Reklama

Reklama

Don't Hang Up

  • USA Don't Hang Up
Trailer

Obsahy(1)

Mladíci Sam (Gregg Sulkin) a Brady (Garrett Clayton) sa radi zabávajú tým, že si cez telefón kruto uťahujú z ľudí zo svojho okolia. Počínanie si nahrávajú na kameru a zverejňujú na internete. Jedného dňa však natrafia na tajomného cudzinca, ktorý proti ním vytiahne ich vlastné zbrane a rozpúta s nimi desivú hru s fatálnymi následkami. (Karamanlis)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Schématická a předvídatelná jednohubka, která se navíc může "pochlubit" dvojicí dvou velice nesympatických ksichtů v hlavní roli. Ale i vzdor tomu se na to dalo koukat. Maník, který oba dva internetové výtržníky terorizoval, byl docela fajn a díky krátké stopáži se pořád něco dělo. Škoda, že film trochu nepřidal na atmosféře, ale tak člověk nemůže chtít po podobných béčkách všechno. 50% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Jakému jinému filmu z kategorie horor mám udělit nejvyšší hodnocení, když ne právě tomuhle. Vždyť je to excelentní pocta devadesátkovým slasherům Vřískot a Tajemství loňského léta. Tenhle má smůlu, že se na rozdíl od nich neprotlačil do našich kin. To mu ale vůbec neubírá na jeho kvalitě. Ty napálíš mě a já napálím tebe. A jsme si kvit. A je to fajn. No, v případě notorických vtipálků a nekonečných žertérů Sama (Gregg Sulkin) a Bradyho (Garrett Clayton), to až tak fajn nebude. Rozhodně to vůbec nebude fajn. Až jim jednoho večera domů zavolá anonymní volající, který začne svůj teror stupňovat, rázem jim ztuhnou koule. A začne pořádná jízda, byť z kategorie jednoduchých námětů, ovšem úderně fungujících. která je sympaticky krvavá a kupodivu sofistikovaná po vzoru velkých hororových předchůdců. Dvojice režisérů Damien Macé & Alexis Wajsbrot už chtěla vystoupit z tvůrčí anonymity a natočit si něco svého a po svém. I když má na svém kontě už desítky filmů, při vyslovení jejich jmen jen stěží půjdete do kolen. U předních hollywoodských filmů se starají o vizuální efekty. Z režijního hlediska se jedná o jejich celovečerní a velmi zručně natočený debut, jejich společný krátkometrážní příspěvek "Red Balloon", který byl předvojem, počítat vůbec nemusíte. Samozřejmě bez provázaně vyvedeného scénáře, který dodal Joe Johnson, by to nebylo úplně kompletní. Z těch známých hereckých tváří angažovali jen harcovnici Siennu Guillory, dále cast sestával ze samých svěže neokoukaných mladých lidí, ovšem třeba kvůli takové Němce Belle Dayne a jejím vnadám se v budoucnu vyplatí zajet do jejího rodného Berlína. Je moc dobře, že film má rating R, sice si tím prakticky zavřel cestu ke konzumentům z široké divácké vrstvy, nicméně být osekán o drsnější ráz, by zase určitě nebavilo pravé hororové drsoně. Je dobře, že si tvůrci s filmem vyhráli, tudíž děj není tolik předvídatelný. Je zde nemálo úseků i kliček, které fakt nelze uhádnout, i když samozřejmě připouštím, že určité procento děje šlo dopředu předpokládat. To ale vůbec není na závadu. Je to solidní napínavá a vypointovaná noční jízda, která ani na chvíli nepolevuje. 10/10 ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Rádoby thriller se slasherovými prvky o vinných teenagerech a jednom nakrklém mstiteli, který se chová jako duch Meucciho, Edisona a libovolného poslance parlamentu ČR, když se nemá stihnout hlasování. Kromě čitelného průběhu a nulového zájmu o postavy a jejich stavění před dementní volby vidím problém i v tom, že když ti dva měli představovat suverénní kokoty, byli suverénní, když ale měli hrát vystresované kokoty, byli jen kokoti. Obyčejné kostelní varhany při jedné ze scén sice odvedou nečekané penzum práce, ale těch pár sekund to už nemůže vytrhnout.. Nedýchej, Neklepej dvakrát, Nezavěšuj, nějak se nám ty zákazové horory začínají v posledních měsících množit. Co bude dál? Don´t Snore o sektě žen píchajících chrápajícím manželům prsty hluboko do nosních dírek? Don´t Sneeze o násilníkovi, mučícím své alergické oběti na rozkvetlé louce? Či Don´t Piss o sadistickém vrahovi trhajícím močové měchýře? A co třeba něco hodnotnějšího o ložnicovém strašáku s názvem Don´t Come Yet? Kalkulačka mi vyhodila, že s vhodně zvoleným rámcem sexuality, barvy pleti a sociálního prostředí by to nyní mohlo mít i oscarové ambice.. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Další z hororů se slůvkem Don´t, pomalu se nám ony příkazy začínají vyčerpávat, takže se možná brzy dočkáme situací, kdy bude psychomaniak krmit oběti hrachovou kaší a název bude Don´t fart. Nicméně i zde platí, že by celé záležitosti slušela krátkometrážní stopáž, už za půlkou to začne být víceméně o ničem. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Od béčkovejch hororů člověk moc nečeká. Buď ho to brutálně zklame a nebo mile překvapí. Tohle byla výborně odvedená práce. Ani ne tak herecky, ti dva teenageři byli prostě šulini, ale spíš režisérsky. S příchodem prvního telefonátu to totiž nabíralo na obrátkách, napětí to rozhodně mělo a motiv vraha mě dostal. Upřímně jsem to ani nečekal, nedivil bych se kdyby to měla být jenom nějaka pomsta, která by se zvrtla. Ale tohle je opravdu nadstandard, kterej ani nestačil nudit, protože se pořád něco dělo. Zaslouží si to nadprůměrný hodnocení. Ten kdo už na začátku filmu věděl, jakej je motiv vraha, když ani vrah nebyl jasnej, může být jedině Expert v žánru horor a jemu podobní. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • Film, ktorý beží v pozadí v TV počas prvej polovice filmu je krátkometrážny film Red Balloon (2010) režisérskeho dua tohto filmu. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama