Reklama

Reklama

Kocour Bob

  • Velká Británie A Street Cat Named Bob (více)
Trailer 1

Kocour Bob, dojemný a povznášející film, který vznikl podle skutečného příběhu popsaného v mezinárodním knižním bestselleru, vezme za srdce každého. Když londýnský pouliční umělec a bývalý narkoman James Bowen (Luke Treadaway) najde zraněnou toulavou kočku, vůbec netuší, jaká velká změna ho v životě právě potkala. (Bontonfilm)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (149)

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Kočky miluju už od děství a tohle je film přesně pro mě. Čekala jsem, že to bude smutný a dojemný. Ve skutečnosti mě to dojalo ještě víc než jsem čekala. Pěkný propracovaný příběh odehrávající se v ulicích Londýna a k tomu supr hudba, no co víc si přát ... Určitě jsem tento film neviděla naposledy. 95%. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Takových příběhů o přátelství člověka a zvířete jsme už viděli mnoho. U Boba je tu ta zvláštnost, že se to tak všechno údajně stalo doopravdy. No, dejme tomu. Já jsem teď viděl poměrně dost depresivních filmů a tak mi tento krásný zrzavý kocour a jeho od fetu si odvykající kámoš James přišel vhod a bavil mě. Dalo se dokonce u toho i dojmout a tak nějaká slabší povaha by mohla i zaslzet. Dávám zasloužené čtyři hvězdy a jdu si utřít oči do kapesníku. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý poteší všetkých milovníkov domácich zvierat, ale zvlášť tých čo majú doma kocúra (teda mňa :D)... Veru, stará známa vec, že aj mačky dokážu byť verným spoločníkom, nie je to len výsada psov. Samotný príbeh pouličného drogového závisláka Jamesa Bowena bol hrejivo povzbudivý a svojim záverom aj inšpiratívny. Ten, kto sa nevzdá, môže dôjsť k vykúpeniu, chce to len vôľu a hlavne nejaký ten cieľ. Nadpriemer. 75/100 ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Silné tři, možná slabé čtyři. Celkem se mi to líbilo, ovšem nějaké emoce se u mě dostavily až v samotném závěru. Především jsem měl problém s hlavní postavou Jamese, jelikož mi nebyla sympatická vůbec ničím, a tudíž jsem neměl potřebu ji nějak fandit. Další věc: nemusím kočky osobnost. V tomto snímku se mi ale kočka líbila. Aby taky ne, tvůrci filmu zde kočku vykreslili jako extra zlatíčko, kterou každý musí milovat - je hodná, milá, nikdy nezlobí... no a psi jsou zde naopak jako extra debilní raubíři. Takže vlastně palec dolů. :) Ale jinak ano, objektivně to není špatný film, jen je trochu jednoduchý a povrchní - a tím pádem funguje jen jako dobrá pohodovka na nedělní odpoledne. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tentokrát se mi nepodařilo utlumit mé cynické já, takže jsem se nenechal dojmout příběhem smažky bez domova a jeho kočičího otroka. Mám doma dvě kočky, o které se vzorně starám, takže vím, že rozdíl mezi toulavou kočkou a kočkou, jež vlastní svého majitele bývá značný. Tím pádem mě tvůrci nedokázali přesvědčit, že Bob žil nějaký čas na ulici, protože vypadal jako by se vrátil z výstavy. Nedokázal jsem si ani oblíbit hlavního hrdinu, protože feťáky prostě nemám rád, ať už je k drogám přivedlo cokoliv a můj vztah k pouličním muzikantům byl zle ovlivněn až příliš častými setkáními s jedním takovým "umělcem" v Havířově, příšerné zvuky, které vyluzoval ze své flétny, mě budou děsit do konce mých dní. Takže ano, viděl jsem a už neuvidím. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • James (Luke Treadaway) v jednu chvíľu použije knihu "Myši a muži" od amerického spisovateľa a nositeľa Nobelovej ceny za literatúru za rok 1962, Johna Steinbecka. (mivr)
  • Do role Boba skúšali obsadiť viacero mačiek, ale Bob nakoniec stvárnil sám seba vo väčšine scén. (einar)

Reklama

Reklama