Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dosiahnutí veku trinásť rokov nastáva pre deti zásadný zlom, pretože sa začína bezstarostný život tínedžerov, ktorý mnohí ľudia nazývajú najkrajším obdobím života. Pre Maddie však znamenal vek 13 rokov úplne niečo iné. Prestala rozprávať a ohluchla. V dospelosti je pre takýchto ľudí veľmi ťažké nájsť zamestnanie, takže sa Maddie uchýlila na samotu a stala sa spisovateľkou. V blízkosti žijú jej priatelia John a Sarah, ktorí sa s ňou občas stretávajú. Po jednom obyčajnom stretnutí so Sarah sa však pred jej dverami objaví neočakávaný hosť. Neznámy muž s maskou na tvári a kušou v ruke sa snaží dostať do jej domu, pričom je jasné, že sa nejedná o žiadnu priateľskú návštevu. (Marceloo)

(více)

Recenze (187)

kaylin 

všechny recenze uživatele

V hororu „Hush“ najdete to, co očekáváte. Hluchá hrdinka, která musí bojovat o život. To je prostě dobré téma a to téma není vůbec špatně zpracováno. Jasně, není to nic vyloženě jedinečného, to ani omylem, ale s rozdanými kartami hraje film dobře. Je to celkem syrové, nepříjemné, klaustrofobní a má to atmosféru. Co víc byste od podobného filmu chtěli? V konečném důsledku tedy spokojenost. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Pěkný hororový thriller... který by byl super, kdyby měl poloviční délku. Hush má vcelku krátký úvod a pak se hned vrhneme do akce. Dokonce stylová maska padoucha není dlouho nasazena a díky tomu máme o trochu větší vhled do toho, co je hlavní vrahoun zač. Ale jenom trošku. Je to prostě sadistický "lovec", který je solidním záporákem. Hra na kočku a na myš se spisovatelkou, která má tu nevýhodu, že je hluchá, je pěkně udělaná a občas i slušně děsivá. Bohužel jak už jsem naznačil v úvodu, v druhé polovině se začne film trochu táhnout a začnou se objevovat nic moc scény. Objeví se tu dokonce otravný "falešný konec" (po vystrašení diváka se ukáže, že to byla jen představa). Je to škoda, protože první půlce nemám v podstatě co vytknout a hlavní herečka, která film dokonce se svým manželem napsala, není vůbec špatná. Velmi solidní. (7/10) ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ničím prevratné, ale aj tak našlapané. Gallagher Jr. je ako psychopat výborný a celé prostredie opusteného domu v lese využité na maximum. Niekoľko vecí mi od začiatku nesedelo, ale aj s tým sa Flanagan dokázal vyhrať do sýtosti. V zásade je to tradičná žánrovka aj keď tá atmosféra, je neustále narúšaná veľkým množstvom strihov. Ale je to zábavné a hlavne to vôbec neurazí. Finálna skladba od The Newton Brothers prekvapivo epická. Silný priemer. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tohle si asi Flanagan natočil jen proto, aby se nenudil, ale i když je to ničím výjímečný kříženec slasheru a home invasion, mě to celkem bavilo. Asi to bylo především díky hlavní hrdince, která mi byla sympatická. Jako bonus bych přidal i sluchové a hlasové postižení, což bylo celkem rozumně využito a hlavně se díky němu film vyhnul zbytečnému ječení. Na druhé straně vrah byl rozumu mdlého a kdyby to nebyl naprostý idiot, tak mohl svojí potenciální oběť odkrouhnout hned několikrát, aniž by se tím narušil námět, že zabiják si se svým cílem rád hraje. Nehledě na to že bych uvítal alespoň náznak vysvětlení, jakou má vrah motivaci. No ale nakonec i to se dalo s přivřenýma očima akceptovat. Nic zapamatovatelného, ale jako žánrová jednohubka zcela vyhovující. 60% ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(35/2018) / Štandardný "home invasion" dostal poriadný víchor do plachiet hluchonemou hlavnou postavou. Tým si Flanagan otvoril dvere pre podľa mňa doteraz nevídané možnosti (v rámci low budget home invasion samozrejme:). Skvelá Kate Siegel to len zaklincovala. Vydarená práca s tempom, originálne vymyslené scény a konečne aj obeť ukázala akú takú snahu o logiku v konaní. (8/10) ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • V scéne, keď Maddie pripája svoj notebook na nabíjačku, si môžeme všimnúť knihu „Mr. Mercedes“, od jedného z najvýznamnejších hororových spisovateľov, Stephena Kinga. (Marceloo)
  • Režísér filmu Mike Flanagan a herečka Kate Siegel jsou ve skutečnosti pár. Nápad na tento film dostali během rande v roce 2014. O dva roky později se vzali. (MeanWhile)

Reklama

Reklama