Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sarah Jordan (Angelina Jolie), společensky velmi dobře postavená mladá žena, žije v Londýně a jednoho dne náhodou vyslechne naléhavou prosbu nezvaného hosta - humanitárního pracovníka, dr. Nicka Callahana (Clive Owen). Žádost o pomoc pro zbídačené děti, o které muž pečuje, zcela změní její život. Je přitahována Nickem i jeho případem a naráz se rozhodne připojit se k němu, opustit klidný život v Londýně a přacovat po jeho boku v utečeneckých táborech. Nesnadný úkol dovede Sarah do podivných míst, kam přijde množství lidí, ale jen málokdo přežije. Brzy zjistí, že tvrdé podmínky, které zařívá - a její rostoucí přitažlivost k charismatickému a nevypočitatelnému doktorovi - v ní zažehnou touhu po zachraňování lidských životů... a je odhodlána riskovat ten svůj. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

ripo 

všechny recenze uživatele

Ťažké psycho, pri pohľade na zúbožených ľudí v Etiopii, Kambodžo, či Čečensku. Miestami donkichotovský, boj dobrovoľníkov proti chudobe a chorobám rozvojového sveta. Herecký výkon Clivea Owena vysoko nad priemerom a strčil do vrecka aj Angelinu Jolie. Ale tú dokáže hádam každý druhý ...) Zase - aby som jej - s opuchuntými perami - nekrividil, tak ju obdivujem ako ženu, keď si z natáčania okrem honoráru zobrala so sebou aj jedno opustené dieťa ... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Bohatá, rozmazlená slečinka se stane během snobského večírku svědkem vystoupení humanitárního pracovníka, který demonstruje bídu třetího světa na vyhublém etiopském chlapci. Slečinku to pochopitelně vezme za srdce a rozhodne se pomáhat. Přes počáteční odstup v sobě pracovník a slečinka najdou zalíbení a vznikne s toho velikánská láska. Klasický příběh, i když trošku netradičně podaný, který se snaží hrát u diváka na city prostřednictvím otřesných záběrů z Etiopie a z Kambodži, což se mu do určité míry daří. Oceňuji i celkem realistické podání toho, čím musí dobrovolníci projít, aby alespoň trochu ulehčili domorodcům bídný život. Naopak se mi vůbec nelíbila Angelina Jolie, která pouze střídala různé odstíny soucitných pohledů a celkově její výkon vyzněl tristním způsobem. Nicméně i to jsem byl schopen akceptovat, protože se mi to, i přes tu kýčovitost, líbilo, ale bohužel závěrečná mise v Čečně to celé zkazila a zachránit to nemohl ani, pro mě celkem překvapivý, konec.50% ()

Reklama

Sir-Filip 

všechny recenze uživatele

Velice špatné až mizerné, Angelinu opravdu nemusím a tady se to jen potvrdilo, přesně jsem věděl, co se bude dít, děj byl dopředu tak čitelný, až z toho bolely oči. Nevěřil jsem hercům vůbec nic, atmosféra žádná. Jedničku dávám jen z úcty k lidem, kteří dělají tak záslužnou práci jako ve filmu (charita, červený kříž...apd.), byť jejich idealistické náhledy na svět v žádném případě nesdílím. Pro mě tento snímek není ničím jiným, než laciným kýčem, ale někomu se možná bude líbit. Takže, "ENJOY IT!!!" ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Bezmocná OSN, rádoby mecenáši, zkorumpovaní diktátoři, děti umírající hladem. Nic nového pod sluncem, stačí si pustit zprávy nebo si čas od času něco přečíst v novinách. Tak z toho uděláme dramatickou romanťárnu, vezmeme drsňáka Owena a novodobou matku Terezu Jolie a natočíme nezajímavé a nepřekvapivé drama. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Je mi to nesmírně líto dávat filmu s takovým námětem tak nízké hodnocení, ale nelze jinak. Pásmo romantiky a ta patetická prvoplánovost snad jakoby byly z jiného snímku. Je to škoda. Těch klišé bylo ale tolik, že vystříhat je, zbyl by sotva krátkometrážní film... Za závažnost, významovou hloubku, skutečně naturalistické a mnohdy až otřesné záběry a Angelinu Jolie, která v podstatě hrála ve filmu samu sebe, dávám však *****. Jen více takovýhle filmů, které nám budou otevírat oči... Podobné filmy: Po svatbě, Spy Game ()

Galerie (39)

Zajímavosti (8)

  • Angelina adoptovala svého syna Maddoxe během natáčení tohoto filmu v Kambodži. (viperblade)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno