Reklama

Reklama

Kocour Bob

  • Velká Británie A Street Cat Named Bob (více)
Trailer 2

Kocour Bob, dojemný a povznášející film, který vznikl podle skutečného příběhu popsaného v mezinárodním knižním bestselleru, vezme za srdce každého. Když londýnský pouliční umělec a bývalý narkoman James Bowen (Luke Treadaway) najde zraněnou toulavou kočku, vůbec netuší, jaká velká změna ho v životě právě potkala. (Bontonfilm)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (149)

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Příběh o tom jak lze úspěšně převést jednu z nejúspěšnějších a nejprodávanějších knižních novel, založené na pravdivém příběhu, na stříbrné plátno. Film, který zdánlivě vykrádá originální název snímku Tramvaj do stanice Touha, přináší velmi příjemným způsobem pohled do života drogově závislého mladíka, jehož životní osud zkříží nenadálé setkání se čtyřnohou "potvorou". Kocour Bob nepůsobí tak kýčovitě jako Psí poslání či Hačikó, a i přesto Vás emociálně ve správných momentech dostane. Zvlášť vyzdvihnout musím především perfektní střih a práci kamery, kdy se podíváte na svět originálně pohledem z krabice od křupek i z kočičí perspektivy. Velmi poctivé čtyři hvězdy, milovníci koček nechť si přičtou ještě o hvězdu víc ")...P.S. Kam se hrabe s kytarovým přednesem Glen Hansard, James to s Bobem na ramenou povznesli na úplně jiný level ;). 👍 (30.03.2021) ()

kartacek 

všechny recenze uživatele

No jasněžejo, existuje přece Felinoterapie: Léčba kočkou. No a takový Jiří Kulhánek by mohl vyprávět... No co mohl, on vypráví - v jeho Nočním klubu, tam se setkáte s kočkou... No a pak třeba taky Kocour v botách, že jo, Bulgakovův kocour z Mistra a Markétky, kocour Mikeš, kocour Tom z pohádky Tom a Jerry, kocour Garfield, kočička z Povídání o pejskovi a kočičce od Josefa Lady, no a další a další kočky a kocouři. A kromě kocoura Boba Jamese v Kocourovi Bobovi léčila ještě jedna kočka - no jasněžejo - Ruta Gedmintas. No ale protože existuje taky třeba hipoterapie, canisterapie, rybičkoterapie, želvoterapie a podobně, mohlo by ve filmu vystupovat jiné zvířátko a Jamesovi by k uzdravení taky pomohlo, film by měl pak název třeba: Hnědák Emil, Fena Běta, Plné akvárium, Želva Elsa. No ale kočka by tam pořád byla -no jasněžejo - Ruta Gedmintas. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* ve své podstatě příjemný a povzbuzující příběh, kterému k vyššímu hodnocení dodává autobiografická stránka. Na druhou stránku mi nepřišel ničím výjimečným a pokud nebudu závislák, tak mi nic nepřináší. Je však fajn, že je na světe tolik lidí (a koček), kteří podobným lidem pomáhají a neodradí je, když je šance na návrat do běžného života, tak titěrná, což film taky hezky ukazuje. Prostě jemně nadprůměrné tři hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Albert Schweitzer napsal: Existují dvě útočiště před bídou světa – hudba a kočky. V případě drogového závisláka Jamese to zafungovalo na sto procent, protože to byla právě jeho kytara a nový chlupatý kámoš, kteří mu pomohli, na jeho cestě k odvykačce, nejvíce. Když o nějakém filmu napíšu, že mnou jen tak lehce prošuměl, nemyslím to obvykle jako kompliment, ale tohle je výjimka. Právě ta civilnost a ne moc přílišné tlačení na pilu patosu, ke kterému by takový námět jinak přímo vybízel, mu prospívá nejvíc. Představitel Jamese, Luke Treadaway, dokázal přesvědčivě ztvárnit roztřesenou narkomanskou trosku, ale i tak se mu nějakým způsobem podařilo vzbudit dojem sympaťáka, což je fajn. Co si ale budeme namlouvat, největším lákadlem filmu je samozřejmě nádherný zrzavý kocour Bob, který se sice vůbec nenamáhá hrát a dělá si ty svoje kočičí věci, ale jak každý správný kočkomil moc dobře ví, každá scéna a situace, v níž se nachází kočka, je prostě lepší než každá scéna a situace, v níž se kočka nenachází. Tečka. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Kocour Bob s nadpozemskými terapeutickými schopnostmi, které by mu mohl závidět lecjaký psycholog. Přitom nepoužil nic zásadního, jen svůj atraktivní vzhled a kouzelný kukuč, aby zachránil jeden skoro zbytečně promarněný život. Našel si drogami zbídačeného Jamese, který se pokouší vrátit do normálního života. A svým kouzlem ho donutil, aby se o něj začal starat a tím ho vlastně nakopl, aby začal fungovat. Jak prosté a jak účinné. Bez něj by to James zřejmě nedokázal, to bylo nejvíce zřejmé ve chvíli, kdy Bob uteče a pár dní se neukáže. James zažívá nejkrušnější chvíle a nepřeje si nic víc, než aby se Bob vrátil, protože bez něho pro Jamese nemá život smysl. Bob svým charisma převálcoval i roztomilou Betty, která jistým způsobem mohla být další pomocí v Jamesově životě. Krásnej příběh ze života, bez váhání 100%. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • James (Luke Treadaway) v jednu chvíľu použije knihu "Myši a muži" od amerického spisovateľa a nositeľa Nobelovej ceny za literatúru za rok 1962, Johna Steinbecka. (mivr)
  • Fakt, že Luke Treadaway vie spievať a ovláda hru na gitare zavážil pre jeho obsadenie do hlavnej role Jamesa. (chesterko)
  • Do role Boba skúšali obsadiť viacero mačiek, ale Bob nakoniec stvárnil sám seba vo väčšine scén. (einar)

Reklama

Reklama