Reklama

Reklama

Porota

Trailer

Obsahy(1)

Neworleanská vdova si najme právníka, chytrého a čestného Wendella Rohra (Dustin Hoffman), aby zažaloval zbrojařskou firmu, které dává vinu za smrt svého manžela. Terčem obžaloby je morálka tvrdého byznysu. Kdokoliv si může bez potíží pořídit zbraň a použít ji. Soudní proces přivádí na scénu, která se stává skutečným bitevním polem, několik klíčových osob. Je to právník Wendell Rohr, konzultant zbrojařské firmy Rankin Fitch (Hackman) a porotce Nick Easter (Cusack) se svou přítelkyní Marlee (Weisz). Všichni tito lidé mají jediný plán: získat porotu a zmanipulovat ji pro své cíle. Každý má jiný způsob, každý má jiný cíl. Ve hře je spravedlnost a velké peníze... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Filmy z právnického prostředí miluju. Např. Pár správných chlapů bych s přehledem dal do své TOP 20. A tento film je tomu podobný. Do poslední chvíle nevíte, na čem jste. Posledních 10 minut je opravdu hodně nervy drásajících. Sice tento film nestavím na úroveň chlapů, ale přesto jsem se hodně pobavil. Za mě zaokrouhluji nahoru, hlavně kvůli Hackmanovi a Weisz. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Morálne poučenia sú pre mňa takmer nevyhnutnosťou v kinematografii ak ide o vážne žánre. Tento film bol pre mňa na vysokej úrovni a mohol by som ho prirovnávať k filmu 12 rozhnevaných mužov. Trocha naivity tam však bolo, ale aspoň poukázali na niektoré praktiky dnešnej obhajoby, niekedy používanej aj v obžalobe. Takisto chválim skvelé herecké obsadenie. Gene Hackman je na zápornú postavu ako stvorený aj keď aj kladné mu idú. Je to veľmi kvalitný film zo súdnického prostredia. ()

Reklama

Kubick 

všechny recenze uživatele

Díky bohu za to, že porota je našim soudům cizí. Být to jako v Americe - být to přesně podle osnovy tohoto skvělého thrilleru, tak bychom byli asi pěkně........... Nemusím snad doplňovat.Kdyby všechny spory byly zahaleny stejným množstvím intrik a manipulací, asi bychom neseděli v pohodlí svých křesílek a nepsali komentáře. Runaway Jury je úžasná podívaná od začátku do konce, 2 hodiny vám utečou jako voda a určitě stojí za to přečíst si i stejnojmennou knížku. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Hvězdně obsazený soudní thriller o sporu se zbrojařskou firmou je zajímavým tématem manipulování a podplácení poroty i naopak vydírání peněz z právníků strany žalující i žalované. Kéž by to tak šlo i ve skutečném životě, že by nám právníci vždy pár miliónů (dolarů) přidali z vlastních kapes... Jinak film je napínavý, avšak nijak strhující, do nejlepších soudních dramat mu nějaké to jiskření chybí. Trailer: http://www.csfd.cz/film/43030-porota/videa/ ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Typická americká rozprávka o boji dobra so zlom. Pozerať sa na to dá, je to celkom napínavé, ale so stúpajúcim percentom odhalenia oboch hlavných hrdinov stúpa aj znechutenie z nereálnosti príbehu. Škoda, scenár mohol byť oveľa lepší, než ako to spočiatku vyzerá. Inak bohužiaľ opäť americká klasika "ako pravda a láska zvíťazila nad lžou a nenávisťou". Pre mňa priemerná nuda, ktorú nezachránili ani skvelí herci (hlavne John Cusack) a ani ako vždy krásna Rachel Weisz. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Jedna z porotkyní se jmenuje "Lydia Deets" a je zobrazena jako goth dívka. To je odkaz na Winonu Ryder, která ve filmu Beetlejuice hraje též goth dívku a navíc se jmenuje "Lydia Deitz". (viperblade)
  • Nicholas Easter (John Cusack) nosí hodinky značky Longines Pocket Watch 1910. (dyfur)

Reklama

Reklama