Reklama

Reklama

Cokoliv

  • USA Anything Else (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ďalšia romantická komédia z pera osvedčeného Woodyho Allena plná vtipných náhod, nehôd a nedorozumení. Jerry (Biggs) je mladý 21-ročný komediálny spisovateľ žijúci v New Yorku. Aj napriek tomu, že je talentovaný, má problémy preraziť. Zásluhu na tom nesie jeho agent Harvey (DeVito), ktorý má sice o sebe vysokú mienku ale je dosť nepraktický a tiež David (Allen), jeho excentrický a paranoidný učiteľ. Ďalším kameňom úrazu je Amanda (Ricci), jeho priateľka. Od prvého momentu, kedy ju zbadal, vedel, že je do nej zamilovaný. Ale Amandine mnohopočetné neurózy, strach zo záväzkov a frustrácie najrôznejšieho druhu jej zabraňujú, aby bola Jerrymu nablízku, keď to najviac potrebuje. Krízovým bodom sa ukáže byť situácia, keď sa ocitne v malom byte s Amandou, ktorú nečakane navštívi jej matka Paula, ktorá sa rozhodla, že sa stane kabaretnou speváčkou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

swed 

všechny recenze uživatele

Z filmu jsem měl pocit, jakoby se Allen snažil oslovit mladší generaci a nutno podotknout, že úspěšně. Obsazení Biggse a Ricciové bylo bezchybné (oba dva jsou přesvědčiví) a stejně tak postava mentora, které se zhostil sám režisér (znovu spolehlivý výkon). "Anything Else" převádí úspěšný model z Allenovy starší tvorby do současnosti a jenom tak potvrzuje univerzálnost autorových mouder (ať je vám 20 nebo 50, některé problémy nikdy nezmizí). Co film trochu sráží, je natahovanost některých scén, což se podepisuje na svižnosti vyprávění. 8/10 ()

anais 

všechny recenze uživatele

Jelikož mám radši Woodyho upovídanější stránku, Anything else se mi skutečně líbil. Je lepší než Allenovy filmy z poslední doby, které sázejí spíš na situační komiku. Tenhle snímek je narozdíl od nich (Hollywood ending, "škorpión"...) plný jakési psychologické komiky, filosofující. Woody se vrací do své přemýšlivější polohy. Současně se snaží své pojetí filmařiny přiblížit mladším generacím, jinak si nedovedu vysvětlit přítomnost Jasona Biggse (jehož přítomnost při jakékoliv zmínce o masturbování dodává jeho roli "další vrstvu"). Chvíli jsem si na něj zvykal, ale nakonec mi přišlo, že dopadl mnohem lépe než onehdy Kenneth Branagh. Tam, kde je v jednom záběru s Woodym, se člověk nestačí divit, jak jsou si ti dva podobní (chováním) . Christina Ricci hraje svou roli přesvědčivě a velice dobře. Pak už za zmínku stojí jen Woody Allen ve své typické zmatkářské úloze, ostatní postavy děj jen dokreslují. Cokoliv je jakousi teenagerovskou variací na Annie Hall - příběh je velice podobný... narozdíl od Annie je to však spíš komedie než drama (či jak Annie nazvat...). ()

Reklama

-dRaGoN- 

všechny recenze uživatele

Trailer na film me upoutal, takze svuj ucel splnil. Nicmene film samotny me spise zklamal, nektere rozhovory ve filmu jsou prilis zdlouhave a hlubokomyslne, ale co taky cekat od W. Allena. Jason Biggs jakoby se pro tento film narodil, kokta jak se da. Nazorna ukazka toho ze obcas se musi nechat clovek trochu popichnout jinak by prosvihl sve "moznosti" ;) ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Podle csfd jednoznacne nejhorsi Woody Allen? Naprosta blbost! Woody natocil kvanta mnohem vetsich bullshitu, cca polovinu jeho tvorby abych byl konkretni. Ano, zde sice byli tezce nesympaticti herci (Christina Ricci je jako obvykle total na presdrzku) a na to, ze se jednalo o vtipnou jednohubku to bylo nezadoucim zpusobem protahle. Ma to ale 2 vitana pozitiva - stejne tak jako jsem v prvni pulce Woodyho kariery toho chlapka nemohl vystat a trpel jsem temer pokazde kdy se objevil na scene, stari mu ocividne prospiva jako vinu, protoze v Anything Else je to presne naopak. Woody ve sve duchodecke forme jiz velmi sympaticky zde poskytuje 100% kvalitnich scen a drtiva vetsina momentu, kde Woody neni jsou vlastne naprosto zbytecne. Dalsi plus ma film za to, ze narozdil od ranne tvorby je to obcas skutecne vtipne. Nejlepsi scena u ktere se zasmeju jen co si na ni vzpomenu je, kdyz si Woody v Army Shopu vybira granaty. "Auschwitz was basically just a theme park." 5/10 ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Pro mě, jako pro velkého fanouška Woodyho Allena, je pro mě film jen hořkým zklamáním. Zatímco jsem si u žánrových experimentů z minulých let říkal, že si chce prostě odpočinout u zábavných nenáročných komedií, nyní vidím, že jeho eruptivní tvůrčí síla je pryč. Dialogy, postavy a vztahy mezi nimi jsou pouhým stínem jeho dřívější tvorby a film spíše vypadá, jako by se jej pokusil natočit někdo mnohem méně nadaný jako Woody Allen. Skutečnost, že jej natočil sám, je pro mě skličující... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Tento film otervíral 60. ročník filmového festivalu v Benátkách. Na otevíracím večírku se objevil i Woody Allen, který se jinak na veřejnosti příliš neukazuje. (ČSFD)
  • Na stěně bytu, ve kterém bydlí Christina Ricci a Jason Biggs, je kolekce fotek - na jedné z nich je herec a nezávislý režisér Vincent Gallo. (ČSFD)
  • Jedná se o druhou filmovou spolupráci Christiny Ricci a Jasona Biggse. Před tímto snímkem pár společně hrál ve filmu Prozacový národ (2001). (Dlee)

Reklama

Reklama