Reklama

Reklama

Ring 2

  • Japonsko Ring 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Už jste slyšeli o videozáznamu, který je lepší nikdy nevidět? Zatím každý, kdo ho zhlédnul, do týdne zemřel v záchvatech hrůzy. Jste v nebezpečí, i když se o něm chcete dopátrat něco víc! Stejně jako odvážná Mai Takano, která se snaží zjistit okolnosti smrti svého přítele Ryuji. Brzy se dozvídá o dívce Sadako, která zemřela před mnoha lety, ale její vražedný duch stále žije a neúnavně hledá další oběti. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

mankamanka 

všechny recenze uživatele

Tenhle film ani nepotřeboval hromadu počítačových efektů, aby mě dokázal děsit k smrti. Stačila mu atmosféra. A ta by se dala krájet. Jako milovník knižní předlohy jsem navíc musela ocenit, kolik si z ní film vzal. Tenhle díl pro mě daleko předčil první, a americkou verzi taky nechává hodně za sebou. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Ring mal megaúspech ktorý následne splodil tisíce nasledovníkov kde sa mŕtve ženské mstili ako o smrť a snažili sa desiť svojimi účesmi a mŕtvolným mejkapom, prípadne grganím či inými pazvukmi. Ringu 2 sa to vcelku darí aj keď to začína byť zmätené a miestami človek nevie o čom to vlastne je pretože tvorcovia sa pokúšajú námet rozvíjať čo znamená že miesto jedného ducha sú dvaja plus ten chlapec s ktorým sa niečo deje plus dievča v blázinci a stáva sa z toho guláš tak ako vždy keď filmári začnú pchať do pôvodnej story ďalšie ingrediencie. Jednotlivé scénky sú strašidelné, ale celkovo je to už taký miš maš s duchmi čo vyliezajú aj z kanvice na kávu a pred použitím kulmy na vlasy je lepšie zavolať exorcistu. ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější Ring. Ring 2 je po režijní stránce perfektní a vizuálně velice povedený duchařský horror. Stejně jako předchozí díl a jeho prequel Ring 0:Zrození je postaven na pomalém tempu a bravurní tísnivé atmosféře. To Japonci zvládají na výbornou, stačí se vedle dílů Ringu podívat také na kterýkoliv Ju-On. Oproti němu není v sérii Ring podnikán okamžitý drtivý frontální útok na divákovu nervovou soustavu. Duchové se ukazují poměrně decentně. Když už, tak to stojí za to, především Sadako vzbudí těžký respekt i u nejotrlejšího horrorového fanouška. Atmosféru budují spíše náznaky a posléze postupné odkrývání děsivých a nepřirozených detailů, podbarvené znepokojivou hudbou. Ring 2 není v tomto vyjímkou, navíc ještě přidává na mysterióznosti. Divák by si však před jeho zhlédnutím měl pustit jedničku, nebo nebude často vědět, která bije. V příběhu dvojky jsou odhalena nová fakta a skutečnosti. Některá se sice moc nezakládají na realitě a logice (údajný dlouholetý pobyt živé Sadako ve studně, vidiny Mai, která nepřišla s kazetou do styku, nadpřirozené schopnosti Masami a Yoichiho, doktorovo vymítání Sadako pomocí vědeckých přístrojů..), ale na to jsem u asijských horrorů zvyklý, takže mi to nevadilo. Ve filmu najdeme několik prvotřídně hrůzných sekvencí. Scény ve videostřižně, studně, u zrcadla, ty jsem dlouho ne a ne dostat z hlavy. Až do příchodu Ju-On: The Grudge byl Ring 2 můj asijský TOP horror a jako takovému mu těch 5 hvězd prostě musím dát. A překombinovanost děje, kterou tu filmu hodně lidí vytýká, mi vůbec nevadila. 9/10 ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Títo Japonci sú veru divné nátury. Prekombinovaným scenárom ma zrovna neuchvátili. Herecké výkony ani nedokážem objektívne posúdiť. Proste iná kultúra. Atmosfericky je to však hodne pôsobivé. A pokiaľ ide o horrorové scény, tak tie sú skutočne desivé. Ich vizuálne spracovanie, podporené skvelým ozvučením, vyvoláva zimomriavky. Bezpochyby je to kvalitnejší horror ako jeho americká verzia. *** ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Chudobnejšia dvojka, hlavne čo sa týka príbehu. Vyzerá to ako by ho Nakata splácal cez víkend. Menej strachu, menej hereckého umenia, menej originality. V 2ke sa vraciame opäť tam, kde sme boli v jednotke (čo sa týka exteriérov aj interiérov), sem-tam prihodil režisér niečo nové. Jemne vás zamrazí asi len 3 krát. ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama