Reklama

Reklama

Hellraiser IV: Bloodline

  • Česko Hellraiser: Pekelný jezdec (více)
Trailer

Píše se rok 2127. Předurčen k uzavření pekelné brány jednou provždy se Dr. Merchant vydal na misi v boji proti zlu. Ta započala již v 18. století, kdy jeho předek sestrojil ďábelskou schránku, která otevírá bránu do pekel. Celé generace se snažily zlu zabránit, ale až Dr. Merchant nad ním zvítězil. (MIDO FILM)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že jsem asi viděla nějaký jiný film. Od těch zdejších, bídných 44% a záplavy negativních komentářů jsem raději nečekala žádné extra dílo a byla jsem více, než mile překvapena. Vypadá to tak, že právě zde zmiňované bídné zpracování, mizerný scénář či absence atmosféry patří k tomu, co se mi na Bloodline velmi líbilo. Scénář mi přišel snad jeden z nejlepších ze všech dosavadních dílů, Pinhead byl ve své "pekelné" formě snad více, než kdy jindy a dostal zde také patřičné množství prostoru, aby mohl přednášet své myšlenky a názory o Bohu, pekle, utrpení, touze a ostatních věcech, o kterých rád hovoří. Pro mě po Hellraiser III: Hell on Earth nejlepší díl. Očividně však jen pro mě:) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý koncept, tri časové pásma a celkom šikovné rozuzlenie. Lenže okrem tých zopár krvavých gore efektov ide o spracovanie husto béčkové, i keď stále akceptovateľné. Tak nízke tunajšie hodnotenie je možno nespravodlivé, ale ono je to spojené najmä s faktom, že séria sa skrátka vydala "dobrovoľne" do béčkových vôd. No a ten Pinheadov domáci miláčik je husto wtf, chlapík sa asi cíti stále naprieč stáročiami doma sám, ale tvorcovia si ho mohli odpustiť. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky nemohoucí blábol, pomalu jsem nepochopil, o co vlastně šlo (zničit peklo?). Příběh probíhal ve třech časových rovinách, přičemž jenom ta nejkratší z 18. století o vzniku kostky nabídla špetku atmosféry; hrozivě nudná současnost vše dokonale zazdila, no a celé to orámoval jakýsi experiment z vesmírné stanice budoucnosti, aspoň vzdáleně se přibližující průměrné hororové naháněčce. Ikonický Pinhead tentokrát jenom nevýrazně hrozil a rozumoval, a to bolelo mnohem hůře, než úsměvně slabé až ubohé triky. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ja teda veľmi nerozumiem tomu všeobecnému opovrhovaniu: 1. príbeh je viac než solídny a je bližšie atmosfére Cliva Barkera než hociktoré pokračovanie okrem dvojky; 2. je to stále oveľa lepšie než hocičo počínajúc päťkou a to najmä z dôvodu, že to rozvíja mytológiu a nie je to len detektívka s troma scénami s Pinehadom. Je strašná škoda, že to štúdio takto spackalo. Pôvodný príbeh sa viac sústredil na líniu v osemnástom storočí (ktorá je najlepšia) a na postavu diabolskej Anjelique, ktorá bola protivníkom Pinheada. Výsledný film je prekvapivo koherentný a to napriek tomu, aké zásadné zmeny v príbehu boli vykonané. A je tu kvantum skvelých scén ako napríklad celá pasáž vo Francúzsku, scéna s policajtmi (I AM PAIN!), či dvojčatá cenobiti. PS: Rebríček série: H2, H1, H3, H4, ... H8, H10, H5, H6, H7, H9 ()

septic 

všechny recenze uživatele

věškerou Pin-headovu atmosféru vybudovanou v prvních dvou dílech to dokonale zabíjí. Více časových rovin tomu spíš ubližuje (jako sny z války ve trojce). Ale co je perfektní a proč se dívám tak zpětně a s nadšením na každý díl jsou kulisy! I návrhář britských Chambers of horror by zrudl závistí! Absolutní dokonalost (film ovšem podle tohoto jednoho projevu hodnotit kladně nelze) ()

Galerie (46)

Zajímavosti (13)

  • Proslov Pinheada (Doug Bradley) ke členům ochranky: „Pain has a face, allow me to show it to you!" použila kanadská deathmetalová kapela Kataklysm jako intro k písni „Il Diavolo in Me" na desce "Epic:The Poetry of War" z roku 2001. (J.e.r.e.c)
  • Film existuje ve dvou verzích. Jedna z nich je prodloužená a obsahuje vystřižené scény. (ČSFD)

Reklama

Reklama