Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Naši hrdinové za zvuku metalu obětavě bojují o každý metr bitevního pole, aby zachránili město Hawkins. A spolu s ním celý svět. (Netflix)

Recenze (104)

Ruut 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak po tomhle je jasné, že finále páté sezony bud emít aspoň 4 a půl hodiny a TA jedna postava se dočká minimálně pěti koláží a aspoň třikrát zemře. ... Příliš mnoho epičnosti, digitálních triků a rozhovorů o životě ala Návrat krále oproti vtipnému finále třetí řady. Ale jsou to Stranger Things a pomalu se blíží ke konci, tak budiž odpuštěno. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Naši hrdinovia sa na všetkých frontoch chystajú na finálny boj s Vecnom. Dostávajú nečakanú pomoc od Ell, ktorá na diaľku dokáže vniknúť do mysle Max a tam bojovať so svojím dávnym (ne)priateľom. Prevedenie: Ako v každej sérií je aj tu finálna časť vybičovaná do absolútnych extrémov a seriál vyložil všetky svoje karty na stôl. Max ktorá bojuje v mysli. Eddieho sólo na gitare a neuveriteľná Ell. Toto je to, prečo je tento seriál taký obľúbený. Ak si k tomu pridáme, že sa konečne, aspoň raz séria nekončí šťastne je to v podstate zásah absolútne do čierneho. 95% ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bitchin. Chápu ty, co jsou po masivní masáži první signální drobátko rozladění, jenže já jsem nadržená cílovka a přesně mířené direkty jsem s chutí sežral. Jasně, je to dlouhé, dějově strašlivě přecpané, trikově rozbombardované, emocionálně agresivní, dramaticky vyšroubované pětkrát přes závit a na některých místech jdou Duffeři divákovi na ruku tak moc, že je skoro fyzicky cítíte -> pravý opak jistého seriálu s releasem ve stejné době, jehož příběhové vakuum museli tvůrci navzdory podstatně kratší stopáži bezradně vypreparovat vajglama z nejbližší autobusové zastávky. Už to je samo o sobě malá výhra - epizoda trvá přes dvě hodiny a přesto se v ní bez přestání děje něco okázalého / bláznivého / vyhroceného / strašlivého / nepředvídatelného (což potvrzuje fakt, že se nevyplnila valná většina fanouškovských teorií) + s různými motivy pracuje v rámci seriálu mnohem lépe, než se na první pohled zdá. Dokonce i ta masivní exploze hororového rituálna je nepopsatelně boží! Ještě spokojenější bych ovšem byl, kdyby se prokrátily některé melodramatické projevy, pozměnila se JEDNA "povinná" položka z kategorie "úhyn příběhových postav" (nejde ani tak o dotyčnou postavu, jako spíše o provedení) a ukázal se dovětek s nejmenovanými kamarády z nejmenované země. Fantastickou práci každopádně odvedli střihač, choreografové, kameraman a lidi od zvuku i ohudebnění - audiovizuální masáž je to spolehlivá a válcující; téměř v každé chvíli má energii, nápad nebo vtip. Duffeři to milujou a já taky. Fandové si vytípou mraky obrázků pro tapety na všechna zařízení a odpustí ne vždy dokonalou úroveň CGI - přeci jen je tady těch triků tolik, že ani rekordní rozpočet nesvede zázraky. A dík za závěr! Je báječně nihilistický a divák moc netuší, co ho čeká v páté sérii, přestože je téma jasně dané. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední část mě poněkud rozladila. Je tam totiž tolik nelogičností, že už jsem to prostě nemohl přehlížet. Každopádně se konala opět neuvěřitelná kakofonie různých emocí, kdy jsem v jednu chvíli byl napnutej jak hovado. Závěrečný pohled na takřka apokalyptickou vizi dává jisté indicie, jakým směrem se bude sunout pátá a závěrečná série. Po vyhajpovanym traileru ale přeci jen zůstává jistá pachuť. Slabých pět hvězdiček a ještě se budu rozhodovat, jestli to nesundám dolu. Jo a CGI bylo překvapivě docela slabé. ()

Avathar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi spoiler. Ak by Vecna nerobil dramatické pauzy medzi vetami, zdĺhavo nevysvetľoval svoje plány a nekráčal ako spomalený film, tak by možno nepôsobil ako totálne neschopný panák, ktorý si o to porazenie sám koleduje. O tom, že mal asi tisíc príležitostí hlavných hrdinov zabiť, už ani nehovoriac. Po skvelých troch sériách je štvrtá solídnym pádom do bahna nudy a otravnosti. Som rád, že to piatou sériou skončí... ()

Galerie (120)

Zajímavosti (8)

  • Délka epizody činí 150 minut a jedná o druhou nejdelší epizodu u seriálů. Rekord drží epizoda Amor Vincit Omnia (2018) seriálu Osmý smysl (od r. 2015), jejíž délka činí 152 minut. (HanzoBureshi)
  • Během rozhovoru v čase 02:06:00 se Nancy (Natalia Dyer) mění poloha kladiva v ruce. (Duoscop)
  • Joseph Quinn (Eddie) pro americký týdeník Entertainment Weekly o kytarové scéně prozradil: „Nic z toho, co slyšíte, ve skutečnosti nejsem já, ale v pozadí hrála druhá stopa, se kterou jsem se snažil pro vizuál držet tempo.“ Robert Trujillo na svém Instagramu zveřejnil informaci, že jeho syn také spolupracoval na kytarové části, a ku pomoci mu byl i Kirk Hammett, kytarista kapely Metallica a jeden ze skladatelů „Master of Puppets“. (DarweyD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno