Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Naši hrdinové za zvuku metalu obětavě bojují o každý metr bitevního pole, aby zachránili město Hawkins. A spolu s ním celý svět. (Netflix)

Recenze (104)

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdlouhavé a natahované až na hranu snesitelnosti. Epizoda, kde se prostě jen dělalo jakoby šlo o velké věci a přitom se jednalo pouze o předboj, který je naznačovaný na konci všech řad. Ta struktura je zatím každou sezónu stejná. Je tady zlo, dělala bububu a El se do toho musí pořádně obout, aby v závěrečných minut zlo udělalo mohutnější bububu. Přestože mě čtvrtá řada zaujala, samotný konec se nepovedl. Šlo se schématicky a bezpečně. Nepřišel žádný šok, odvážnější rozhodnutí. Pokud si to šetří na úplný závěr, doufám v pořádnou apokalypsu a nemilosrdné uzavírání linek. 60% ()

Klajnik

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Předramatizované až běda, ale přitom je to strašná píčovina. Ždímání citů skrze kýčovité a vykonstruované momenty mě fakt nebere. Když někdo říká, že tohle nemá obdoby, tak je debil. CGI neni tak kvalitní a i kdyby bylo, tak je to jedno, protože po obsahové ztránce je to fakt sranec. Dvě a půl hodiny nudy střídající cringe. Občas jsem nějaké natahované vyznávání pocitů musel přeskakovat, jinak bych se asi poblil. Drama pro 13 letý holky. ()

Reklama

aR3Zz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vyvrcholení, ale jen to sériové. Za nejlepší díl považuji jiný (sedmý). Nicméně jsem dostal přesně to, co jsem čekal. Opět lehce zdlouhavé finále s relativně šťastným koncem, byť tentokrát to není ten happyend, na jaký jsme zvyklí. Ale jinak dobrý konec, se spoustou (někdy až zbytečné) romantiky a emotivních (hlavně předzávěrečných) scén. Darebák potrestán, ale přežil. Někdo (důležitý) přežil, ale s otazníkem. A někdo (postradatelný) opět nepřežil. Konec otevřenější než kdykoli předtím. ()

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti predošlým epizódam mierne sklamanie, ale aj tak to bolo epické finále, plné zvratov, skvelých výkonov, výborného digifestu s predzvesťou toho, že ten skutočny boj Eleven a jej partiu ešte len čaká. Síce si Dufferovci mohli odpustiť všetky tie povzbudzujúce rozhovory, ale inak to bola opäť paráda. ()

HellFireFery 

všechny recenze uživatele

Někdo může namítat, že se nakonec vlastně nic nezměnilo a zbývá nám opět "nekonečné" čekání na závěrečnou řadu. Na druhou stranu jsem se dočkal skvělého finále této řady a předpokládám, že režiséři příště naloží pod kotel ještě více. Během sledování mi vůbec nepřišlo, že by stopáž byla natáhnuta na téměř dvě a půl hodiny. Celý díl svištěl jako formule 1 a kromě skvělých triků nemohu nezmínit postavu Eddieho, který mi nesmírně přirostl k srdci a v závěru mi dokonce vehnal slzy do očí. A závěrečná scéna mě utvrdila v tom, že to příště bude ještě větší masakr. Těším se a věřím, že to čekání se vyplatí. Věřím tomu! ()

Galerie (120)

Zajímavosti (8)

  • Bratři Dufferové prozradili, že tato jedna epizoda spolkla více digitálních efektů než celá 3. série dohromady. (NiWi)
  • Délka epizody činí 150 minut a jedná o druhou nejdelší epizodu u seriálů. Rekord drží epizoda Amor Vincit Omnia (2018) seriálu Osmý smysl (od r. 2015), jejíž délka činí 152 minut. (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama