Reklama

Reklama

Kocour Bob

  • Velká Británie A Street Cat Named Bob (více)
Trailer 1

Kocour Bob, dojemný a povznášející film, který vznikl podle skutečného příběhu popsaného v mezinárodním knižním bestselleru, vezme za srdce každého. Když londýnský pouliční umělec a bývalý narkoman James Bowen (Luke Treadaway) najde zraněnou toulavou kočku, vůbec netuší, jaká velká změna ho v životě právě potkala. (Bontonfilm)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (149)

Minimie 

všechny recenze uživatele

Takový hezký citlivý film, kterému by určitě slušely 4 hvězdy… ale nedá mi to a nakonec zaokrouhluji na plný počet. Těžko říct, jestli je to za Boba hrajícího Boba, za důvěrně známé ulice Covent Garden, kterými chodím denně, nebo prostě a jednoduše za to, že jsem závěr filmu sledovala s úsměvem od ucha k uchu a se slzami v očích zároveň. Nelehký a zároveň nádherný lidský příběh o tom, že když se zatnou zuby, dá se z úplného dna odrazit náramně vysoko… Rozhodně se nejedná o žádný velký filmový trhák, ale malý roztomilý snímek, který je v mých očích velký prostě tím, jak mě dokázal pohladit po duši. (A to nejsem žádný velký kočkomil!) ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tentokrát se mi nepodařilo utlumit mé cynické já, takže jsem se nenechal dojmout příběhem smažky bez domova a jeho kočičího otroka. Mám doma dvě kočky, o které se vzorně starám, takže vím, že rozdíl mezi toulavou kočkou a kočkou, jež vlastní svého majitele bývá značný. Tím pádem mě tvůrci nedokázali přesvědčit, že Bob žil nějaký čas na ulici, protože vypadal jako by se vrátil z výstavy. Nedokázal jsem si ani oblíbit hlavního hrdinu, protože feťáky prostě nemám rád, ať už je k drogám přivedlo cokoliv a můj vztah k pouličním muzikantům byl zle ovlivněn až příliš častými setkáními s jedním takovým "umělcem" v Havířově, příšerné zvuky, které vyluzoval ze své flétny, mě budou děsit do konce mých dní. Takže ano, viděl jsem a už neuvidím. ()

Reklama

jarous 

všechny recenze uživatele

Krásný a dojemný příběh o velkém přátelství a druhé šanci v životě. Četl jsem i obě knižní předlohy a film je jen krásným dokreslením. Opravdu vřele doporučuji. Bacha "spoiler: Na konci filmu při podepisování, se mihne skutečný James Bowen a pronese větu" celé jsem to prožíval s vámi". Konec Spoileru :) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Môže byť inšpiratívnym príbehom pre každého bezdomovca, že netreba nikdy strácať nádej, ale hlavne človek musí sám zabojovať. Vzťah k filmu ale výrazne ovplyvňuje i divákova priazeň k mačkám a ja nie som ich fanúšikom. Sentimentálna atmosféra ale nevadí a príbeh je dosť priamočiary. Hlavný predstaviteľ mal ale veľké šťastie, že bol bezdomovcom v Británii, kde ľudia čítajú knihy. To ho zachránilo, u nás by si pri priemernej predajnosti nezarobil ani na rajčinovú polievku. ()

janesX 

všechny recenze uživatele

Tieto milé stvorenia mám zo všetkých zvierat najradšej. Sú tiché a samostatné, vedia liečiť  neurotické problémy a ľudia, ktorí ich vlastnia, sú kľudnejší, vyrovnanejší a priatelskejší. A tento film som si vyhľadal hneď v ten deň, keď som sa o ňom dozvedel (veď hraný film o mačke - to musí byť zaujímavé). No asi som si mal najprv prečítať obsah a vedel by som, že nemám čakať žiadny mačací životný príbeh. Ani komédia to v žiadnom prípade nie je, aj keď som sa 2x zchuti zasmial. Nemôžem ani povedať, že sa mi tento príbeh nepáčil, má somnov aj veľa spoločného, ale asi si o mačkách radšej vyhľadám nejaký dokument. Toto bol príbeh človeka, ktorý môže nie len za svoj holý život, ale hlavne za nadobudnutú popularitu (alebo lepšie povedané kariéru) ďakovať tomuto kocúrovi Bobovi. Lebo tie jeho pesničky, s ktorými chcel preraziť, stáli za prd a vôbec sa nedivím, že bez Boba na tej ulici nevedel zarobiť ani deravý groš. A mne každú chvíľu kazili dojem z filmu, aj keď viem, že museli byť jeho súčasťou. Žialbohu tie pesničky tu tvoria jeden z nosných základov filmu. Po tejto "promo" James Bowen ale aj tie celkom určite predá a tak dúfajme, že peniažky následne neprefetuje.  Ale inak je tento filmík aj celkom vydarený a možno trochu pomôže aj mačkám. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Na premiéru filmu ve Velké Británii dorazili i členové královské rodiny. Po premiéře se vévodkyně Kate setkala s tvůrci filmu včetně kocoura Boba (Ganka)
  • Kocour Bob zemřel 15. června 2020 ve věku 14 let po traumatickém hematomu, který utrpěl po střetu s automobilem. (Marcos22)
  • James (Luke Treadaway) v jednu chvíľu použije knihu "Myši a muži" od amerického spisovateľa a nositeľa Nobelovej ceny za literatúru za rok 1962, Johna Steinbecka. (mivr)

Reklama

Reklama