Reklama

Reklama

Porota

Trailer

Obsahy(1)

Neworleanská vdova si najme právníka, chytrého a čestného Wendella Rohra (Dustin Hoffman), aby zažaloval zbrojařskou firmu, které dává vinu za smrt svého manžela. Terčem obžaloby je morálka tvrdého byznysu. Kdokoliv si může bez potíží pořídit zbraň a použít ji. Soudní proces přivádí na scénu, která se stává skutečným bitevním polem, několik klíčových osob. Je to právník Wendell Rohr, konzultant zbrojařské firmy Rankin Fitch (Hackman) a porotce Nick Easter (Cusack) se svou přítelkyní Marlee (Weisz). Všichni tito lidé mají jediný plán: získat porotu a zmanipulovat ji pro své cíle. Každý má jiný způsob, každý má jiný cíl. Ve hře je spravedlnost a velké peníze... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Christopher Young: 1. Runaway Jury - Christopher Young ,2. Dumb Witness ,3. Cheaper By the Dozen ,4. The Game's Afoot ,5. Not Lady Liberty ,6. Shark Tactics ,7. The Divine Komeda ,8. Jury for Sale ,9. Easter's Con ,10. Voir Dire ,11. Habeus Corpus ,12. Rankin Fitch ,13. Spilt Whiskey ,14. The Devil's Not Such a Bad Guy After All ,15. Erase Her From My Heart ,16. Fayeth in Fate No More ,17. Who Hurt You? ,18. Unconditional Love , ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Súdne drámy už potrebovali zmenu a práve táto sa o to postarala. Verdikty a súdne prešmyčky podané s tej druhej, zákernejšej strany zohrali hlavnú úlohu s koncom nepredvídateľným do posledného okamihu a to je dôležité. Samozrejme aj herecké nebo sa do toho obulo na plné obrátky a ani scenár im nezostal o nič pozadu. Ešte trošku poskracovať a úvod trošku namazať a je to pecka. 85%. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Filmy z právnického prostředí miluju. Např. Pár správných chlapů bych s přehledem dal do své TOP 20. A tento film je tomu podobný. Do poslední chvíle nevíte, na čem jste. Posledních 10 minut je opravdu hodně nervy drásajících. Sice tento film nestavím na úroveň chlapů, ale přesto jsem se hodně pobavil. Za mě zaokrouhluji nahoru, hlavně kvůli Hackmanovi a Weisz. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Hvězdně obsazený soudní thriller o sporu se zbrojařskou firmou je zajímavým tématem manipulování a podplácení poroty i naopak vydírání peněz z právníků strany žalující i žalované. Kéž by to tak šlo i ve skutečném životě, že by nám právníci vždy pár miliónů (dolarů) přidali z vlastních kapes... Jinak film je napínavý, avšak nijak strhující, do nejlepších soudních dramat mu nějaké to jiskření chybí. Trailer: http://www.csfd.cz/film/43030-porota/videa/ ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

John Cusack a Rachel Weiszová to rozehráli parádně, já vůbec netušila, oč těm dvěma jde. Gene Hackman se mi jako luxusní prevít moc líbil a Dustin Hoffman mu sekundoval zdatně, v roli čestného muže byl pro mě uvěřitelný. Kladně hodnotím i námět, soudní bitva jednotlivce proti zbrojařskému molochu je zajímavá sama o sobě, nicméně ta bitva o porotu byla ještě zajímavější.. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Film sa natáčal v Louisiane (USA). (Arsenal83)

Reklama

Reklama