Reklama

Reklama

Můj soused Totoro

  • Japonsko Tonari no Totoro (více)
Trailer 2

Sestry Sacuki a Mei se s tatínkem stěhují na venkov do strašidelného domu. Starší Sacuki musí převzít péči o domácnost, zatímco malá Mei objevuje zákoutí přilehlého lesa. Dívky se spřátelí s roztomilými lesními duchy v čele s obrovským chlupáčem Totorem a prožijí s nimi největší dobrodružství svého života. Nadčasový film mistra japonské animace Hajaa Mijazakiho v produkci studia Ghibli s ohromující obrazotvorností vypráví o každodenních radostech i trápeních diváků každého věku. (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (503)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Tradične nádherný príbeh v podaní Hayaa Miyazakiho, u ktorého pojem anime vstupuje do umenia. U Totora miestami vidieť dnes už značne zastaralú animáciu, resp. kresbu, ale pri filmoch maestra Miyazakiho som sa od toho vždy dokázal odpútať a nechal sa unášať na vlnách fantázie a silných príbehov s prekvapivými súvislosťami v kontexte reality. Nebudem nič prezrádzať, schválne si sami vygooglite, čo vlastne niektoré veci v Totorovi symbolizujú. Tradične 100% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Hravý, kouzelný a ohromně pozitivní snímek s nádhernou animací studia Ghibli. Mimo jiné nabízí úžasnou scénou za deštivé noci na zastávce. i když... On nic jiného vlastně nenabízí. Celou stopáž kazí, a z atmosféry konstantně vytrhávají, dvě hlavní postavy sester. Tak nesympatické a uřvané nány to se jen tak nevidí a rozhodně neslyší. Viděl jsem japonský originál, americký dabing je prý v tomto paradoxně umírněnější. Obvzláště malá Mei proječí celých cca 86 minut a u mě osobně si "vykřičela" minimálně o * méně než bych býval dal. Aspoň má konečně pořádný důvod proč plakat, děvčátko jedno uřvané. ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Překrásné rodinné anime s nádhernými animacemi. Především postavička malé Mei a všechny nadpřirozené postavy jsou velmi pěkně animované. Kouzelný příběh rodiny, co se nastěhuje do starého domu, kde straší a Mei díky své zvědavosti objeví ducha lesa Totoru. Velmi vtipná je scéna, kdy Mei a Satsuki čekají na autobus a Totoro se přidá, naprosto nádherný je kočičí autobus (myší světla neměly chybu) a dva malí Totorovi pomocníci. Celé anime je provázenou krásnou hudbou. Nádherný, milý příběh, jenž pohladí po duši. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Kolikrát jsem ho už viděl? Čtyřicetkrát? :) Víckrát jsem viděl asi jen 耳をすませば (také od Ghibli) a Matrix (to bylo první DVD, co se mi dostalo do rukou, a jelo mi kolem dokola k práci :-). Totoráč je geniální film s dokonale jednoduchou stavbou a precizním budováním příběhu. Pro plné pochopení doporučuji delší návštěvu Japonska plus mít v rodině 2 malé holčičky (u mě neteře). Dávám asi tak 7-8 hvězdiček :-) ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Myslela jsem si, že na Kiki a jejího roztomilého kocourka Jijiho nic nemá - a pak přišla Satsuke se svou úžasnou sestřičkou Mei - copatou špiónkou s věčně odřenýma kolenama a ušmudlanou pusou, rozverným čertíkem, jehož andílkovskému pohledu a stékající slzičce po buclaté tvářičce prostě nikdo neodolá a já jsem ještě teď v šoku z toho, jak moc jsem se v ní viděla... Tomuto já říkám dokonalá identifikace s hlavním hrdinou. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (23)

  • Po postavě Totora byl také pojmenován jeden z asteroidů: 10160 Totoro. (Hromino)
  • Jména hlavních dívčích postav ve filmu mají obdobný význam. Mei je japonské označení pro květen a Satsuki označuje pátý měsíc v roce, tedy rovněž květen. (mr.filo)
  • Socha v prístrešku, ku ktorej sa Satsuke a Mei modlia počas dažďa, je bodhisattva Jizo, ktorý je v buddhistickej mytológii známy ako ochranca detí. (RigorMortis)

Související novinky

Festival Malé oči přivítá v Praze i Totora

Festival Malé oči přivítá v Praze i Totora

15.11.2021

Již 8. ročník festivalu Malé oči je tu! Během listopadu a prosince se filmový festival pro děti objeví v několika městech po celé republice. Dramaturgové připravili pro malé diváky (i jejich rodiče)… (více)

Reklama

Reklama