Reklama

Reklama

Hellraiser IV: Bloodline

  • Česko Hellraiser: Pekelný jezdec (více)
Trailer

Píše se rok 2127. Předurčen k uzavření pekelné brány jednou provždy se Dr. Merchant vydal na misi v boji proti zlu. Ta započala již v 18. století, kdy jeho předek sestrojil ďábelskou schránku, která otevírá bránu do pekel. Celé generace se snažily zlu zabránit, ale až Dr. Merchant nad ním zvítězil. (MIDO FILM)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

animaxis 

všechny recenze uživatele

Upřímně podle zdejšího hodnocení (a už i samotného faktu, že se část filmu odehrává ve vesmíru) jsem to čekal horší. Dokonce mě po zhlédnutí trochu mrzí, že natáčení filmu bylo ze strany studia strašně uspěchané a že došlo k výměně režisérů (a tudíž i vize), protože si myslím, že nebýt toho, tak čtvrtý Hellraiser dokonce vůbec nemusel být špatným pokračováním. Bohužel kvůli třem časovým linkám by filmu prospěla buď mnohem delší stopáž, nebo jeho rozdělení na aspoň tři filmy. Ono potenciálu tu není zrovna nejméně, ale tím, že je celý narvaný do 86minutového filmu, neuvěřitelně ztrácí na kvalitě a zároveň působí místy možná až příliš chaoticky. I tak jsem se ale proti vlastnímu očekávání při sledování Bloodline bavil, přestože chaos v režii je tu skutečně znát. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vysmech celej serii Hellraiser. A krasny dokaz toho, ze demencia vitazi aj v hororoch. Opatovna zmena rezisera /Allan Smithee je prezyvka mnohych hollywoodskych tvorcov, ktori nechcu, aby divaci poznali ich prave mena- lebo sa za film casto hanbia/, deravy a retardovany scenar, primitivne dialogy a absencia atmosfery zaistuju tomuto filmu odo mna 10 % ()

Reklama

Jino 

všechny recenze uživatele

No díky bohu za ty flashbacky do minulosti, jinak by z toho byl druhý Jason X. Oceňuji nápad s prozrazením původu kostky, ale zase na druhou stranu to mohlo zůstat taky utajeno, tajemno kolem vzniku kostky by mě zase tak nevadilo. Co mě, ale potěšilo byly masky (např. policajti) a efekty vedoucí k smti, které si myslím, že se docela povedli. Ale v čem má tento film u mě rozhodně mínus, je konec - ano je to sice až v daleké budoucnosti, ale i tak, tohle si Pinhead nezasloužil :) Ale nemůžu filmu upřít jistou zábavnost, u filmu jsem se až na pár momentů nenudil. Solidní průměr, ale protože 2,5 hvězdy tady není, zaokrouhlím to na 3* ()

Paldiny

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo utrpenie vôbec dopozerať. Dejovo sa film roztrieštil do troch období. 18.storočie, jediný slušný part, brnká na okultistickú strunu, dozvedáme sa o vzniku kocky a plánovaní náprotivku antikocky. Hlavolam však prechádza nudným 20tým storočím, kde sa opakuje boj s ďalšou generáciou a vrcholí o 130 rokov neskôr na vesmírnej stanici. Tam sa kruh uzatvára v tragicky natočenom finále. Pinhead stratil podporu cinobitov, ktorí sa až na pár okamihov prakticky vytratili z diania a vďaka absencii hudby sám pôsobí do stratena. Občas sa pripomenie brutalita, aby ju pochovala tona žvástov o ničom plávajúca v uspávajúcom tempe. Ešteže mali tvorcovia kusisko súdnosti a nerozdelili materiál do troch filmov, čím zmrvili len necelých 80 minút čistého času a tie v rámci série naposledy okúsili teplo kinosál. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl je průvodcem historií a divákovi se dostane vysvětlení, jak to bylo se vznikem tajuplné kostky a jejím tvůrcem, hračkářem Merchantem. Jeho potomky sledujeme až do daleké budoucnosti, kde se zatím poslední z nich pokouší realizovat plány svého dávného předka. Cílem je vlákat cenobity do pasti a navždy je sprovodit ze světa. Vizuálně pěkný film, v němž nechybí spousty háků, stažení z kůže, uříznutí hlavy, vnitřnosti ven, krev a pekelný pes, který je vedle cenobitů nejhezčí. Pěkný je i vznik ďábelských dvojčat a jejich společná akce na vesmírné stanici. A samozřejmě půvabná pekelná princezna Valentina Vargasová, které to sluší ve všech podobách, i v té cenobití. Celý film má zvláštní atmosféru díky snovým a pekelným scénám. Ano, první trojice filmů je jasně nejlepší, ale já po letech jednu * přidávám za hřebíky, maso, kůži a háky. A za skvělou kameru. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (13)

  • Ve francouzštině jméno postavy Angelique (Valentina Vargas) znamená „andělská“, což je ironie vzhledem k tomu, že tato postava je ve filmu démon. (ČSFD)
  • Jedná se o poslední film ze série, který byl distribuován také do kin. (gogos)
  • Na Youtube existuje verze filmu nazvaná jako „Hellraiser 4: Bloodline Reconstruction Workprint“, která obsahuje scény navíc a je podobná verzi, kterou chtěl natočit režisér Kevin Yagher, než mu to filmové studio zamítlo. (ČSFD)

Reklama

Reklama