Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohledná servírka z krkonošského hotelu Bobí vrch Gita (Ž. Veselá) zahyne pod koly auta svého milence, který ji zabil kvůli obavám, že na něj dívka vyzradí nezákonné machinace s valutami. Gitu krátce nato začne hledat její sedmnáctiletá kamarádka Anna (D. Veškrnová). Naivní dívka, která vyrostla v dětském domově, chce původně jen padesát korun, které kdysi Gitě půjčila. Každý v hotelu se domnívá, že Gita prostě odjela za lepším, jak se tu už mockrát stalo. Jenže Anna začne v domnělém odchodu spatřovat řadu nejasností – Gita si například před svým zmizením nevyzvedla drahé boty, které si nechala opravit. Anna využije situace a nastoupí na Bobím vrchu jako pomocná síla v kuchyni. Nepotrvá to dlouho, a bude potřebovat pomoc… (Česká televize)

(více)

Recenze (209)

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film s velmi dobrou muzikou, Boban Ondráček byl zkrátka pan skladatel, za zmínku stojí i ústřední písnička "Až půjde déšť do trávy spát", vyšla na desce v podání Heleny Vondráčkové. Mám rád Herzovy filmy, Holka na zabití není čistokrevná detektivka, spíše dramatický příběh, místy humorný. Ale to je dáno ztřeštěností hlavní postavy, dívky Aničky. Zaujme bezpochyby i policista Ilja Prachař a upocený kuchař Karel Augusta. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Tento film sice nepatří k vrcholům tvorby Herze, ani ke špičce kriminální komedie, přesto se dá na něj koukat. s kapkou uspokojení, se špetkou napětí i trochou vtipu. Navíc jsou zde kulisy Krkonoš, na které mám krásné vzpomínky z dětství. Zvědavost a touha po odhalení tajemství žene Annu (ukřičená Dagmar Veškrnová) do nového prostředí, do malých dobrodružstvích, do každodennosti všedních dnů horského hotelu a do neukojitelného apetitu. Vrahem nakonec musí být podle tradice ten, na koho je upřena nejmenší pozornost. Z dalších rolí: otcovský příslušník VB Sláma (Ilja Prachař), nenapravitelný sukničkář a lékař Rendl (Josef Abrhám), provozní horského hotelu Petrák (Vít Olmer), rázný šéfkuchař Muraško (Karel Augusta), roztomilý psycholog (Jan Schmid), či sám pan režisér jako host. Krkonoše a co vše se tam může stát... ()

Reklama

tuctovychlap 

všechny recenze uživatele

určite si 40 % zaslúži (10 % som strhol za hudobný podmaz, ktorý namiesto toho, aby dej dopĺňal, napĺňal moje uši kakofóniou - i keď si uvedomujem, že podobný typ bum-bang-vŕz bol prítomný v tých rokoch aj v nemeckých kriminálkach)..negatívum filmu okrem slabého scenára bolo pre mňa obsadenie Dagmar do hlavnej úlohy - hrozná, hrozná, hrozná..a nemyslím tým vinič hroznorodý.. ()

jolly.rose 

všechny recenze uživatele

Starší filmy hodnotím dle toho, jak na mě v dané době působily. Pět hvězdiček dávám za to, že jako dítě do první třídy jsem se při něm strašně bála, na rozdíl od jiných detektivek a pod. První filmový počin Dáši Veškrnové byl velmi přesvědčivý a zdařilý. Byla naprosto bezelstná. Nyní jsem se na něj podívala opět...., není tam nic politického, je tam krásná krajina a úžasné jsou vždy počáteční záběry z kuchyně K. Augusty (p. Murašky), kdy se člověk až lekne. Ve své době skvělý film, ale ani ted moc nevyšuměl. Filmová chybička - v úvodní písni jde D. Veškrnová na začátku přes lávku a chybí ji její oranžová taška. V dalším záběru ji už má. ()

RAY~ 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddychovka v neokoukanym prostředí. Navíc docela nadčasovej soundtrack, kterej mi místy přišel nápadně podobnej s Birdmanem. Zápletka bohužel nic moc a trapnejch momentů dostatek, nicméně celý to tak nějak funguje a je to koukatelný (jednou nebo jednou za 10 let). ()

Galerie (6)

Zajímavosti (20)

  • Vít Olmer nesměl v té době režírovat, tak mu Juraj Herz nabídl roli. (M.B)
  • Původní scénář počítal s tím, že děj bude odehrávat v zimě. Juraj Herz nechtěl v zimě točit, tak přesunul děj na léto. (M.B)

Související novinky

Juraj Herz 1934 - 2018

Juraj Herz 1934 - 2018

09.04.2018

V neděli zemřel režisér, scénárista a herec Juraj Herz. Jeden z hlavních představitelů československé nové vlny vystudoval fotografii na bratislavské UMPRUM, následně režii a herectví na loutkářské… (více)

Reklama

Reklama