Reklama

Reklama

Hellraiser IV: Bloodline

  • Česko Hellraiser: Pekelný jezdec (více)
Trailer

Píše se rok 2127. Předurčen k uzavření pekelné brány jednou provždy se Dr. Merchant vydal na misi v boji proti zlu. Ta započala již v 18. století, kdy jeho předek sestrojil ďábelskou schránku, která otevírá bránu do pekel. Celé generace se snažily zlu zabránit, ale až Dr. Merchant nad ním zvítězil. (MIDO FILM)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 4/10 Děj 4/10 Hudba 3/10 Efekty 4/10/// +možná příběh, nějaké pasti, triky -nic pořádného se neděje, Pinheada dabuje Přeučil a to bylo dost rušivé/// Myslím moje první setkání s touto sérii hororů. Vlastně druhé, ale pětka byla tak špatná, že už si ji nepamatuji. Výhodou čtyřky je, že má alespoň nějaký příběh a trošičku poodhalý vznik kostky, nebo čehože to. Sci-fi rovina je zajímavá, ta historická mě zase nebavila. Pár trikových pasáží je dobrých. Přesto mě tenhle díl nepřesvědčil o kvalitě této série, jestli teda vůbec nějaká je. Takže to, že mě tyto filmy minuli, mě nijak nedrásá./// Celkem 39%/// ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Ambiciózny scenár s pôsobivým rozmachom v čase i priestore katastrofálne doplatil na producentské zásahy a výsledný patvar stojí za pozornosť hlavne pri komentovaní s kamošom po litri vína. Nikdy totiž netušíte, čo sa bude diať v nasledujúcej chvíli a przniace strihy vás z ničoho nič prenášajú do nezmyselných scén, doslova šokujúcich vsuviek a (ne)vysvetlení. Vidieť z nich, že nápady neboli zlé - vysvetliť pôvod kocky v minulosti a definitívne sa zbaviť pekelnej brány kdesi v budúcnosti - a to veľmi originálnym spôsobom na vesmírnej stanici v charakteristickom tvare - mi príde logické a súčasne i hodne kreatívne. Aj v tejto podobe sa však zo skazeného HELLRAISERA: BLOODLINE stáva najprekvapivejší diel série - čo zrejme aj bolo zámerom, len asi nie v takejto podobe. Vrcholom všetkého je z cestovania vesmírom zozelenelý Klincohlav, ktorý sa všade motá ako taký retard a neprestajne žvaní, kecá, melie... bez hlavy a päty, až v takých krčmovo-shakespearovských rozmeroch. ()

Reklama

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Áno toto je ten hellraiser na vesmírnej lodi, ktorého som sa v detstve pomerne dosť bál. Ešte lepšie ako treti diel. A to je len dobre, lebo túto hororovú sériu som už chcel vzdať. Super efekty a sci-fi žáner tomu len pridal. Hodnotenie sa pochopiť nedá, ale aspoň v komentároch som našiel ľudí, ktorí hodnotili rovnako, zatiaľ fakt najlepší diel pekelníka. 4* ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Jenom šestadvacet let trvalo, než jsem se srovnal s premisou čtvrtého Hellraisera. Jen čtvrt století trvalo, než hororový žánr upadl do takového stavu, že prohrabuju starší věci, a hledám koukatelný kousky. Filmy, který jsem v době premiéry odmítl, zavrhl nebo ignoroval. Občas je to radost z nečekaně dobrý vykopávky, občas je to divácký peklo. Tenhle díl pekelnický série jsem nikdy neměl v plánu vidět. Původní trilogie je pro mě hororovej Svatej grál, a další díly bohužel spadly do kategorie lacinýho videobraku. Scott Derickson se teda s pátým dílem porval velice uspokojivým způsobem, ale přeci jenom, je to výlet jinou cestou, než by si kovanej fanoušek cenobitů přál. Ale Hellraiser odehrávající se ve vesmíru? Boha jeho, co tohle bylo za pošoustlý období? Leprechaun, Jason a další hororový ikony se musely vydat na výlet mezi hvězdy, prostě znamení těžký tvůrčí krize. Jenže tady je to uchopený celkem přijatelným způsobem. Sledujeme totiž příběh tří generací rodu Merchantů, pěkně od původního strůjce pekelné kostky, kterážto neustále zasahuje do jejich osudů. Legendární trikař a maskér Kevin Yagher chtěl ve svým režisérským debutu film pojmout spíš dějově, studio ale chtělo více akce a gore, a tak mu hotovej materiál vystříhalo a přetočilo režisérem Joe Chappellem, načež Yagher stáhl svý jméno z titulků a jako režisér je uvedenej anonymní Alan Smithee, což byl pseudonym zhrzených tvůrců, kterým studio rozjebalo filmy a oni se pak pod výsledek odmítli podepsat. Jako, bavil jsem se, o tom žádná. Věděl jsem do čeho jdu a spíš jsem byl překvapenej, že ten film vypadá dráž a líp, než jsem čekal. Jak jsem se bál těch pekelnejch psů, tak nakonec jsou hodně v pohodě. Horší to bylo s novýma cenobitama. Ani Angelique ani Dvojčata nedopadly nijak slavně. Obzvlášť u dvojčat to zamrzí, ten nápad je dobrej, ale to provedení je prostě bídný. Některý gore mordy jsou super, taková dekapitace řetězem s ostrou kotvou je naprosto úžasná. Ale ty nepraktický lejzrový obrpušky, digizrcadlo, digidvojčata a další faily to kazí. Mrzuté. Je to prostě studiem domršený ujetý béčko, který původním třem filmům nešahá ani po kotníky, ale přežít se dá bez úhony. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tento díl byl původně jeden z těch, které jsem chtěl ignorovat. Ale zrovna v tomto případě jsem opravdu rád, že jsem se nakonec přemluvil a kouknul se na něj, protože čtyřka je patrně nejlepší díl celé série hned po jedničce. Výborná atmosféra, fantasticky rozšířená mytologie (a zároveň je zde odhaleno tak nějak všechno o původu kostky v několika časových rovinách - všechny výborné), Doug Bradley tu není příliš, ale naprosto tak akorát, a když je Pinhead na scéně, absolutně ji ovládá, jak je jeho dobrým zvykem. A ta sci-fi linka z budoucnosti tomu vůbec, ale vůbec nevadila. Veliké překvapení, které si opravdu zaslouží lepší hodnocení. Je to krátké, je to zajímavé a hlavně to celou sérii ukončuje. Kdyby byl tenhle díl opravdu poslední, bylo by to výtečné. Překvapivě povedené. Nedoceněný klenot. 75%. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (13)

  • V rámci reklamní kampaně byla k vidění různá monstra, jako např. Cenobiti s křídly nebo Ďábelští klaunové, ale v konečné fázi filmu se neobjevili, jelikož studio chtělo vydat film co nejdříve. (HellFire)
  • Na Youtube existuje verze filmu nazvaná jako „Hellraiser 4: Bloodline Reconstruction Workprint“, která obsahuje scény navíc a je podobná verzi, kterou chtěl natočit režisér Kevin Yagher, než mu to filmové studio zamítlo. (ČSFD)
  • Film existuje ve dvou verzích. Jedna z nich je prodloužená a obsahuje vystřižené scény. (ČSFD)

Reklama

Reklama