Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dominic Toretto (Vin Diesel) si myslel, že si konečně bude moci začít užívat klidný život s Letty (Michelle Rodriguez) a synem Brianem, jenže pak se ozvala jeho minulost. V týmu lumpů, kteří se rozhodli ovládnout svět, figuruje i člověk, který je stejně odvážný a nebezpečný jako Dom. A taky skvěle řídí. Koneckonců je to jeho bratr Jakob (John Cena). Rozešli se ve zlém po smrti otce a je jasné, že pokud se jejich cesty znovu zkříží, bude je to asi oba hodně bolet. A protože Jakobovi pomáhá s realizací jeho plánů geniální hackerka Cipher (Charlize Theron), se kterou jsme se seznámili v předchozím díle, musí Dominic tváří v tvář přesile dát znovu dohromady „rodinu“ rychlých a zběsilých řidičů. S nimi se vydá na neuvěřitelnou štreku, která vede přes Londýn, Tokio, středoamerickou džungli a historické uličky Edinburghu až do Ázerbájdžánu. Tam všude budou porušovat dopravní předpisy a fyzikální zákony a pokoušet se přitom zachránit svět. (Cinemart)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (550)

novoten 

všechny recenze uživatele

Vážně jsem si myslel, že tady skončí tvůrčí štěstí. Že zkrátka nejde přeskočit tolik žraloků, aby do sebe i tentokrát zapadly rovina akčně-přepálená i ta rodinná. Jenže zapadly. Jakkoli je třeba úvodní honičku nutné sledovat s předem zvýšenou shovívavostí a úplné finále je až trochu nafoukané plivnutí haterům do tváře, zbytek mi bezmála učaroval. Tisíckrát přežvýkané fráze totiž v Dieselově podání fungují i tentokrát a v kombinaci s terminátorem Cenou se příběhově trefilo do černého. Vzpomínky na dvacet let starý originál, krátká návštěva zapomenuté smykové odbočky, emocionální pomrkávání na postavy, které už v ději nejsou - všechno funguje. Pro skalní fanoušky jde (snad) o ohňostroj radosti.  Cheesy nálada víc než kdy předtím, o hladině popcornového adrenalinu to ale platí úplně stejně. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Poslední díl v sérii musí ukázat, že se všechno odehrává ve virtuální realitě nebo jako fantazie ochrnutého závodníka, jinak nevím jak ty fyziku popírající šílenosti vysvětlí. Torretovic špinavé prádlo se pere s očekávatelným výsledkem. Absence Briana vysvětlena jakýmsi metaděsem, že jsou s ním děti na bezpečném místě (být mrtvý znamená, že se ti už nemůže nic stát?!), auta létají vesmírem a ano máme tu elektromagnety. P.S: Cena nakopl letos kariéru jako blázen, ale jeho Peacemaker měl včera mnohem větší grády. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Rychle a zběsile se vyvinulo zajímavě špatným způsobem. Zatímco při sledování minulých dílů jsem si mnohokrát řekl "To snad nemyslí vážně!" a bavil jsem se tím, jak krásně pitomé to je, tentokrát jsem si několikrát řekl "Oni to snad myslí vážně!", kroutil jsem hlavou, zíval a nechápal, proč je to taková telenovela a proč i ty akční scény jsou taková nuda. Po šestém dílu nejhorší část (ne)celé série. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Já zklamaný nejsem, jelikož po trailerech, plakátech a obsazení v tomto 9. pokračování jsem katastrofu vyloženě očekával. Navíc F&F pro mě tak nějak skončilo předchozím 5* dílem (+ Hobbs a Shaw), kde mi Statham splnil sen a tím bych to asi u sebe uzavřel (finální díl snad bude ten nejvíce epic). Docela náhoda, kdy se mi z celé série moc nelíbila pouze Tokijská jízda a po tolika letech, kdy se znovu objeví herci z tohoto dílu (Lucas Black ...) je to opět nudný díl. Nezáživný a nejhorší úvod, příběh o otci a o ztraceném bratrovi, mě vůbec nezaujal, nezaznamenal jsem žádný parádní soundtrack a k tomu všemu ten nesympatický Cena, kterého prostě nemusím a dost mi zde, podle očekávání vadil. Akce též nepřináší nic nového, celé je to takové nemastné, neslané. Nejhorší díl, z celé série. Ono i to hodnocení mluví za vše. Žádný F&F nešel nikdy tak výrazně pod 60% (druhý a třetí díl). Za mě, hodně slabé tři hvězdy. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Možná už prostě moc není, kam to posouvat. Zatímco předcházející osmička dokázala vytvořit pár velkolepých akcí i zábavných momentů, aktuální devítka vedle ní působí jako chudý příbuzný. Ty nejzajímavější postavy zmizely, a přestože se několik staronových obličejů objeví, zájem v divákovi vyvolají jen pramalý. Akce je samozřejmě zvládnutá, přestože běží spíše na volnoběh. Velmi podivně působí repliky, že je třeba se spoléhat na fyzikální zákony – přičemž právě ty pochopitelně trpí nejvíce. To by bylo v pořádku, jenže proč na to ještě upozorňovat, že? I Dieselovy proklamace o důležitosti rodiny skřípou jaksi víc než jindy a zbytečně natahují už tak přehnanou stopáž. Při projekci jsem ale netrpěl a uznávám blockbusterově-výplachové kvality. Pokud chcete navštívit znovuotevřené kino s cílem vidět drahý a blbý biják, i takto rutinně odvedená práce dovede zabavit; ale o výrazný, nadprůměrný či jakýmkoli směrem posouvající příspěvek do série se jistě nejedná. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (15)

  • Závěrečné honičky v gruzínském Tbilisi se účastní množství automobilů Škoda Octavia III, které skutečně v době natáčení filmu využívala tamní policie. (titto)
  • Stříbrnočervené auto s raketovým motorem je ve skutečnosti Pontiac Fiero z roku 1986. (TheSlezy)

Související novinky

Rock už se do Rychle a zběsile nevrátí

Rock už se do Rychle a zběsile nevrátí

02.01.2022

Herec Dwayne Johnson (Red Notice) byl nucen znovu veřejně potvrdit, že se do filmové série Rychle a zběsile coby detektiv Hobbs už nevrátí. Za vše může jeho spor s hlavní hvězdou Vinem Dieselem … (více)

Lake Changjin v Číně láme rekordy

Lake Changjin v Číně láme rekordy

28.11.2021

Už dva měsíce v Číně vládne kinům snímek The Battle at Lake Changjin. Tamější cenzoři pochopitelně domácím tvůrcům umetli cestu prakticky bez jakékoli hollywoodské konkurence, a snímku se tak povedlo… (více)

Bond s Venomem vládnou kinům

Bond s Venomem vládnou kinům

04.10.2021

Po delší době je zase radost sledovat týdenní box office žebříček. Do kin totiž vstoupila poslední bondovka s Danielem Craigem, dlouho odkládaný snímek Není čas zemřít, a producenti i kinaři si nyní… (více)

Marvelovka Shang-Chi je obří hit

Marvelovka Shang-Chi je obří hit

06.09.2021

Po nevýrazné trailerové kampani to málokdo čekal, zejména v současnosti, kdy se velkým filmům v kinech obecně až tolik nedaří, nicméně studiu Disney se to opět povedlo. Z nového komiksového snímku… (více)

Reklama

Reklama