Reklama

Reklama

Sing Street

  • Irsko Sing Street (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Film se odehrává v Irsku v polovině 80. let, kdy v důsledku nedostatku práce řada Irů opouští zemi a odjíždí hledat štěstí do Anglie nebo Ameriky. Rodiče patnáctiletého Conora (Ferdia Walsh-Peelo) spolu nevychází, hádají se a potřebují ušetřit peníze v napnutém rodinném rozpočtu. Proto se Conor musí přesunout na levnější školu, kde na něj čeká šikana od spolužáků a do oka si nepadne ani s místními učiteli. Zatímco se snad všechno v jeho životě ubírá špatným směrem, potká před školou o rok starší Raphinu (Lucy Boynton), která chce prorazit jako modelka. Aby získal její pozornost, pozve ji na natáčení videoklipu k písni jeho hudební skupiny. Zbývá už jen jediné – založit hudební skupinu a složit nějakou píseň... (Dont)

(více)

Videa (16)

Trailer 3

Recenze (159)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Hezký muzikál, kterému se skvěle podařilo zachytit jednu dobu, kdy Irsko je zde prezentováno se svými problémy, i když nijak komplexně, především se ale jedná o dobrý hudební film. Hudba vás zde dovede dostat. Co se ale týká dějové linky, tak ta mě prostě ohromit nedokázala, přišla mi až příliš ohraná. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Pokial sa Vám chce vracať z vyumelkovaných, dokonalých amerických pseudomuzikálov, puste si Sing Street. Nenajdete ani jeden prvok, ktorý by bol prikrášlený. Film si zakladá na tom, že je všetko autenticky škaredé, nič sa nedarí, a všetko ide ťažko. Jak z reálneho života. To som nečakal. Dokonca ani happy end neni za západu slnka :D ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Parta teen outsiderů v Doublinu osmdesátých let založí na ultrakonzervativní křesťanské škole kapelu inspirovanou Depeche Mode, Duran Duran, Cure a Joy Division? What's not to love? Snad jednoduchá, ale hrozně příjemná pohádka (přitom prý trochu autobiografická), které by k dokonalosti stačilo snad jen mírné zkrácení, obzvlášť o jedno přebytečné a rušivě kýčovité muzikálové číslo. 8/10 ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Skvelá vec toto! A to som si pustil len tak, na prestriedanie, že už som dlho nevidel žiadny muzikál. Ale toto ma fakt dostalo! Páčilo sa mi prostredie cirkevnej školy 80tych rokov, aj skvelé postavy členov kapely a samozrejme celý ten dej, ktorý mal veľmi ďaleko od klišoidného amerického idealizmu. Práveže to často pôsobilo skôr komicky amatérsky ako za každú cenu chceli iniciovať kapelu. Navyše to malo aj svoj parádny dôvtip, ktorého je už v poslednej dobe vo filmoch ako šafránu. No a Lucy Boynton ako femme fatale, ktorá celý dej filmu o rock´n´roll band odštartovala - tak to je naozaj kus sympatickej ženy. Nemôžem inak ako 5*! Konečne niečo poriadne, už dlho sa mi nestalo, žeby nejaký z tých nových muzikálov takto bavil (a zároveň aj pobavil). A aby som nezabudol - parádny soundtrack! ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Namlsaný z Begin again jsem se pustil i do Sing Street, která sice rozhodně nebyla špatná, ale za svým předchůdcem přeci jen trochu zaostávala. Hudba je opět skvělá, i když tentokrát hlavně ta vybraná ze skutečnosti a zasazení do dobového Irska se podařilo. Příběh o vzniku školní kapely, kvůli oslnění holky, mě vcelku bavil. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (11)

  • Ve filmu zazní i songy „The Cure“, „A-ha“, „Duran Duran“, „The Clash“, „Hall & Oates“, „Spandau Ballet“ , „M“, „The Jam“, „Motörhead“, „Joe Jackson“, „The Score“, „Hudson Thames“. (Posheidon)
  • Mark McKenna hraje Eamona, který ve filmu zvládá hru na několik hudebních nástrojů, protože jeho otec je muzikant. Mark McKenna má ve skutečném životě otce, který je muzikant a  jmenuje se Eamon. (Fugas.cz)
  • Otec a strýcové Ferdia Walsh-Peela (představitel hlavní role) chodili na skutečnou školu Synge Street Christian Brothers School. (Hal_Moore)

Související novinky

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Johnny Depp a Vražda v Orient expresu

Johnny Depp a Vražda v Orient expresu

01.10.2016

Legendární detektivka od Agathy Christie ožila v letech 2001 a 2010 v televizi, její nejslavnější adaptace ale vznikla v roce 1974. Do vraždy v bájném Orient expresu se tehdy zapletli Sean Connery,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno