Reklama

Reklama

Snímek Život vypráví příběh šestičlenné posádky Mezinárodní vesmírné stanice, která se ocitá na samotném pokraji jednoho z nejdůležitějších objevů lidských dějin: prvního důkazu o existenci mimozemského života na Marsu. Jak členové posádky pokračují ve svém výzkumu, mají jimi uplatňované metody nezamýšlené následky, a forma života, kterou zkoumají, se ukazuje být mnohem inteligentnější, než kdokoliv očekával. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (1 083)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Keby sa snímka nebrala tak vážne, tak by to uľahčila sebe aj nám. Snímke sa celkom darí baviť, ale nie zanechať skutočný dojem. Koniec ako taký mohol prekvapiť a potešiť, ale je bohužiaľ spracovaný takým spôsobom, že už ho odhadnete, zvlášť keď sa rozoznie dramatická hudba. Hoci hlavné postavy sú zaujímavé a sympatické, ale ich osudy a pohnútky sú len zbežne načrtnuté. Predsa len je ich dosť a potrebovali by sme viac času a snahy tvorcov k vytvoreniu hlbšieho vzťahu. Ich myšlienky sú niekedy zaujímavé, inokedy z nich zase vypadne nič-nehovoriace klišé. Vzhľadom k hereckému obsadeniu je to trochu premrhaný potenciál. Tvári sa, že nám chce povedať niečo viac, ale myšlienka sa niekde stratila. Je to pomerne dobre pozerateľný film, ale bohužiaľ neprináša nič, čo ste ešte nevideli inde. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na pořádný béčkovo-hororový výplach (s občasným pomrknutím, když to spíchli kluci od Deadpoola), výsledek je ale poměrně standardní žánrovka bez osobitějšího podpisu. Co dělá, to dělá víceméně dobře, jenže vždycky opisuje, takže úvodní nepřerušovaná jízda dech nevyrazí, protože jsme jí měli (a epičtější) už v Gravitaci a totéž platí pro naháněčky s Calvinem. Sunshine se mohl opřít o vypiplaný audiovizuál, Horizont události měl charismatické kulisy a odvahu jít v nechutnostech za "příjemnou mez", první Vetřelec se chytře držel ve stínu. Život nezakrývá, že všechny jmenované filmy zná, ale nepřinese nic vlastního (snad vyjma správně cynického konce, který jakoby vypadl z nějaké epizody Krajních mezí). Nemluvě o nevyužitém potenciálu, pokud jde o Calvina. Z poloprůhledné mořské hvězdice vážně moc respektu nesálá. Škoda, že se to celé bere tak vážně. Kdyby se tvůrci nebáli větších absurdit a hnusáren, mohla by vzniknout novodobá klasika. Takhle je to jen fajn žánrovka, která svou existenci obhájí hlavně tím, že podobných filmů vzniká zoufale málo. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Mix Gravitace a Vetřelce, kterému má dominovat lidožravý plankton. O originalitě nemůže být moc řeč, protože tvůrci mají očividně nakoukané starší kousky i novou, moderní Gravitaci. Ty procházky ve vesmíru a destrukce stanice jsou v podstatě k neroznání od Cuaronova opusu (tedy super). Pro změnu nahánění po modulu a pohybové senzory jako by z oka vypadly Alienům. A to k tomu všemu pochopitelně nesmí chybět rasově i národnostně pestře poskládaná skvadra astronautů (postupně umírající) a minimálně 2x ve filmu musí zaznít, že se na kooperaci při zpracování "Marzáka" podílí vyspělé státy jako Rusko, USA, Čína. Přesně v tomhle pořadí ! Konec je potěšující, ale nepřekvapivý. Stejně tak Rebecca Ferguson. Z tématicky těžké scifi se stala lehká zabava na obyčejný večer. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Něco mezi Vetřelcem, Prometheem a Gravitací? :) Inu, proč ne, tenhle snímek dle mého funguje velice dobře po celou dobu, zejména pak od chvíle, kdy se "ta věc" začne chovat nad očekávání inteligentněji. Jsou tu scény, kterým nechybí napětí, což je velké plus. Závěr mě sice spíše zklamal, ale na výsledném čtyř hvězdičkovém dojmu to již nic nezměnilo. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Ta příšera opravdu mohla být děsivější, jako samozřejmě být tam na té lodi já, tak se i z tohohle platýze strachy poseru, ale jako divák, co už viděl hororů tisíce, bych ocenila něco no... děsivějšího. Parádní herci, hodně se mi líbil Gyllenhaal a Ferguson a SPOILER sympatické, že Reynoldse celkem nečekaně odpravili hned za začátku, zato nedík, že můj oblíbenec Hirojuki Sanada to nepřekvapivě nepřežil KONEC SPOILERU. A ten konec je fakt hodně dobrej, Děsivý to moc není, ale napínavý je to hodně. Kdo má chuť na děsivější sci-fi, nechť zkusí třeba Symptom Pandorum. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • V závěrečných titulcích zazní skladba „Spirit In The Sky“ od Normana Greenbauma. Stejnou si pouští i posádka ve filmu Apollo 13 (1995), při videopřenosu na Zemi. (LuCaSh)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama