Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Naši hrdinové za zvuku metalu obětavě bojují o každý metr bitevního pole, aby zachránili město Hawkins. A spolu s ním celý svět. (Netflix)

Recenze (104)

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemám slov. Dufferovi předvedli podívanou, která už vůbec nepřipomíná seriálovou tvorbu. Má to obrovský srdíčko. Neustálý příval emocí (brečel jsem jak malá holka), zatraceně dobrý vizuál, tolik nezapomenutelných momentů.... v těch superlativech bych mohl pokračovat. Tohle se zkrátka musí vidět. 5 série má před sebou těžký úkol. Držím palce a modlím se ať se jim finále tohoto famózního seriálu povede. :-) ()

aR3Zz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vyvrcholení, ale jen to sériové. Za nejlepší díl považuji jiný (sedmý). Nicméně jsem dostal přesně to, co jsem čekal. Opět lehce zdlouhavé finále s relativně šťastným koncem, byť tentokrát to není ten happyend, na jaký jsme zvyklí. Ale jinak dobrý konec, se spoustou (někdy až zbytečné) romantiky a emotivních (hlavně předzávěrečných) scén. Darebák potrestán, ale přežil. Někdo (důležitý) přežil, ale s otazníkem. A někdo (postradatelný) opět nepřežil. Konec otevřenější než kdykoli předtím. ()

Reklama

Šimpy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ukecané tak, že jsem to musel chvílemi vypínat. Bez spoilů to nepude. Nechápu, když se na scéně objeví Eleven a drží Vecnu pod krkem, který je v tu chvíli zaskočen, proč ho jenom někam odhodí? Proč ho rovnou nerozčtvrtí? Než sebere síly k dalšímu čarování? A když už teda je u Max a Lucase, proč ji trvá oživení Max tak dlouho? Se svými schopnostmi (láme končetiny myslí spod.) je přece mohla ty končetiny srovnat, žíly zacelit apod.? A Eddie? Úplně zbytečná smrt...zachránit se mohl několikrát, stejně ty netopejry o tolik nezdržel. A ty rozumný dialogy plný pochopení, lásky apod...to šustilo papírem jak nikdy předtím. Jedinej důvod, proč budu koukat na pátou serii je ten, že jsem zvědavej, jak skončí Henry. ()

peetrejr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finále štvrtej série bolo dobré, lenže bolo až tak dobré? Veru nie. Tvorcovia si zrejme povedali že by bola nuda keby z toho nespravili kašu a tak namiešali všetko čo sa dalo. A máme tu 2 hodiny a 30 minút ani nie poslednej časti seriálu! Je to iba ukončenie série, ktoré bolo také veľkolepé a srdcervúce. Hopper ešte hrdinsky musí dokončiť niečo v Rusku, deti doma bojujú proti Vecnovi... Taký normálny deň. Max sa nechá posadnúť a dúfa že ju niekto zachráni ale v poslednom momente už prichádza naša hrdinka El, ktorá jedným pohybom ruky zoberie Henryho do vzduchu a hodí ho preč. Zatiaľ čo sa toto deje v Hawkinse na Kamčatke Hopper bojuje s Demogorgonom a zoberie si meč (ktorý vyzerá ako z Game of Thrones) a porazí Demogorgona! Vecna uväzní El a Max ale tu prichádza Mike, ktorý prehovára k El a motivuje ju k tomu, aby sa postavila a bojovala. Síce už keď je Max dolámaná tak El zasiahne. Isteže si poradí z  Vecnom. Tu nám ale nastáva ešte jedna úloha: zabiť Vecnu v Upside Down. O to sa postaral Steve Háro Harrington. Bohužiaľ Maxine zomiera ale v tom jej El navráti život.  A Max isteže prežije a iba upadne do kómy. Ale mňa najviac ranilo keď umrel náš lord Eddie... Obetoval sa aby ochránil Hawkins. Bohužiaľ však musím konštatovať že to bolo zbytočné. Pretože Hawkins je už roztrhnutý bránami a pomaly sa pretvráva na Upside Down. Neviem či mám plakať od smútku, či z toho, aká to bola omaľovánka. Veď nie, nebolo to až také hrozné len hodilo by sa trošku zredukovať hrdinské plačlivé scény. ()

Avathar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi spoiler. Ak by Vecna nerobil dramatické pauzy medzi vetami, zdĺhavo nevysvetľoval svoje plány a nekráčal ako spomalený film, tak by možno nepôsobil ako totálne neschopný panák, ktorý si o to porazenie sám koleduje. O tom, že mal asi tisíc príležitostí hlavných hrdinov zabiť, už ani nehovoriac. Po skvelých troch sériách je štvrtá solídnym pádom do bahna nudy a otravnosti. Som rád, že to piatou sériou skončí... ()

Galerie (120)

Zajímavosti (8)

  • Během rozhovoru v čase 02:06:00 se Nancy (Natalia Dyer) mění poloha kladiva v ruce. (Duoscop)
  • Joseph Quinn (Eddie) pro americký týdeník Entertainment Weekly o kytarové scéně prozradil: „Nic z toho, co slyšíte, ve skutečnosti nejsem já, ale v pozadí hrála druhá stopa, se kterou jsem se snažil pro vizuál držet tempo.“ Robert Trujillo na svém Instagramu zveřejnil informaci, že jeho syn také spolupracoval na kytarové části, a ku pomoci mu byl i Kirk Hammett, kytarista kapely Metallica a jeden ze skladatelů „Master of Puppets“. (DarweyD)

Reklama

Reklama