Reklama

Reklama

Porota

Trailer

Obsahy(1)

Neworleanská vdova si najme právníka, chytrého a čestného Wendella Rohra (Dustin Hoffman), aby zažaloval zbrojařskou firmu, které dává vinu za smrt svého manžela. Terčem obžaloby je morálka tvrdého byznysu. Kdokoliv si může bez potíží pořídit zbraň a použít ji. Soudní proces přivádí na scénu, která se stává skutečným bitevním polem, několik klíčových osob. Je to právník Wendell Rohr, konzultant zbrojařské firmy Rankin Fitch (Hackman) a porotce Nick Easter (Cusack) se svou přítelkyní Marlee (Weisz). Všichni tito lidé mají jediný plán: získat porotu a zmanipulovat ji pro své cíle. Každý má jiný způsob, každý má jiný cíl. Ve hře je spravedlnost a velké peníze... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

nash. 

všechny recenze uživatele

Docela netradičně pojatý soudní thriller, v jehož středu není souboj dvou právníků, ale porota jako zbraň v souboji protivníků stojících v pozadí. Svižné tempo (člověk by nevěřil, že něco takového jako výběr poroty může vypadat jako akční scéna), pár nečekaných zvratů, výborné herecké výkony skvělého Cusacka a spolehlivého Hackmana, kterým zdatně sekundují Hoffman s Weiszovou. I když se film předlohy drží jen volně a cigarety nahradil pro nás mnohem vzdálenějším tématem volného prodeje zbraní, nabízí napínavou podívanou, která i přes několik nedostatků udrží tempo i pozornost. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Rozhodol som sa, že tentokrát s chválou rozhodne nebudem šetriť, pretože tento film som už videl asi päťkrát a to je na takéto žánre asi dosť veľa. Porota je výborný a dosť napínavý thriller, ktorý stavia na mimoriadne dobré herecké obsadenie. Veľká časť filmu sa odohráva v súdnej sieni, no divák sa pritom vôbec nenudí, lebo príbeh a celý film je podaný natoľko pútavo a zaujímavo, že aj keď trvá niečo cez dve hodiny, divákovu pozornosť si udrží. Odporúčam každému, kto vo filme nepotrebuje množstvo krvi a akcie. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Kdo vyhraje? Výrobci zbraní nebo pozůstalí, jimž právě tyto věci sebraly, ty co milovali? Pak je tady ale ještě třetí strana. Pororta! Ta, která rozhoduje o všem a dá za pravdu tomu, kdo na ni udělá nejlepší dojem...nebo "dá víc" :-) Zajímavý soudní spor s dobrým hereckým obsazením. 75% ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Jak tu kdosi onehdá napsal, Cusack je antisexy a já dodávám nemastný neslaný. Jak mám ráda soudcovské fílmy, tak mi tento vůbec nesedl od samého počátku, takže jsem ho viděla úryvkovitě, přesto jsem snad podstatu pojmula správně. Jestli je to tak, jak myslím, tak k nudě, jež provází celý děj včetně výkonu hvězdných postav, se přičítá zápletka, která mě nezajímá, spíš nechci vědět, že ke zkorumpovanému systému a byrokracii patří i snadné ovlivnění lidové poroty angloamerického práva z řad "čestných" občanů s pravomocemi, jimiž odsoudí či propustí (ne)správného obviněného. Nechci to vědět, aby mi zbyly i ty zbytky (dez)iluze, které mám ve směru fungování společenského řádu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

než se rozhodnete pro zhlédnutí tohoto snímku, zamyslete se, co vlastně od thrilleru ze soudní síně očekáváte. pokud řádnou porci napětí, jemné vykreslení charakteru postav, padoucha, kterého budete nenávidět (nebo obdivovat), asi by jste měli raději sáhnout po knize. pokud jste ochotni ,,jen" v klidu konzumovat,vězte, že vás bude čekat pohodová zábava, ve které se třeba i něco poučíte (o americké justici), uvidíte výborného G. H., velmi solidního J.C., jen ten D.H. měl tu roli napsanou takovou nějakou... . nejde ani o soudní proces, spíš o to co se odehrává nebo by se odehrát mohlo, kdyby někdo chtěl ovlivnit výsledek procesu. někomu to může posloužit jako návod, někdo se zase dokáže poučit z chyb těch druhých, já si myslím, že za ty prachy to stojí! ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Film je natočen podle novely Johna Grishamana z roku 1990, pouze s tím rozdílem, že v knize nešlo o zbraně, nýbrž o velkou tabákovou společnost. (viperblade)
  • Film sa natáčal v Louisiane (USA). (Arsenal83)

Reklama

Reklama