Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohledná servírka z krkonošského hotelu Bobí vrch Gita (Ž. Veselá) zahyne pod koly auta svého milence, který ji zabil kvůli obavám, že na něj dívka vyzradí nezákonné machinace s valutami. Gitu krátce nato začne hledat její sedmnáctiletá kamarádka Anna (D. Veškrnová). Naivní dívka, která vyrostla v dětském domově, chce původně jen padesát korun, které kdysi Gitě půjčila. Každý v hotelu se domnívá, že Gita prostě odjela za lepším, jak se tu už mockrát stalo. Jenže Anna začne v domnělém odchodu spatřovat řadu nejasností – Gita si například před svým zmizením nevyzvedla drahé boty, které si nechala opravit. Anna využije situace a nastoupí na Bobím vrchu jako pomocná síla v kuchyni. Nepotrvá to dlouho, a bude potřebovat pomoc… (Česká televize)

(více)

Recenze (209)

xxlch 

všechny recenze uživatele

Celkem dobré komediální krimi,které perfektně vykresluje dobu,ve které vznikl.Tohlenc ale vůbec není podstatné,protože je to hodně koukatelný film který má solidní tempo , dobrou zápletku a naprosto úchvatné exteriéry.To všechno doplněno skvělým hereckým obsazením,kde podle mého je pan I.Prachař naprosto skvělý příslušník SNB a K.Augusta je dokonalý horský kuchtík.D.Veškrnovou moc nemusím ale tady podává celkem slušný výkon-prostě na zabití. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Jedna z prvních výrazných rolí sympaticky praštěné Veškrnky, která pátrá po zmizelé kamarádce. Juraj Herz obsadil výborný herecký ansámbl, příběh zasadil do horského prostředí a napětí umocnil hudbou skladatele Bohuslava Ondráčka (ten soundtrack je fakt prvotřídní liga!). Výrazná kamera Andreje Barly snímá pohledy z různých úhlů a detailů na tváře herců, nadčasovost jí rozhodně nechybí. Pěkná práce je i úvodní animační titulková sekvence, na které se podílel výtvarník Jiří Šalamoun. Kromě výrazné Dagmar Veškrnové zaujme Karel Augusta v roli kuchaře Muraška, nebo Jiří Němeček hrající pekaře Vorla a jeho šikovná práce s těstem, z něhož hněte pletené bulky. Holka na zabití není špatný film, Juraj Herz by z něho určitě vykřesal mnohem temnější podobu, nebýt zlotřilých komoušských zásahu a cenzur. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dagmar Veškrnová zase zbourala jednu naivní. Film ve výsledku je docela nuda, ale na druhou stranu musím říct, že mě na první pohled dokázal zaujmout, hlavně teda díky Dagmar. V neděli dopoledne jsem tak po obědě přestal cokoliv dělat a zaměřil se na Dagmar. Postupem času jsem ale pochopil, že tahle kriminálka je spíš o Dagmar, než o vrahovi. Ještě jsem ale neviděl českej film, co by se odehrával na Sněžce, takže i z tohodle pohledu se film musí náležitě ocenit. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

....v čase keď prezident Havel pripravoval Chartu 77-jeho budúca manželka bola "perzekuovaná"...."musela" hrať v ďalšom filme a nemala čas na disidentov. /poznámka pre neznalých:po revolúcii si všetko vynahradila/ Film slabý priemer - nutno pozorne sledovať nakoľko je to pomalééééé ako Derick.... PS:pani Veškrnovú som nikdy nemusel - vždy mi bola nesympatická................... ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Ta komedie je trochu mimo, spíše je to kriminálka s dosti dramatickou hudbou. Odehrávající se v originálním prostředí horské boudy. Dagmar Veškrnová je tady taková blboučká a naivní. Od začátku mi bylo jasné, kdo je vrah. Zajímavá zápletka, děvče z dětského domova jede do Krkonoš hledat svoji kamarádku, kterou někdo zabil. Dagmar Patrasová v pidiroličce je namluvená polsky. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (20)

  • Původní scénář počítal s tím, že děj bude odehrávat v zimě. Juraj Herz nechtěl v zimě točit, tak přesunul děj na léto. (M.B)
  • Režisér Juraj Herz si zahrál malou roli muže, připravujícího si v restauraci v Praze tatarský biftek. (rakovnik)
  • Autor scénáře Josef Šilhavý, se s režisérem Herzem soudil kvůli názvu filmu, žánru i ročnímu období, ve kterém se děj filmu odehrává. Soud ale prohrál. (raininface)

Související novinky

Juraj Herz 1934 - 2018

Juraj Herz 1934 - 2018

09.04.2018

V neděli zemřel režisér, scénárista a herec Juraj Herz. Jeden z hlavních představitelů československé nové vlny vystudoval fotografii na bratislavské UMPRUM, následně režii a herectví na loutkářské… (více)

Reklama

Reklama