Reklama

Reklama

Sladký život

(seriál)
Trailer
Maďarsko, (2015–2018), 22 h 15 min (Minutáž: 48–60 min)

Kamera:

Gábor Marosi

Hrají:

Szabolcs Thuróczy, Eszter Ónodi, Renátó Olasz, Laura Döbrösi, Zsolt Anger, Tamás Lengyel, Franciska Farkas, Tibor Gáspár, Ildikó Tornyi, Zoltán Schmied (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Rodina Miklósiových si užívá života, který by jim mohl každý závidět. Otec Attila je úspěšný podnikatel, matka Janka vypomáhá jako dobrovolnice v charitě pro bezdomovce. Jejich dcera Mira je premiantkou třídy a dokonce i vzdorovitý syn Márk, černá ovce rodiny, má určitý talent a chce se stát rapperem. Jejich idylický život je ovšem pouhá iluze. Pod pokličkou se totiž skrývají přísně střežená tajemství - Miklósiovi mají značný dluh v bance, jejich luxusní vila vlastně patří příteli ze zločineckého podsvětí a jen díky všemožným trikům se členům rodiny daří zachovávat zdání, že je vše v pořádku. Když už toho na Attilu začne být moc a rozhodne se vést poctivý život, jejich rodinná idyla rázem vezme za své. Záhy vyjde najevo, že má každý z nich zcela odlišné představy o tom, jak hodlá pokračovat dál.

V nadšeně přijaté první řadě seriálu si rodina Miklósiových užívala života ve zdánlivém blahobytu, přestože byla zdrojem jejich bohatství plejáda otcových riskantních loupeží a podvodů. Když se Attila rozhodl začít žít poctivě, všechno se obrátilo vzhůru nohama. Záhy vyšlo najevo, že má každý zcela odlišné představy o tom, jak hodlá pokračovat dál, a rodina se rozpadla. Ve druhé řadě se Miklósiovi ocitají na dně. Nebo možná ještě hlouběji. Každého z rodiny dohání minulost a nikdo z nich už se nemůže nadále vyhýbat důsledkům svých někdejších rozhodnutí. Proč se Attila kdysi dávno nechal svést na scestí a má ještě vůbec nějakou naději začít znovu a s čistým štítem? Jakou cenu je Janka ochotná zaplatit, aby si udržela svou životní úroveň? Dokáží se Márk a Mira někdy zbavit špatného příkladu, který jim dali jejich rodiče do vínku, nebo jim zůstane šance stát se normálními teenagery navždy zapovězena? Členové rodiny se nyní potýkají s mnohem závažnějšími problémy než kdy dřív. Starý přítel, který je dávno považován za mrtvého, se znovu objeví v Attilově životě, ačkoli brzy vyjde najevo, že není tím, kým se zdá. Od chvíle, kdy se její manžel rozhodl obrátit list, ho Janka nedokáže respektovat a je odhodlaná učinit nezvratný krok. Márk rozjede vlastní podnikání, ale neuváženě podstoupí příliš velké riziko. Mira najde lásku a okamžitě ji zase ztratí. Aby se vyrovnala se svou bolestí, uchýlí se k zoufalým činům. Jak žít s pocitem viny? Jak se vyrovnat s vlastní odpovědností? Skrze příběh rodiny Miklósiových jsou nastíněny nepřeberné možnosti v postkomunistickém Maďarsku, které jdou ruku v ruce se zklamáním i šancí na nový začátek. (HBO Europe)

(více)

Videa (7)

Trailer

Recenze (17)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Veľké (opäť pozitívne) prekvapenie z Maďarska. Zmysluplný scenár, zaujímavé charaktery a k tomu excelentné herecké výkony a citom vybraná hudba (hlavne maďarský rock). Som veľmi zvedavý na tretiu sériu. P.S.: E. Ónodi a L. Döbrösi sú prekrásne a Zs. Anger je herecky nenapodobiteľný. Osobné hodnotenie: 91% (*****) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Rodina ostane rodinou aj keby neviem čo bolo. Takto sa dajú zhrnúť tri série maďarského počinu, ktorý bol veľmi dobrý hlavne v prvej sérii. Následne zdrsnel a stratil to svoje čaro krimi seriálu, ktorý bol orientovaný viac vtipne i rodinne, potom prešiel až do takej mafiánskej ságy. Veľa streľby aj mŕtvych. Napriek podivným charakterom, hlavne teda v úlohe matky, sa ale zachovalo pokrvné puto, čo sa mi v závere páčilo. ()

Reklama

hanca.uh 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem na začátku 2. serie, ale těší mě, že jsem na tento seriál na HBO narazila. Absurdní a až dojemný maďarský brutál a groteska v jednom:-)). Nikdy se neusmívajícího se taťky je mi až líto, jak se snaží být poctivý chlapík za každou cenu, syn i dcera jsou vizuelně i povahově děti na okamžité utopení a manželka je teda krásná potvora - ta mě tu baví asi nejvíc, i když děj je mix paradoxu s ironií:-)). Navíc ty občasné panoramatické záběry kamery na Budapešť mi oživí můj nedávný zájezd do tohoto krásného města. Hodnotím 4 + ()

Mira00 

všechny recenze uživatele

Naposled, co jsem koukal na seriál, kterej mi všichni doporučovali, byl Sex Education. Viděl jsem dva díly a chtělo se mi blejt, jaký to bylo hipsterský lejno. Dlouho jsem nikoho neposlech, abych neplejtval svým časem a koukáním na kraviny a tak jsem si všechny doporučení od známejch nastrkal do prdele. Nicméně nevím proč jsem se na doporučení své kamarádky začal koukat na Aranyélet. Maďarský seriál v produkci HBO. Narovinu říkám - Byl to hodně příjemnej čas po boku rodiny Miklóšových a je mi líto, že to skončilo a už je nebudu vídat. Je to rozhodně zajímavá rodina, kterej fandíte a zároveň jim přejete smrt, protože to jsou všechno celkem idioti. Na stranu druhou jsem rád, že to skončilo po třech sériích a nemá to další ambice na pokračování. I přes všechny negativa, tenhle seriál měl jedno ohromný pozitivum, který snad nikdy žádnej seriál v takovej míře neměl. A to je dopředu nastavená laťka vyprávění a vyobrazování příběhu, která tvůrcům dala absolutní svobodu dělat s dějem totální kotrmelce aniž by to působilo nějak na sílu. Ono je to celý vlastně taková kravina, která do sebe hezky zapadá. Je to vtipný, absurdní, je to na hlavu a neexistuje scéna, kterou by hereckej ansámbl nebyl schopnej zahrát. Trochu se slzou v oku si říkám, že tohle by v česku asi nevzniklo. Otce by hrál Čermák, matku Čvančarovou a už by mě dál asi nezajímalo. Jediná výraznější stopa na HBO je Pustina, nic proti tomu, není to špatný, ale na prdel jsem si z toho taky nesedl. Nicméně Aranyélet stojí za to, je to naprosto přesný trefení do mýho vkusu. Family is a story, Hard to tell. ()

j.sorensen 

všechny recenze uživatele

Family is fight, Family is love, Family is pain, you have to be part of... Sopránovi po mad´arsku? S přimhouřenym okem, proč ne. A jak už někdo napsal, tohle by u nás vzniknout nemohlo a je to jedině dobře. Vlna evropských seriálů je čím dál silnější a lepší. Ostatně, koho by pořád bavilo koukat na multikulti sračky plný ošklivých palidí, nesmyslných tabu, falešných doktrín a zvráceností. Z kterých jsou unešeni jen mladí, kteří už jsou stejně i tak tam... But Family will always be as one, 'cause family is fight, and family is love. ()

Galerie (313)

Reklama

Reklama