilo a už to len išlo a išlo. Časové pardoxy sú vo svojej podstate neskutočné nezmysli a už je len na majstrovskom ume režiséra ako to zvládne. Príbeh je samozrejme krásny, len už nie je moc originálny a to mu trošku uberá na výnimočnosti (schválne som nenapísal na kvalite) Animácia je neskutočná, hudba sa dala povyberať aj lepšie. SPOILER neviem ako vám, čakal som iný záver. Možno som očakával, že nakoniec sa nestretnú, len si pomôžu aby sa ich životy uberali lepším smerom. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Přes několik masařek, například ve formě otravných songů a nepřehledného úvodu, originální, nápadité, křehké, parádně načmrkané. Určitě nevhodné pro každého, navíc na tento animákový žánr musí mít divák náladu. Detaily a vybrané dějové fragmenty přebíjejí kvalitou celek, přesto, nebo díky tomu, jdu do plných. Ten pocit, že někoho dávno znáš. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

No, takže ten typ se nějakej čas prohazuje s tou holkou a je to celkem i vtipný. Nikdo ale neví proč. Pak se zjistí, že to bude asi z toho důvodu, že vypil saké udělané z jejích slin, které ona dala do nějakého chrámu nějakému bohovi. Vůbec, pokud se nevyznáte v japonské mytologii, tak na to ani nekoukejte, jinak to nepochopíte (já to tedy nepochopil, ale možná jsem jen blbej). No a ta kometa s tím v podstatě vůbec nijak nesouvisí, má asi pouze přidávat na dramatičnosti. Takže asi tak... 20% ()

Galerie (60)

Zajímavosti (16)

  • Stužka, kterou nosí Mitsuha, reprezentuje nit osudu, která podle japonské pověry spojuje člověka s jeho osudovým protějškem. Tuto pověru dále zpracovává seriál Doteky osudu (od r. 2012). (fallanga)
  • Přestože je Itomori vymyšleným městem, bylo vytvořeno na motivy skutečného města jménem Hida. (novoten)

Reklama

Reklama