Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jún, 1813. Južný Essex hlási poplach. Už žiadni branci navyše! A to Británia súrne potrebuje posily. Po tom, ako Wellington dostáva túto hrozivú správu, poveruje Sharpe-a, aby sa vydal na cestu do Anglicka a preveril všetky okolnosti. Sharpe s Harperom sú po príchode obratom zaskočení informáciou celkom opačnou. V Chelmsforde na nich čaká 700 mužov. Keď však prichádzajú do kasární, zisťujú, že sú celkom opustené. Po útoku na Sharpe-a s Harperom je čoraz viac jasné, že za nejasnosťami stoja intrigy, ktoré mali za cieľ odovzdať nových brancov inému regimentu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Dobrý díl, kterému pomáhá změna prostředí a fakt, že tentokrát není nepřítel Francouzkej důstojník, ale jedná se o nebezpečí domácích řad, bohužel intriky jsou sotva nakouslé a taj není tahle linka dostatečně silná a místy se dostavila i nuda (Audience u prince Jiřího) a celé by to bylo za průměrné tři, nebýt využívání hned několika dříve viděných postav a výtečného závěru. ()

ondrula odpad!

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl bezprostředně poté, co jsem přečetl knížku a málem jsem se pozvracel. Laciná série Sharpovek z 90. let je ostatně jako celek tragická a skoro až parodická. Sean Bean jako Sharpe ještě ujde, ale tlustoprd O'Malley jako Harper, to je skutečný výsměch. Ten pupkatej páprda, co hrál seržanta Havercampa a ten tajtrdlík, co hrál prince regenta, to už je naprostá hrůza. Příběh horko těžko kopíruje knižní předlohu, ale třeba u scény z náboru rekrutů jsem vyloženě skřípal zuby (nástup toho debílka s pejskem), protože to vypadalo jako Vichr z hor od Cimrmana. Finále s manévry celých armád na přehlídce před bafuňáři se omezily jen na výstup Sharpovy sebranky zpoza kulis, protože zoufalé studiové pojetí celého filmu prostě nemohlo obsáhnout takovou epickou scénu. Konečně bitva v Pyrenejích byla asi nejstupidnější bojová scéna, jakou jsem kdy v životě viděl; rád bych vyzdvihl okamžik, kdy se Sharpe pustí do křížku s Francouzem a když ho překotí, tak ho (namísto brutálního ubezdušení) jen tak otcovsky naplocho poplácá palašem ho zadečku. Hnus. ()

Reklama

Yardak 

všechny recenze uživatele

Devátý příběh Dicka Sharpea je hlavně o politice, takže se skoro celý odehrává v Anglii. Místo bitev uvidíme převážně vojenský výcvik a jeho pozadí na počátku 19. století, což není vůbec špatné z historického pohledu. Sharpe tedy bojuje proti zkorumpované byrokracii a využívá k tomu i krásné ženy:)). Velmi dobrý díl, jenž nabízí i slušné komediální vsuvky. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Príjemná zmena v sharpeovskej sérii - vo vojne v Španielsku dochádzajú Wellingtonovi branci a tak sa musí Sharpe vydať do rodného Anglicka a zohnať nových. Ako však zistí, "náborový program" je čosi ako nová forma otrokárstva, pri ktorej nechýba kupčenie s ľuďmi, lov na utečencov a podobné srandy. Sharpe sa preto spolu s Harperom anonymne dajú naverbovať do vojska. A je sranda vidieť ich v uniformách čerstvých brancov v bielych baretoch s brmbolcami :-). Prostredie je nové, nechýba akcia, skrátka fajn. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Politická sharpovka, aneb vysocí úředníci kradli jako straky v jakémkoliv režimu a válka byla pro mnohé zlatým dolem. Sharpe a Harper se vydávají do Anglie, aby si přivedli nové brance, avšak narazí na podivné finanční čachry, kterým se rozhodnou přijít na kloub. Vesměs prosté akce, ale o to zábavnější. 80% ()

Galerie (1)

Zajímavosti (2)

  • Děj filmu pojednává o invazi do Francie v době napoleonských válek v  roce 1813. Jde o 17. knihu v sérii „Richard Sharpe“ od britského spisovatele historických románů Bernarda Cornwella. (LaCasita)
  • Televizní snímek se natáčel v Turecku a Velké Británii. (Yardak)

Reklama

Reklama