Reklama

Reklama

Porota

Trailer

Obsahy(1)

Neworleanská vdova si najme právníka, chytrého a čestného Wendella Rohra (Dustin Hoffman), aby zažaloval zbrojařskou firmu, které dává vinu za smrt svého manžela. Terčem obžaloby je morálka tvrdého byznysu. Kdokoliv si může bez potíží pořídit zbraň a použít ji. Soudní proces přivádí na scénu, která se stává skutečným bitevním polem, několik klíčových osob. Je to právník Wendell Rohr, konzultant zbrojařské firmy Rankin Fitch (Hackman) a porotce Nick Easter (Cusack) se svou přítelkyní Marlee (Weisz). Všichni tito lidé mají jediný plán: získat porotu a zmanipulovat ji pro své cíle. Každý má jiný způsob, každý má jiný cíl. Ve hře je spravedlnost a velké peníze... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

Anderton 

všechny recenze uživatele

V Hollywoode vedia, ako natočiť dobrú adaptáciu Grishamovky. Porota patrí síce medzi tie mierne nadpriemernejšie, avšak stále je napínavá, čo je vlastne to jediné, čo od adaptácií týchto komerčných právnických románov očakávame. Znova sa podarilo dostať pred kameru herecké esá, ktorých účasť a v podstate aj výkony vyvolávajú falošný dojem, že sa pozeráme na niečo umelecky ambiciózne. U mňa z Grishamoviek jasne vedie Pollackova Firma, ktorá je o jeden a pol triedy lepšia. Na druhý krát som docenil herecké výkony, predovšetkým Hackmana a pridávam 10%. Stále je to ale iba nereálny triler. Povedzme, že celkom originálny. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Největší problém tohoto soudního dramatu spočívá v tom, že tý "hodný" straně opravdu nejde moc fandit. Nakonec bych teda spíš přál vítězství záporákovi Hackmanovi a zbrojařský firmě. Ale já mám filmy ze soudní síně docela rád, takže mě to bavilo. Možná bych dal i 4 hvězdy, ale ten trapně kýčovitej konec rozhodnul o tom, že dám jenom 3. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Hvězdně obsazený soudní thriller o sporu se zbrojařskou firmou je zajímavým tématem manipulování a podplácení poroty i naopak vydírání peněz z právníků strany žalující i žalované. Kéž by to tak šlo i ve skutečném životě, že by nám právníci vždy pár miliónů (dolarů) přidali z vlastních kapes... Jinak film je napínavý, avšak nijak strhující, do nejlepších soudních dramat mu nějaké to jiskření chybí. Trailer: http://www.csfd.cz/film/43030-porota/videa/ ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Typická americká rozprávka o boji dobra so zlom. Pozerať sa na to dá, je to celkom napínavé, ale so stúpajúcim percentom odhalenia oboch hlavných hrdinov stúpa aj znechutenie z nereálnosti príbehu. Škoda, scenár mohol byť oveľa lepší, než ako to spočiatku vyzerá. Inak bohužiaľ opäť americká klasika "ako pravda a láska zvíťazila nad lžou a nenávisťou". Pre mňa priemerná nuda, ktorú nezachránili ani skvelí herci (hlavne John Cusack) a ani ako vždy krásna Rachel Weisz. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Kdo vyhraje? Výrobci zbraní nebo pozůstalí, jimž právě tyto věci sebraly, ty co milovali? Pak je tady ale ještě třetí strana. Pororta! Ta, která rozhoduje o všem a dá za pravdu tomu, kdo na ni udělá nejlepší dojem...nebo "dá víc" :-) Zajímavý soudní spor s dobrým hereckým obsazením. 75% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Režisérem snímku a spoluautorem scénáře měl být původně Alfonso Cuarón, ale po několika měsících od projektu odstoupil. (Othello)
  • Scéna na pánských toaletách, kde se spolu dohadují Gene Hackman a Dustin Hoffman, byla přidána až po dotočení všech ostatních scén. Původně nebyla ve scénáři a byla připsána poté, co si někdo ze štábu uvědomil, že oba herci, i když se znají už od roku 1956, spolu dosud nebyli na filmovém plátně. (Bounded)
  • Nicholas Easter (John Cusack) nosí hodinky značky Longines Pocket Watch 1910. (dyfur)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno