Reklama

Reklama

Den patriotů

  • USA Patriots Day (více)
Trailer 1

Působivý akční thriller podle skutečných událostí, které následovaly po bombovém útoku na bostonském maratonu 2013. Policejní seržant Tommy Saunders (Mark Wahlberg) se spojuje s odvážnými přeživšími, záchranáři a vyšetřovateli v závodu o čas - musí vypátrat atentátníky dřív, než znovu udeří. Film v režii Petere Berga (Deepwater Horizon: Moře v plamenech) vzdává poctu všem, kteří v Bostonu projevili odvahu a sílu tváří v tvář tragédii a nepřízni osudu. (Magic Box)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (342)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Téma terorismu už je poměrně dost vytěžené a Patriots Day se to vlastně ani nesnaží moc vyvracet. Po technické stránce to není zase tak špatné, ušlo to i herecky a najde se tu pár dobrých momentů jako přestřelka či výslech manželky jednoho z atentátníků. Problém je, že tohle všechno už tu bylo mnohokrát k vidění v mnohem lepších filmech, díky čemuž Berg působí jako obyčejný plagiátor a je úplně jedno, že se jedná o rekonstrukci skutečné události. To nejhorší ovšem přichází v nechutně patetickém závěru, který se v divákovi snaží vyvolat pocit, že střelením resp. zatčením dvou pitomců je válka s terorismem vyhraná. 50% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,BYL TO KRÁSNÝ DEN...V BOSTONU. A ZNENADÁNÍ...NA TEN KRÁSNÝ DEN PADL STÍN. PRO MILIONY Z NÁS JE TO, CO SE STALO V PONDĚLÍ...OSOBNÍ.“… /// Úvodní „katastrofická“ rutina – seznamka s postavama… (ten to položí, ten asi chcípne…)…, do startu zbejvá 12, 11, 10… 3 hodiny… vodevšaď je cejtit tu samozřejmost (jistotu) bezpečí. Jde to fakt rychle, takže najednou cpou frajeři do batohu papiňák… a PRÁSK! PRÁSK!. Až dokumentární filmařina znázorňující chaos, zranění a smrt. Tohle se dělo na místě výbuchů, tohle v nemocnici a takhle se rozjíždí vyšetřovací mašinérie. Mám sto chutí vyrazit na trestnou antimuslimskou výpravu, páč chvíle strávený s těma kryplama dokonale zvednou adrenalin. Stejně jako policajti (ty vole, to je banda čuráků!). Americkej patos z toho místy cáká, ale jelikož jsem neměl naštudovaný podrobnosti – bavil jsem se! Stejně jako u Letu číslo 93. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se na maraton a nechcu, aby mě chytili. 2.) Nevím, jak si vychovat další generaci paraolympioniků. 3.) Thx za titule „num71 a Norus88“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** ()

Reklama

ARI50 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se toho jak je film moc dlouhý ale nakonec to ani nevadí, střídání reálných a filmových záběru bylo velmi povedené, příběh a lapeni atentátníku strhující i když při přestřelce policajti dostávali co proto, a nakonec byli tak zmateni že šli pro ti sobě tak dokázali přes všechny nástrahy chytit atentátníky, konec velmi působivý, herecké obsazení filmu se velmi dobře vybralo. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Scény výbuchu na Bostonském maratónu jsou samy o sobě hodně působivé a následná naháněčka s atentátníky funguje výborně, především přestřelka ve Watertownu je vyloženě vymazlená a očividně věrná realitě jak jen to bylo možné. Patosu a postav je možná zbytečně mnoho (místy film strašně ztrácí tempo). Berg umí realistické rekonstrukce, ale to tlačení autentických záběrů bylo možná zbytečně na sílu. Reznorův sountrack tentokrát moc nevyniká. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Film "Útok na maratón: Teror v Bostone" je dobre, kvalitne natočený akčný thriller, ktorý v roku 2016 zrežíroval Peter Berg. Ale položme si otázku, o čom vlastne je tento snímok. Je to pocta americkým policajtom, ktorí dokázali vypátrať a spacifikovať dvoch šialených teroristov? Je to spomienka na nevinné obete, ktoré prišli o život pri tomto zákernom teroristickom útoku? Alebo je to memento pred tým, že fanatickí vyznavači koránu, ktorí sa pod maskou utečencov infiltrovali do spoločnosti sú ako bujnejúca rakovina, ktorá nenápadne rozširuje svoje metastázy s cieľom zahubiť, zničiť, zabiť svojho hostiteľa? Zamyslite sa nad tým, priateľia. **** ()

Galerie (54)

Zajímavosti (27)

  • Největší hvězda místního baseballového týmu David Ortiz 20. 4. 2013 pronesl legendární proslov na stadionu Fenway park, který ukončil slovy. "This is our f*cking city. And nobody's going to dictate our freedom. Stay strong!" ("Tohle je, sakra, naše město. A nikdo nám nebude diktovat, jak být svobodní. Zůstaňme silní!") Tohoto proslovu se dočkáme i ve filmu a to přímo z úst Davida Ortize. Jen pro doplnění: Red Sox vyhráli celou sezonu 2013 a první místo, kam fanoušci a někteří hráči po skončení oslav na stadionu zamířili, byla cílová rovinka bostonského maratonu. (kubsov)
  • Film se natáčel souběžně se snímkem Stronger (2017), který také pojednává o bombovém útoku na bostonský maraton. (Dr Lizal)
  • Foto přejetého Tamerlana Tsarnajeva, která byla ukázána Katherine Russelové (Melissa Benoist), jeho manželce ve vyšetřovací místnosti, byla fotografií skutečného Tamerlana Tsarnajeva. Fotografie byla pořízena vyšetřovateli a unikla na veřejnost. (Caaslav)

Reklama

Reklama