Reklama

Reklama

Porota

Trailer

Obsahy(1)

Neworleanská vdova si najme právníka, chytrého a čestného Wendella Rohra (Dustin Hoffman), aby zažaloval zbrojařskou firmu, které dává vinu za smrt svého manžela. Terčem obžaloby je morálka tvrdého byznysu. Kdokoliv si může bez potíží pořídit zbraň a použít ji. Soudní proces přivádí na scénu, která se stává skutečným bitevním polem, několik klíčových osob. Je to právník Wendell Rohr, konzultant zbrojařské firmy Rankin Fitch (Hackman) a porotce Nick Easter (Cusack) se svou přítelkyní Marlee (Weisz). Všichni tito lidé mají jediný plán: získat porotu a zmanipulovat ji pro své cíle. Každý má jiný způsob, každý má jiný cíl. Ve hře je spravedlnost a velké peníze... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Jak tu kdosi onehdá napsal, Cusack je antisexy a já dodávám nemastný neslaný. Jak mám ráda soudcovské fílmy, tak mi tento vůbec nesedl od samého počátku, takže jsem ho viděla úryvkovitě, přesto jsem snad podstatu pojmula správně. Jestli je to tak, jak myslím, tak k nudě, jež provází celý děj včetně výkonu hvězdných postav, se přičítá zápletka, která mě nezajímá, spíš nechci vědět, že ke zkorumpovanému systému a byrokracii patří i snadné ovlivnění lidové poroty angloamerického práva z řad "čestných" občanů s pravomocemi, jimiž odsoudí či propustí (ne)správného obviněného. Nechci to vědět, aby mi zbyly i ty zbytky (dez)iluze, které mám ve směru fungování společenského řádu. ()

zablaga 

všechny recenze uživatele

Milujem filmy z prostredia súdneho pojednávania, mňa to príjemne prekvapilo hneď na prvýkrát som bola napätá až do konca a aj rozuzlenie bolo super a k tomu ešte Rachel Weisz, hmmm:) John Cusack, nebol nič moc..ako obvykle- všade vyhúkaný...(Je mi nesympatický, to je subjektívne). Tiež som prečítala knihu, podľa ktorej sa to točilo..no film mi prišiel zaujímavejší, mal akýsi šmrnc:) Určite môj obľúbenec:) ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Má obyčejný jedinec šanci uspět ve sporu s mocnou zbrojařskou firmou? V normálním životě by proti vlajkové lodi kapitalismu patrně neuspěl, ale v hollywoodské pohádce by zase nemohl prohrát. Z toho plyne, že základní rozestavení figurek na ploše není nijak překvapivé, ale kdo je ten černobílý jezdec očekávající platbu na D4? To je přeci porotce č.9, jehož dlouho tutlaná motivace dodává jednoduché zápletce tu správnou míru nejistoty, pro niž stojí za to tento snímek vidět. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Výborné soudní drama, zabývající se sice ohraným tématem zbrojářské firmy vs. oběti útoků, ale okořeněné netradiční zápletkou. Jasné - konec nepostrádal takový ten kus amerického kýče, ale mě se i tak líbil a spokojeně jsem se culil. Volba herců se povedla - Gene Hackman i John Cusack byli výborní a u druhého jmenovaného si myslím, že to byla jedna z jeho nejlepších rolí, ne-li nejlepší. Rachel byla krásná jako vždycky a tak jediný, kdo mi tam trochu haproval, byl Dustin Hoffman, jehož výkon na mě působil poněkud matným dojmem. I tak dávám 90% ()

Listeroman 

všechny recenze uživatele

Tento film byl dost divný. Naťukl mnoho věcí ale ani jednu nedokončil kompletně, dobrá pointa provedená hůř než byst čekali v přítomnosti těchto slavných jmen. Film vždycky nakousl lidský problém a potom hned vložil zápletku s podle mě ne s moc kvalitním vysvětlením. Snad jen ten Dustin Hoffman a Gene Hackman měli na práci soudnické věci, čekal jsem trochu víc... ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Počas hádky Dustina Hoffmana s Hackmanom na pánskej toalete Hackman spomína „Pravdu, spravodlivosť a americký spôsob.“ Táto replika je sloganom Supermana. Hackman hral jeho protivníka Lexa Luthora v mnohých filmoch o Supermanovi. (Arsenal83)
  • První film, ve kterém se spolu na plátně potkali Gene Hackman a Dustin Hoffman. Ve škole Pasadena Playhouse byli spolužáky, oba byli zvoleni jako ti, jež mají "nejmenší naději na úspěch". (viperblade)

Reklama

Reklama