Reklama

Reklama

Hellraiser IV: Bloodline

  • Česko Hellraiser: Pekelný jezdec (více)
Trailer

Píše se rok 2127. Předurčen k uzavření pekelné brány jednou provždy se Dr. Merchant vydal na misi v boji proti zlu. Ta započala již v 18. století, kdy jeho předek sestrojil ďábelskou schránku, která otevírá bránu do pekel. Celé generace se snažily zlu zabránit, ale až Dr. Merchant nad ním zvítězil. (MIDO FILM)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vysmech celej serii Hellraiser. A krasny dokaz toho, ze demencia vitazi aj v hororoch. Opatovna zmena rezisera /Allan Smithee je prezyvka mnohych hollywoodskych tvorcov, ktori nechcu, aby divaci poznali ich prave mena- lebo sa za film casto hanbia/, deravy a retardovany scenar, primitivne dialogy a absencia atmosfery zaistuju tomuto filmu odo mna 10 % ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tak toto je scenáristická obludnost mamutích rozměrů. Triky jsou sice dobré, ale ty dějovou linku nezachrání. Film je už naprosto bez atmosféry, Pinhead už také žádné silné dojmy nebudí, prostě totální úpadek. Příběh se odehrává ve třech časových rovinách, přičemž nemohu určit, která z nich je nejhorší, neboť se mi zdály všechny stejně špatné. Hodně slabé dvě hvězdičky, a to jen díky tomu, že právě mám nějak podivně mírnou náladu. Mé pořadí: H1, H5, H2, H7, H3, H4, H6, H8 ()

Reklama

spiritus 

všechny recenze uživatele

Nejslabší ze všech Hellraiserů, naprosto zbytečných 86 minut ztráveného času. Snažil jsem se na tomto paskvilu najít alespoň něco pozitivního, ale bohužel nepovedlo se.Snad jen to že to není ještě delší. To bych byl nucen ubrat i tu ubohou jednu hvězdu. Ale i tak se nechápu proč jí dávám.Snad jen z úcty k původnímu dílu. ()

Paldiny

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo utrpenie vôbec dopozerať. Dejovo sa film roztrieštil do troch období. 18.storočie, jediný slušný part, brnká na okultistickú strunu, dozvedáme sa o vzniku kocky a plánovaní náprotivku antikocky. Hlavolam však prechádza nudným 20tým storočím, kde sa opakuje boj s ďalšou generáciou a vrcholí o 130 rokov neskôr na vesmírnej stanici. Tam sa kruh uzatvára v tragicky natočenom finále. Pinhead stratil podporu cinobitov, ktorí sa až na pár okamihov prakticky vytratili z diania a vďaka absencii hudby sám pôsobí do stratena. Občas sa pripomenie brutalita, aby ju pochovala tona žvástov o ničom plávajúca v uspávajúcom tempe. Ešteže mali tvorcovia kusisko súdnosti a nerozdelili materiál do troch filmov, čím zmrvili len necelých 80 minút čistého času a tie v rámci série naposledy okúsili teplo kinosál. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tak zatím bych řekl, že nejlepší díl z celé série Hellraiserů. Triky už jsou mnohem vyvedenější, příběh je poutavý (ta rozličnost mezi francouzským předkem, současným předkem a budoucím potomkem byla zajímavá a udržela si mou zvědavost) a Pinhead je tak ďábelský, jako zatím nikdy. Ostatní Cenobiti jsou taky nápadití (ženská s oloupanou hlavou, stostlá dvojčata, pejsek). Místama to bohužel skomírá a herci jsou takoví jako e-e. Kromě Pinheada samozřejmě - u toho se ta topornost předpokládá. S prvním dílem bych to ještě kvalitativně mohl srovnat, ale dvojka a trojka (hlavně trojka) byly fakt mnohem, mnohem horší než tohle. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (13)

  • Ve francouzštině jméno postavy Angelique (Valentina Vargas) znamená „andělská“, což je ironie vzhledem k tomu, že tato postava je ve filmu démon. (ČSFD)
  • Jedná se o poslední film ze série, který byl distribuován také do kin. (gogos)

Reklama

Reklama