Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Naši hrdinové za zvuku metalu obětavě bojují o každý metr bitevního pole, aby zachránili město Hawkins. A spolu s ním celý svět. (Netflix)

Recenze (104)

ADIO45 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uvědomil jsem si, ze Hopper je teda bez těch vlasu vážně fešák a sexy to se musí uznat. Úplně jinej chlap, prostě fakt je teď hezčí. U Eddieho smrti jsem si pobrečel, ale nebyl to zrovna postava, která by mi vyloženě ultra scházel, ale bylo mi ho samozřejmě líto. Doufám, že Max se z toho vyškrabe a přežije z kómatu. Setkání Eleve a Hoppera bylo taky dojemný, nebylo to sice nic obrovského, ale dojemný to bylo. Nancy teda doufám zůstane s Johnatanem, času měli na vyříkání dost, ale nepřišlo mi to, ze by si to úplně vyjasnili. No a na úplným konci jsem měl husí kůži. Pátá série bude určitě masakr. ()

aR3Zz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vyvrcholení, ale jen to sériové. Za nejlepší díl považuji jiný (sedmý). Nicméně jsem dostal přesně to, co jsem čekal. Opět lehce zdlouhavé finále s relativně šťastným koncem, byť tentokrát to není ten happyend, na jaký jsme zvyklí. Ale jinak dobrý konec, se spoustou (někdy až zbytečné) romantiky a emotivních (hlavně předzávěrečných) scén. Darebák potrestán, ale přežil. Někdo (důležitý) přežil, ale s otazníkem. A někdo (postradatelný) opět nepřežil. Konec otevřenější než kdykoli předtím. ()

Reklama

stitch7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

/// Stopáže jsem se bál, ale nakonec nebylo proč. Dvě a půl hodiny mi utekly až překvapivě rychle, což je velké plus. Tvůrcům ale fakt chybí odvaha se zbavit nějaké z hlavních postav, u těch vedlejších to ale, koukám, není problém. Když se nad tím otravným klukem co spustil hon na Eddieho vlastně slehla zem, bylo to spíš k smíchu - tahle celá zápletka tak vlastně šla do hajzlu a smrtí se navíc nemusí nic vysvětlovat jiným postavám, žejo. A i když návrat Hoppera a Joyce výsledné dění ovlivnilo, stejně to působilo na sílu a spíše jako by tvůrci nevěděli, co jim na poslední epku vymyslet. A Venca je až přííííliš pomalej. Takhle to nezní na čtyři hvězdy, že? Jenže ono to furt má vtipné chvilky a na konci mě to přeci jen dojalo, takže tak. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední část mě poněkud rozladila. Je tam totiž tolik nelogičností, že už jsem to prostě nemohl přehlížet. Každopádně se konala opět neuvěřitelná kakofonie různých emocí, kdy jsem v jednu chvíli byl napnutej jak hovado. Závěrečný pohled na takřka apokalyptickou vizi dává jisté indicie, jakým směrem se bude sunout pátá a závěrečná série. Po vyhajpovanym traileru ale přeci jen zůstává jistá pachuť. Slabých pět hvězdiček a ještě se budu rozhodovat, jestli to nesundám dolu. Jo a CGI bylo překvapivě docela slabé. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani totálny masaker, ani odrazený dekel sa nekonal, nemám 14 rokov, ale treba uznať že táto epizóda sa vydarila s jedným obrovským nedostatkom, ktorý sa vyskutuje od epizódy The Long night v 8 sérii Game of Thrones. Tma. Neuveriteľná. Tá má zmysel na doladenie atmosféry v prípade ak divák ešte niečo vidí. 6 prednastavených a ani 3 vlastné režimy obrazovky nestačili k tomu aby bolo v úvode niečo vidieť, pokiaľ sa Vaša obývačka nenachádza v atómovom kryte pod zemou, prípadne nemáte tak dobré rolety či žalúzie. Počas dňa a za bežných podmienok, teda že aj slnko má miesto vo Vašom živote nepozerateľné. Samozrejme vec názoru, ale počkať do noci a pozrieť to potom by bolo lepším rozhodnutím. Čo sa týka deja a efektov až na samotný záver nie je čo vytknúť, bez spoilerov takže iba takto okrajovo. Čo sa týka korektnej vsuvky o šikane, 12 ročné 50 kilové dievčatko premôže 90 kilového športovca beriem, veď celý príbeh je scifi. Škoda že realita je iná ako mokré sny liberálneho Netflixu a to že s tým nedokážu spraviť nič napriek tomu že to pchajú do každého svojho diela ich musí neskutočne štvať. Ďalej tie jedno a dvojhviezdičkové hodnotenia ktoré sa tu hneď na začiatku objavili. Ani mňa netešilo že LCDP má vždy v úvode 100% hodnotenie, ale občas treba uznať kvalitu seriálu a tomuto dať pod 3* zaváňa zaujatosťou. Jongieui Jib: Gongdonggyeongjeguyeok, teda kórejske Le Prasa a Šrapnel má 47%, pretože ho nehodnotia ľudia čo im niečo len tak odpáli dekel na dva mesáce, možno aj na pol roka ale hodnotiť má právo každý, aj ten kto epizódu pravdepodobne ani nevidel, pretože má málo chýb. Moje hodnotenie by boli 4*, ale za Master of Puppets aj tá piata. SPOILER: Hviezdy by boli štyri z jednoduchého dôvodu. Hawkins zdecimovaný zemetrasením o sile tuším 7,8 magnitúdy vyzerá, okrem jednej budovy presne ako Hawkins pred zemetrasením. A aj keď s jedlom rastie chuť, niekedy je lepšie v najlepšom prestať, čo sa mohlo stať tentokrát, ale je pochopiteľné že sa Netflix svojej vlajkovej lode vzdať nechce. ()

Galerie (120)

Zajímavosti (8)

  • Píseň, kterou hraje Eddie (Joseph Quinn), je „Master of Puppets“ od metalové kapely Metallica. Zasazení skladby je příhodné, jelikož se série odehrává v březnu 1986. To znamená ve stejném měsíci, jako vyšlo stejnojmenné album „Master of Puppets“, které vyšlo konkrétně 3. března 1986. Postava Eddieho tedy měla jenom pár týdnů na to, naučit se skladbu zahrát. (Karlosik_4)
  • Během rozhovoru v čase 02:06:00 se Nancy (Natalia Dyer) mění poloha kladiva v ruce. (Duoscop)

Reklama

Reklama