Reklama

Reklama

Cokoliv

  • USA Anything Else (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ďalšia romantická komédia z pera osvedčeného Woodyho Allena plná vtipných náhod, nehôd a nedorozumení. Jerry (Biggs) je mladý 21-ročný komediálny spisovateľ žijúci v New Yorku. Aj napriek tomu, že je talentovaný, má problémy preraziť. Zásluhu na tom nesie jeho agent Harvey (DeVito), ktorý má sice o sebe vysokú mienku ale je dosť nepraktický a tiež David (Allen), jeho excentrický a paranoidný učiteľ. Ďalším kameňom úrazu je Amanda (Ricci), jeho priateľka. Od prvého momentu, kedy ju zbadal, vedel, že je do nej zamilovaný. Ale Amandine mnohopočetné neurózy, strach zo záväzkov a frustrácie najrôznejšieho druhu jej zabraňujú, aby bola Jerrymu nablízku, keď to najviac potrebuje. Krízovým bodom sa ukáže byť situácia, keď sa ocitne v malom byte s Amandou, ktorú nečakane navštívi jej matka Paula, ktorá sa rozhodla, že sa stane kabaretnou speváčkou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

Lynn 

všechny recenze uživatele

Bohužel starší počiny Woodyho Allena jsem neměla to štěstí vidět, ale ty novější se mi velice líbí. Jemný slovní humor, New York, podivín Allen, místy cynická narážka. Prostě všechno to, co mám ve "vztahových" filmech ráda. ******* Teď po tom, co jsem ve Filmovém klubu na ČT2 měla možnost vidět téměř všechny Woodyho filmy, musím říct, že ačkoli "Cokoliv" není špatný film, na vrcholné Allenovy počiny skutečně nemá. Ale i tak nechávám 4*, protože film se mi vlastně docela líbil. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Další neobyčejně obyčejný Woody Allen, který po svém a s velkou lehkostí vypráví o banálních problémech několika Newyorčanů. Co potěší nejvíc (stejně jako předtím a předtím a ještě úplně na začátku) je skutečnost, že se Allen, ač vypráví znovu to stejné, neopakuje a nevykrádá své starší skvosty. Tentokrát navíc herecky ustupuje do pozadí a je spíš občasným průvodcem Jasona Biggse, který se zrovna nachází v jednom hodně chaotickém vztahu. Po období „děláme to všude a kdykoliv“ přišel čas „nemám chuť a ještě do tvého bytu nastěhuju svou mámu a její piano“. Scénář je opět plný brilantních dialogů a paranoidních myšlenek, vše je navíc nasnímané zkušenou kamerou Dariuse Khondjima (Sedm, Úkryt, Funny Games USA) a okořeněné nejen překvapivě slušným Biggsem, ale hlavně výborně ujetou a neurotickou Christinou Ricci, která je i proklatě sexy. Slabší (ale pořád) čtyři hvězdy!! ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Woody je borec, protože výběrem Christiny Ricci získal přesně to, co chtěl, natočit film o klukovi, který ke své smůle narazí na vypočítavou mrchu. Amanda je mi protivná už od pohledu, a trošku mě proto zraňovalo, že Jerryho předchozí přítelkyně byla o tři třídy pohlednější, ale i tohle nám Woody udělal schválně. Mimochodem, Cokoliv je předposlední film, ve kterém si Allen sám zahrál. Stihl tu zparodovat paranoika a scénářem i "tchýňismus", práci uměleckých agentů, lékařů a psychoterapeutů. ()

Sharlay 

všechny recenze uživatele

Jestliže si tento scénář Woody napsal někdy na přelomu 70. a 80. let do šuplíku a natočil ho až po těch letech, prosím. Stejně je to pořád borec a tehdy mu to šlo opravdu špičkově. Jestli ale napsal Anything Else po roce 2000, tak ho obdivuji ještě víc, protože on zkrátka nestárnul. Nikdy. A to hodnocení 65% tady? No, to máte jako cokoliv (sice se opakuji jako všichni ostatní co to sem napsali, ale co už, trefné je to pořád). ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Další brilantní komedie s repertoáru Woodyho Allena (taky se Vám zdá, že má tenhle chlapík snad stovky námětů). Velmi dobré dialogy si nezadají s těmi nejlepšími kousky známého tvůrce. Bohužel samotná režie je krapet pod možnosti tvůrce jménem Woody Allen. Není odsouzeníhodná, nýbrž zavání průměrem, což je těžko pochopitelné už k samotnému ději, ale je to tak. Tento detail možná dojem trochu kazí, ale jinak je film vynikající. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Jedná se o druhou filmovou spolupráci Christiny Ricci a Jasona Biggse. Před tímto snímkem pár společně hrál ve filmu Prozacový národ (2001). (Dlee)
  • Tento film otervíral 60. ročník filmového festivalu v Benátkách. Na otevíracím večírku se objevil i Woody Allen, který se jinak na veřejnosti příliš neukazuje. (ČSFD)
  • Na stěně bytu, ve kterém bydlí Christina Ricci a Jason Biggs, je kolekce fotek - na jedné z nich je herec a nezávislý režisér Vincent Gallo. (ČSFD)

Reklama

Reklama