Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V době, kdy úspěšný vedoucí pracovník newyorské reklamní agentury (Will Smith) prožívá hlubokou osobní tragédii a zcela se stahuje do ústraní, jeho kolegové vymyslí drastický plán, jehož cílem je přinutit ho překvapivým a hluboce lidským způsobem se vyrovnat se svým žalem. (Freeman Ent.)

Videa (12)

Trailer 7

Recenze (378)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Pár dobrých momentů by se tam asi našlo, ale jako celek mi to přišlo spíše jako slabší film - občas melodramatický k zalknutí, ale povětšinou spíše jen povrchní a dramaticky nezajímavý. Největší slabinou snímku je podle mě scénář - moc mě nebavilo sledovat vývoj děje, některé dialogy mi přišly dost hrozné, a celé mi to přišlo dost předvídatelné. Soundtrack se mi taky moc nelíbil a ani hvězdné obsazení, resp. herecké výkony, nejsou po mém soudu bez chyb (nejvíc se mi líbilo trio Will Smith & Helen Mirren & Edward Norton - zvláště ten Will Smith je skutečně excelentní, naopak moc nemusím Keiru Knightley, která mi zde přišla ještě horší než obvykle - skoro ji nově podezírám, že má vadu řeči - a Jacob Latimore a Michael Peña mi tam vyloženě vadili). Spoustě lidem se ten film asi bude líbit a osobně jim to přeju, ale já jsem z něj měl bohužel jen průměrný dojem. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Nejednoznačnost panující kolem party údajných divadelníků dává příběhu uměřeně mystický nádech a Mirrenová coby nejstarší z nich, jež by ráda uchvátila všechny role experimentu, i špetku humoru. Nicméně ani herecký výkvět nedokáže zakrýt melodramatickou kalkulaci se ztrátou dítěte – a kdyby jen jednoho a kdyby jen v náznaku; poslední okamžiky se vyprodávají do detailů provázených štkaním.Navíc Collateral Beauty: Druhá šance pracuje s knižním jazykem typu „já jsem smyslem všeho, jsem v tvé bolesti i radosti“, který tvrdě vzdoruje snaze po střídmě civilním výrazu. Ujišťování scenáristy Allana Loeba o „kráse života, která opravdu existuje“ dosazuje režisér David Frankel na přehlídkové molo samých ušlechtilých lidí, kteří si na potkání sdělují niterné záležitosti a s vločkami za oknem Štědrého večera vedou hrdinu k jasné pointě, napovězené už českým podtitulem. Taková sbírka rozbolavělých hrdinů, kteří konají správné věci a ještě zopakují, že je dělají, dovede sváteční rozpoložení silně zprotivit. ()

Reklama

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Na film mě, asi jako většinu populace, nalákala výborná herecká sestava (jen ta kuna Knightley mi nikdy vadit nepřestane). Na prostoru 90 minut (scénárista moc fantazie nepobral) dostaneme citovou vydíračku, která neobjeví nic nového. Nakonec mají bolístku všichni Willovi kámoši a z najatých herců se najednou stanou životní mudrcové. A závěrečné odhalení mě napadlo asi v půlce filmu, nicméně jsem nevěřil, že by to scénárista chtěl překombinovat až takhle. He, byl jsem překvapen. Pokud jste citlivá žena, hvězdičku či dvě si k hodnocení přihoďte. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

O tom, čo je v živote najdôležitejšie. Vyrovnať sa so stratou milovaného človeka (hlavne svojho dieťaťa) sa nedá, dá sa iba naučiť s tým žiť... Pekné, silné témy, no na môj vkus až s príliš priamočiarym ťahom na bránku, silené a miestami aj s pátosom. No tentoraz mi to ani moc nevadilo, pretože to bolo príjemným spôsobom natočené a výborne zahrané. Nečudo, keď sa tu zišla taká plejáda známych hercov. Slabý nadpriemer. 70/100 ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Bolest po ztrátě dítěte je ústředním tématem vánočního filmu, který opravdu není pro každého. Citlivost tématu a přímo úměrné role všech postav, které chtějí drahému příteli pomoci, můžou jednoho otravovat. Na člověka, který se podobnou bolestí setkal, bude film působit velmi silně. Herecké výkony všech byly krásné. Will Smith byl tak opravdový, až z toho mrazilo. Ano, bylo to trošku delší, ale odpouštím. Kapesníky s sebou! ()

Galerie (47)

Zajímavosti (9)

  • Ve scéně, kdy se White (Edward Norton) kouká na televizi, se zeptá své matky, jestli dávají už i CSI: Celeveland, ona mu odpoví, že je to novinka. Ve skutečnosti na obrazovce běží seriál Beze stopy, který se vysílá již od roku 2002. (hendrich6)

Reklama

Reklama