Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Clive Owen hraje detektiva, který žije ve světě, kde neexistuje soukromí či anonymita. Životy všech jsou transparentní, vysledovatelné a kontrolované příslušnými orgány. Vypadá to na konec zločinnosti. Avšak když narazí na mladou ženu (Amanda Seyfried), o které nejsou vedeny žádné záznamy, začne si uvědomovat, že to nemusí být konec zločinnosti, ale teprve začátek. (ČSFD)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (132)

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Hodně složité sci-fi. Musí se dávat velký pozor, abyste aspoň trochu porozuměli o čem je řeč. Takové reality, kdy neexistuje žádné soukromí, mažou se z mozku záznamy a vzpomínky bych se nechtěl dožít. Dokonce se tu hackuje mozek! Orwellův Velký bratr je proti tomu hadr! Ovšem bavilo mě to, jakož i proklatě sexy Amanda. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to taky nizkorozpoctovy Minority Report skombinovany s 451° Fahrenheita. Klasicky priklad filmu s genialnym napadom, ale uz slabsim zapracovanim do poriadnej zapletky. Jak keby sa Niccol nevedel rozhodnut, co presne chce povedat a tak nacrtne kopu zaujimavych otazok, ale nema dostatok casu, aby ich poriadne rozviedol. Nakoniec aj tu hlavnu myslienku musel niekolkokrat zopakovat, aby divak pochopil, ze tu islo prave o nu. Na jednej strane sa mi pacil napad so stratou sukromia a neustalym sledovanim cez oci samotneho cloveka (Google Glass povysene o level vyssie), ale uz mi k teme filmu prilis nesedelo to, ze sa aj mazali spomienky alebo navodzovali halucinacie. To bolo uz prilis prehnane a aj teoreticky to celkom haprovalo. Ja to ale celkom zaujimavo nacrtnuty svet, ktoreho fungovanie by si zasluzilo poriadne rozviest v serialy. Takze aj ked som z vysledneho spracovania rozpacity, tak som rad, ze este vznikaju sci-fi filmy, ktore sa snazia o nejaku myslienku na ukor trikov a akcnych scen. 6/10. ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Vízia takejto dystopickej budúcnosti je tak mrazivá, až je to sladké. Netflix servíruje do svojho portfólia ďalšiu pecku, v ktorej je Clive Owen urputne seriózny ako vždy. Príbehovo dosť slabé, to však plne vynahrádza fenomenálna atmosféra, poriadne nabitý soundtrack a Amanda. Záver jemne vlažný. Napriek menším výhradám ale dávam za 4*, pretože na niečo v takomto duchu som čakal už veľmi dlho. (5.5.2018) (21.2.2023) ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Tohle smrdělo originalitou až ven ale problém snímku je nedotaženost a hrozně špatný konec. Amanda Seyfried a Clive Owen si to hrozně dávají a mě ten snímek pohltil, bavil, zajímal ale taky ve finále hrozně zklamal. Tyhle originální snímky z Netflixu mají něco do sebe. I díky němu je tam větší tvůrčí odvaha ale občas by to chtělo přemýšlet v celku a ne jen v té originalitě. Některý scény a byly hrozně super. Ovládání mysli a to, že není žádné soukromí je super i zpracování těch vzpomínek je super jen škoda opravdu toho zakončení. Čekal jsem něco víc. Utopické sci-fi s hackery mysli zní skvěle ale je tomu opravdu tak? Není. 65% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Depresivnější Minority Report od krále dystopií Andrewa Niccola. Rozpočet měl viditelně mnohem menší než Spielberg, ale stejně on staví svůj film hlavně na chytrém scénáři a zajímavě vybudovaném světě cyberpunkové nepříliš vzdálené budoucnosti - a ještě intenzivněji tlačí na paranoiu společnosti ve které soukromí neexistuje, čímž o to víc funguje jako kritický komentář na naši současnost. Nápad s hackováním očí je vynikající a rozvíjí ho velice zajímavě... až do série zmatených zvratů v poslední třetině které nedávají moc smysl a zanechají trochu hořkou pachuť - tenhle film to měl dobře rozjeté k silnějšímu finále. 7/10 ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama