Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příhody svérázného cukráře, kterého chce jeho matka za každou cenu oženit... Třicetiletý Šimon Šindelka (E. Horváth) je sice uznávaný mistr v oboru uměleckého cukrářství, jehož dorty a zákusky získávají mnohá ocenění, ale na straně druhé je v praktických věcech zkrátka smolař bydlící u své matky (I. Kačírková). Se životem starého mládence je ale koneckonců vcelku spokojen a o výraznou změnu se nijak zvlášť nesnaží. Spokojená už ale není jeho matka, které začíná docházet trpělivost a velmi asertivně svému synovi dohazuje nápadnice přes inzeráty v novinách, což se Šimon snaží všemožně sabotovat. Ženám se však nedá zcela uniknout a zálusk si na něj činí koketující servírka Jolana (R. Mašková) z hotelu, kde spolu pracují. Na ni má ale zase spadeno vrchní Balucha (A. Hryc), kterému žádná šmelina není nikdy dost proti srsti, a tak je nabíledni, že na sebe absurdní situace nenechají moc dlouho čekat. (Česká televize)

(více)

Recenze (67)

kratina 

všechny recenze uživatele

Hrycovy hlody, sladkostí svody, svatební pábení a smutná bokovka ve skladišti na zemi, na matraci. Koňak Debušé - píše se to Debouche, to je důležité vědět - pro jednoho de(chlu)bílka a nebohý kůň, kterému učitelka ukousnula hlavu: „... ale veď to bol Elevátor!!!“ Přeslazený Šimon, tápající a zasněný. A jistě, celé je to jen (ne příliš) lechtivá taškařice, navíc krotká. Ale nenudí a pěkných pár hlášek se taky najde. Od kostek ledu při šizení nápojů, tzv. Baluchadesův zákon: „Teleso ponorené do džúsu je nadľahčované korunkami, ktoré svojím objemom vytlačí...“ až po: „Čo si to dovoľujete! To je môj muž, toho si budem biť sama! :-) ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Film, který má svůj půvab, řadu vychytaných momentů, kdy se kumulují úsměvné momenty i špičkové gagy. K dokonalosti chybí opravdu jenom kousek. Příběh občas ztrácí na tempu, objevují se moralizující prvky - nutná společenská kritika, bohužel nedotažená, některým vedlejším postavám chybí šmrnc (Irena Kačírková). Přesto jde o kousek, který pobaví a příjemně naladí. ()

Reklama

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Půvabná slovenská veselohra, neprávem v Čechách opomíjená a právem patřící do zlatého fondu slovenského filmu tohoto žánru. Málo platné. Sedmdesátky a osmdesátky byly na tyhle člověčinky nejlepší. Tohle se opravdu může nelíbit jenom zarputilému škarohlídovi. Po úvaze nakonec hodnocení změněno na plný počet. Andy, bravo! ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

9/10 Pan hlavny, debussee! Zeny maju o 20% mensi mozok. Ale su prefikane! A podobne hefty. Svojho manzela mozem byt iba ja! Kto spalene jedava... No velmo prijemne prekvapenie od uja Herza. Bavil som sa ako dlho nie. Vyborna plejada hercu a herecek - pro predabovanou Irenu posledni film. Moj svet je Vidiek! ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Přihlouplá komedie ze zákulisí socialistické restaurace. 1 Zaujali mě: 38letý milý a nevýrazný Emil Horváth mladší (cukrář), 18letý Jan Antonín Duchoslav (pomocný kuchař) a především 34letý Andrej Hryc (číšník Balucha). Věk protagonistů ve vztahuje k době natáčení snímku, tj. k roku 1983._____ 2) A co jsem se dozvěděl? Koňak pochází od slova kůň. A černý čaj si od zhlédnutí snímku dávám zásadně a jenom s Jarem. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (41)

  • Film sa dostal do knihy britského filmového publicistu, kritika a historika Petera Hamesa s názvom „Best of Slovak Film 1921 – 1991“. Konkrétne ide o výber 35 celovečerných filmov, ktoré predstavujú to najlepšie, čo v našom audiovizuálnom prostredí doposiaľ vzniklo. [Zdroj: SFÚ] (Raccoon.city)
  • Slovenský filmový ústav vydal tematický nástenný Filmový kalendár 2020 z názvom "Zlatý fond slovenskej komédie". Je zostavený zo záberov z trinástich filmov, reprezentujúcich výber z komediálneho žánru naprieč celou históriou slovenskej kinematografie. Mesiacu október je venovaný záberom z filmu Sladké starosti. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama