Reklama

Reklama

Fauda

(seriál)
  • Izrael Fauda
všechny plakáty
Trailer
Izrael, (2015–2022), 32 h 52 min (Minutáž: 32–53 min)

Hrají:

Lior Raz, Tsahi Halevi, Samer Bisharat, Neta Garty, Yaara Benben, Doraid Liddawi, Laëtitia Eïdo, Johnny Arbid, Salim Daw, Tomer Capone, Yaakov Zada Daniel (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(48)

Fauda je arabský výraz pro „chaos“, ale jde především o kódové slovo pro evakuaci izraelských jednotek z akce. Mezinárodně úspěšný izraelský seriál sleduje bývalého zvláštního agenta protiteroristické jednotky Dorona, který se rozhodne vrátit zpět do služby, aby dopadl vrcholného teroristu hnutí Hammás Abu Ahmada. Tohoto muže se před svým odchodem z armády pokusil zabít, leč zřejmě neúspěšně. Abu Ahmad je podle posledních informací nejen naživu, ale připravuje zřejmě rozsáhlou teroristickou operaci. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (167)

Happens 

všechny recenze uživatele

Problematika terorismu na blízkém východě a celý ten Palestinsko-Izraelský konflikt je velice senzitivní záležitost, v které mají obě strany trochu pravdy. Jednotka obranných složek Izraelských sil se snaží před teroristy ochránit civilisty a v konečném důsledku i sami sebe a svádí u toho sofistikovaný a psychologický boj. ()

yvona 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto skvělý seriál nabitý akcí a výborně obsazený i sehraný. Všechno funguje, jak má. Jediné, co mě iritovalo a co je možná jen můj dojem, že v podstatě každá akce byla nakonec úplně zpackaná. A nechápu, kde se tady vzala informace, že hlavní představitelé jsou neherci, nýbrž vycvičení vojáci. Asi někteří nějakou zkušenost s armádou mají, ale všichni mají za sebou i před sebou několikaletou zkušenost před kamerami jako herci. Moc se těším na 4. sérii, která ještě nemá titulky. ()

Reklama

sunfreedom 

všechny recenze uživatele

Pokud fandíte týmu ze Západního břehu Jordánu, asi byste se koukat neměli. A taky pokud neodpustíte neherectví bývalým vojákům. Jinak cajk :) EDIT po 4. sérii: Ponechám 4 hvězdy, ale teda zatímco třetí série z Gazy byla kulervoucí, čtyřka byla hrozně rozbředlá. Byl jsem upřímně překvapen, jak vysoké hodnocení to tady má. V obecné rovině bych řekl, že na prvních třech sériích se mi, mimo jiné, líbilo, že rozdělení "private shit" vs. "military shit" bylo významně vychýleno k druhému, takže člověk neztrácel čas tím, co mě u té 4. série štvalo neskutečně: pětiminutové diskuse u lůžka v nemocnici, jestli si někdo dítě nechá nebo ne. Za mě poslední série nejslabší a naprosto zabitá možnost rozpracovat tu Belgii. ()

Endavour 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tleskám a ještě jednou tleskám. Izraelským borcům se podařilo vytvořit skvělý thriller, u kterého se (díky Bohu) dočkáme čtvrté série. Partička sympatických izraelským zabijáků, kde sice rozkazy v terénu přicházejí z velícího střediska, kde to má pod palcem zkušený veterán Gabi, avšak paličatý a častokrát až šíleně lehkomyslný Doron si bere věci do vlastních rukou, mění plány, co ne vždy končí šťastným koncem. Těžko říci, která série byla nejlepší, osobně lehce favorizuji druhou část, jelikož obsahovala nejméně "hollywoodských" perliček. Tenhle seriál jsem objevil náhodou a nezbývá než netrpělivě čekat na čtvrtou sérii této pecky! ()

el.zapikano 

všechny recenze uživatele

Izraelsko-palestinska laska je nehynuca. Sonda do blizkovychodnych zakuti vasniveho vztahu dvoch nezmieritelnych narodov. Co bolo prve vajce ci sliepka? Kto zacal prvy? Izraelci ci Palestincania? Ani po vzhliadnuti tohto serialu na tieto otazky odpovede poznat nebudete. Nadobudnete vsak istotu, ze tento konflikt s velkou pravdepodobnostou nikdy neskonci :( ()

Galerie (177)

Zajímavosti (6)

  • Lior Raz, představitel Dorona a spolutvůrce seriálu, se po říjnovém útoku Hamásu na Izrael v roce 2023 přidal k dobrovolníkům, kteří spolu s vojáky operovali na hranicích s Gazou. Jeho úkolem bylo osvobodit dvě rodiny ze zajetí. (zackof)
  • Představitel hlavní postavy Dorona a spolutvůrce seriálu, Lior Raz, v roce 1993, poté, co ukončil vojenskou službu, pracoval v USA jako osobní strážce Arnolda Schwarzeneggera a jeho rodiny. (jaaara)
  • V seriálu se několikrát objevil automobil značky Škoda. V první sérii to byla několikrát Škoda Fabia (žluté vozidlo Taxi), ve druhé sérii to byla šedá Škoda Octavia, kterou například v sedmé epizodě odjížděli členové speciálních jednotek po přestřelce na náměstí. (BaronDevil)

Reklama

Reklama