Reklama

Reklama

Porota

Trailer

Obsahy(1)

Neworleanská vdova si najme právníka, chytrého a čestného Wendella Rohra (Dustin Hoffman), aby zažaloval zbrojařskou firmu, které dává vinu za smrt svého manžela. Terčem obžaloby je morálka tvrdého byznysu. Kdokoliv si může bez potíží pořídit zbraň a použít ji. Soudní proces přivádí na scénu, která se stává skutečným bitevním polem, několik klíčových osob. Je to právník Wendell Rohr, konzultant zbrojařské firmy Rankin Fitch (Hackman) a porotce Nick Easter (Cusack) se svou přítelkyní Marlee (Weisz). Všichni tito lidé mají jediný plán: získat porotu a zmanipulovat ji pro své cíle. Každý má jiný způsob, každý má jiný cíl. Ve hře je spravedlnost a velké peníze... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

Eawy 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý film. Zaujímalo by ma prečo sa teraz nenatočí takáto kvalitka. Na Johna Cusacka mám slabosť, preto si iné hodnotenie jeho herecký výkon nezaslúži ako výborné. Rachel Weisz je jedna z najlepších herečiek tejto doby, je krásna a inteligentná, vo svojej postave pôsobila očarujúco. Čo sa týka Gena Hackmana a Dustina Hoffmana o týchto hercoch sa asi ani neoplatí hovoriť, lebo každú úlohu zahrajú nad očakávania.Osobne by som častejšie predstavila pod svetlo reflektorov Jeremyho Pivena, ktorý v tomto filme pre mňa žiaril. Príbeh bol zaujímavý, tajomný krásne sa rozvíjal a posúval moje myšlienky čoraz ďalej a ďalej. Scenár bol dokonalý, nenašla som jedinú vetičku, ktorá by mi vadila. Soundtrack úžasný tá farba hlasu Norah Jonesovej vás zoberie za srdce. Tak, čo by sme mohli dať filmu z krásnym spracovaním, dokonalými hercami, zaujímavým príbehom a krásnym sountrackom??? 100% ()

Kubick 

všechny recenze uživatele

Díky bohu za to, že porota je našim soudům cizí. Být to jako v Americe - být to přesně podle osnovy tohoto skvělého thrilleru, tak bychom byli asi pěkně........... Nemusím snad doplňovat.Kdyby všechny spory byly zahaleny stejným množstvím intrik a manipulací, asi bychom neseděli v pohodlí svých křesílek a nepsali komentáře. Runaway Jury je úžasná podívaná od začátku do konce, 2 hodiny vám utečou jako voda a určitě stojí za to přečíst si i stejnojmennou knížku. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Další z řad vynikajících právnických thrillerů. Solidní herecké obsazení je u těchhle filmů už klišé, zde to překvapivě táhne nahoru skvělý John Cussack v roli porotce a vynikající Dustin Hoffman v roli obhájce, Rachel Weisz zde tolik prostoru neměla, ale kočka je to solidní. Překvapí, že se zápletka točí kolem poroty, což je u techhle filmů nevídané a originální, naopak lehce zklame nezajímavý případ a tudiž se vytracují emoce i fandění, jinak spokojenost. 75% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Docela netradičně pojatý soudní thriller, v jehož středu není souboj dvou právníků, ale porota jako zbraň v souboji protivníků stojících v pozadí. Svižné tempo (člověk by nevěřil, že něco takového jako výběr poroty může vypadat jako akční scéna), pár nečekaných zvratů, výborné herecké výkony skvělého Cusacka a spolehlivého Hackmana, kterým zdatně sekundují Hoffman s Weiszovou. I když se film předlohy drží jen volně a cigarety nahradil pro nás mnohem vzdálenějším tématem volného prodeje zbraní, nabízí napínavou podívanou, která i přes několik nedostatků udrží tempo i pozornost. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Christopher Young: 1. Runaway Jury - Christopher Young ,2. Dumb Witness ,3. Cheaper By the Dozen ,4. The Game's Afoot ,5. Not Lady Liberty ,6. Shark Tactics ,7. The Divine Komeda ,8. Jury for Sale ,9. Easter's Con ,10. Voir Dire ,11. Habeus Corpus ,12. Rankin Fitch ,13. Spilt Whiskey ,14. The Devil's Not Such a Bad Guy After All ,15. Erase Her From My Heart ,16. Fayeth in Fate No More ,17. Who Hurt You? ,18. Unconditional Love , ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Režisérem snímku a spoluautorem scénáře měl být původně Alfonso Cuarón, ale po několika měsících od projektu odstoupil. (Othello)

Reklama

Reklama