Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 4

(série)
Trailer 1
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2022, 13 h 2 min (Minutáž: 63–150 min)

Hrají:

David Harbour, Winona Ryder, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Těsně před jarními prázdninami se do Hawkinsu vrací temnota. Čeká nás nová porce hrůz, děsivých vzpomínek a taky úplně nové nebezpečí, ze kterého tuhne krev v žilách. (Netflix)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (297)

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak to dělají, nevím, ale každá nová řada Stranger Things byla zatím tou nejlepší řadou... A čtvrtá není výjimkou. Bylo úžasné sledovat, jak Dufferovi nejen vysvětlovali, ale také vysvětlili, co se dalo, jak to působilo promyšleně (zajímalo by mě, jestli to tak měli plánovali od začátku, nebo ne, každopádně smekám) a jak to nebylo ani trochu překombinované nebo křečovité. Ale hlavně byla radost sledovat postavy. Všechny! Staré, nové, kladné, záporné... Bez rozdílu byli všichni skvělí a nikdo ani trochu otravný. Rozdělení do týmů se ukázalo jako výborný nápad, hrdinové se i díky tomu dostávali do neokoukaných situací (jak je vlastně možné, že seriál při těch metrácích nápadů ještě nevykrádá sám sebe, ale pořád přichází s něčím novým), když mě měli pobavit, pobavili mě, když jsem se o ně měl bát, tak to si pište, že jsem se bál. Těžko si představit, kam dál může zajít pátá (a věřím, že poslední) řada, ale rád se tam vydám taky. ()

mm13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najhoršie na tom celom je, že piatu sériu tejto bezduchej zlátaniny (áno, až tam to spadlo) nebudem vedieť odignorovať. Už teraz sa bojím, s čím všetkým "úžasným" ešte prídu... Konkrétnejšie? Nuž, hlavne to celé prestalo byť o rozprávaní nejakého (akéhokoľvek) príbehu a stala sa z pojebaná frančíza, kedy namiesto seriálu točia (a náznaky tohto nešváru badať už v tretej sérii) len ďalšie zastávky v TV LUNAPARKU nazvanom "Stranger Things". Pritom - čo to je, seriál o piatich sériách? To fakt nešlo lepšie? ()

Reklama

havLord 

všechny recenze uživatele

Prvnich nekolik dílů vytvari slusnou hororovou atmosferu. Problem vsak tkvi v prepalene stopazi, ktera jde na ruku dnesnimu VOD publiku, ktere si evidentne dle Netflix data analytics tymu zada proste a jednoduse vice kvantity, ne nutně kvality. Dostavame tak netflixovskych standardnich cca 50 % vaty, kdy se dej mota v kruzích, flashbacich a kdy recykluje temata z dřívějších serii. Namísto peckoveho svizneho finale sledujeme 2,5 hodiny sebeukajejiciho festivalu Duffer Brothers, kteří jsou nyni presvedceni o sve genialite a vyjimecnosti. Netflix nedela dobre, ze jim nechava zcela volnou ruku. Ano, na pátou serii se pravděpodobně podivam, ale jiz nyni toho casu lituji. Navic ve chvili, kdy se mrtvi vraceji ze zahrobi (a nemyslim Davida Harboura), tak divak ztrati veskery duvod byt napjaty a bat se o postavy. Ted uz je mozne uplne všechno. Tak proc se bat. Sympatická detska naivita je uz uplne pryc. Jo a kdyz Vecna uz posledni dva dily nema jine repliky, nez "this is the beginning of the end" / "you have already lost", etc, je to smesne, ne desive. Fun fact: Peter Jackson za necelych 12 hodin odvypravel Pana Prstenů. Duffer Brothers nejsou schopni/ochotni za temer 13 hodin skoncovat s průměrnym D&D bossem. ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá série je jedna velká audiovizuální bomba, kterou umocňuje vynikající ambientní soundtrack, jenomže nebýt skvělého záporáka, tak jdu s hodnocením mnohem níž, protože se opět pracuje s obrovskou naivitou a stupiditou při jednání různých složek (viz Ruská armáda, vláda USA …). Chápu, že tento přeliv mezi naivitou, pohádkou, komedií, thrillerem, hororem a dramatem je doménou Stranger Things, nicméně v mých očích pak tato hojně zastoupená stupidita, shazuje všechny scény, kterým bych bez váhání vpálil 10/5 a nakonec nemůžu Stranger Things brát vážně. Za Henryho (001) vývoj, spolu se stvárněním obráceného světa, jsem však spokojenej hodně, protože na konec vše do sebe krásně zapadlo a příběhová linka tak nepůsobila jako nesourodá směs. Bojím se však, že už Stranger Things nemá co nabídnout a další série bude či budou velký průser, ale nechám se překvapit. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Největší fenomén Netflixu i současné doby, který zažívá obdobný hype jako Game of Thrones či Hra na Oliheň je opět parádní retro hororovou podívanou, které se vyloženě něco vytýká velmi těžko. Bratři Dufferové jsou šikovní a Stranger Things se už teď řadí mezi nejlépe hodnocené hororové seriály vůbec. 4. série přinesla zajímavého záporáka Vecna - chválím nepříjemný vzhled i originální způsob zabíjení ( lámání kostí ve vzduchu působilo parádně) a líbil se mi i jeho background a plán. Z nových postav zaujme Eddie, který potěší fanoušky Metalové muziky a Jason, který si zahrál lidského teen záporáka. Rozhodně zaujme rozdělení děje do několik linek ( podobně to bylo i v GOT), kde některé jsou méně zajímavé ( Winona Ryder mě moc nebaví a Will i Mike až na emotivní scénu v autě, měli také slabší příběhovou linii), ovšem linie s EL je opět perfektní a konečně získává zpátky schopnosti ( to mi vadilo na předešlé sérii) a nejlepší je bez debat linka s Hooperem - Kamčatka, Aljaška, demogorgon. dialogy, akce, strhující atmosféra- tam bylo naprosto vše v hojné míře. Na Stranger Things mě baví velký rozpočet a spousta odkazů na starší horory, fakt, že se celá série nese v duchu Noční můry z Elm Street je toho vzorným příkladem a o nádechu Lovecrafta ani nemluvím. Uvidíme, jak si tvůrci poradí s finální 5.sérii, ale vše je v dobrých rukou a věřím, že dostanem důstojné zakončení další velké éry. 8.5/10. ()

Galerie (569)

Zajímavosti (77)

  • Herec David Harbour (Jim Hooper) musel před čtvrtou sérií rapidně zhubnout. Žádal si to děj jeho postavy. Za 8 měsíců zhubnul 36 kilo, chodil do posilovny, cvičil pilates a dodržoval přerušovaný půst. (Geralt z Rivie)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Stranger Things dostanou další sérii

Stranger Things dostanou další sérii

30.09.2019

Přestože to tak nějak všichni očekávali, teprve nyní Netflix oficiálně oznámil, že prodlužuje fanoušky milovaný seriál Stranger Things o čtvrtou sérii. Zároveň s tím přišla zpráva, že tvůrci seriálu,… (více)

Reklama

Reklama