Reklama

Reklama

Stranger Things

(seriál)
  • USA Stranger Things
Trailer 1
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2016–2024), 36 h 1 min (Minutáž: 42–150 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(35)

Chlapec se ztratí neznámo kde a město začne odhalovat svoje záhady, mezi které patří i tajné experimenty, děsivě nadpřirozené síly a jedna malá podivná holka. (Netflix)

Recenze uživatele Toka k tomuto seriálu (4)

Stranger Things (2016) 

|| 1. série – 95% Perfektně gradovaná mysteriózní, místy až hororová atmosféra mě chytla a odmítala pustit. A to ani horory nemám rád. Ona ta hororová část je totiž velmi cíleně rozbita humornými scénami, což odlehčuje celý dojem ze seriálu a vytváří skvělý mix emocí. Vyprávění příběhu má precizní tempo. Postavy prochází určitým vývojem a je radost sledovat jejich dialogy. Jo a Winona Ryder? Wow. Ta si větší část seriálu doslova sebrala pro sebe. Podala famózní a hlavně uvěřitelný herecký výkon. Stranger Things mi hodně připomíná začátky Lost, snad se to nezvrtne. Jo a chtlěo by to o maličko víc 80s. || 2. série – 50% Ach jo... Sice jsem se dočkal více osmdesátkovýho feelu, ale za jakou cenu? Velkolepé finále první sezóny bylo v podstatě pošlapáno během prvních dílů. Vývoj postav šel úplně do kytek, jejich chování leckdy nedává vůbec smysl, Nové postavy (Max, Billy) měli slušný potenciál, ale bohužel. Celá jejich linka byla zbytečná a vyřešená pomocí jedné agresivní deus ex baseball bat. A proč že to Billy vlastně nemá rád Lucase? Jo vlastně, red herring. Celá tahle sezóna působí jako jeden velký red herring s nudnou opakující se plot line z první série. Až na to, že úplně chybí ta kulervoucí atmosféra. Paradoxně nejméně oblíbený díl, kapitola sedm, která se odehrává v Chicagu, považuji za jeden z nejlepší této řady. Ten díl totiž někam posouval celkový děj do šířky a zapustil kořeny do třetí řady. Druhá řada mě ale stále ve finále bavila, Max mě i přes svojí scénáristickou ignornaci baví, přeci jenom kdo by neměl rád zrzku na skejtu, co umí počítačový hry. Nějaká atmosféra tam stále byla. Uvidíme, jak se naváže. Pevně doufám, že šlo pouze o nutný most k přechodu na více kontinuální vyprávění skrze více řad. || 3. série – 60% Druhá řada se opravdu ukázala jako tupá vata pro změnu vyprávění na kontinuální příběh. Největší obětí této transformace je bohužel Hopper, jehož vývoj není vůbec přirozený. Buď jak buď, stále si nemůžu zvyknout na tu plejádu antiklimatických momentů. Hororové prvky mixnuté s absurdními vtipnými momenty jsou fajn, ale já si vždy ve finále musím trhat vlasy, protože to z logickýho hlediska nedává žádný smysl. Ty momenty jsou tak časté, že začínám pochybovat o své snaze Stranger Things někam zařadit. Ono to ve finále možná bude tak, že si ze sebe – a z osmdesátkových akčnáků – tvůrci prostě a jednoduše dělají prdel. Bratři Dufferové mi ale opravdu neusnadňují cítit se u jejich vyprávění pohodlně, když mi nejdříve naservírovali kulervoucí první řadu. ()

Season 1 (2016) (S01) 

|| 1. série – 95% Perfektně gradovaná mysteriózní, místy až hororová atmosféra mě chytla a odmítala pustit. A to ani horory nemám rád. Ona ta hororová část je totiž velmi cíleně rozbita humornými scénami, což odlehčuje celý dojem ze seriálu a vytváří skvělý mix emocí. Vyprávění příběhu má precizní tempo. Postavy prochází určitým vývojem a je radost sledovat jejich dialogy. Jo a Winona Ryder? Wow. Ta si větší část seriálu doslova sebrala pro sebe. Podala famózní a hlavně uvěřitelný herecký výkon. Stranger Things mi hodně připomíná začátky Lost, snad se to nezvrtne. Jo a chtlěo by to o maličko víc 80s. ()

Season 2 (2017) (S02) 

|| 2. série – 50% Ach jo... Sice jsem se dočkal více osmdesátkovýho feelu, ale za jakou cenu? Velkolepé finále první sezóny bylo v podstatě pošlapáno během prvních dílů. Vývoj postav šel úplně do kytek, jejich chování leckdy nedává vůbec smysl, Nové postavy (Max, Billy) měli slušný potenciál, ale bohužel. Celá jejich linka byla zbytečná a vyřešená pomocí jedné agresivní deus ex baseball bat. A proč že to Billy vlastně nemá rád Lucase? Jo vlastně, red herring. Celá tahle sezóna působí jako jeden velký red herring s nudnou opakující se plot line z první série. Až na to, že úplně chybí ta kulervoucí atmosféra. Paradoxně nejméně oblíbený díl, kapitola sedm, která se odehrává v Chicagu, považuji za jeden z nejlepší této řady. Ten díl totiž někam posouval celkový děj do šířky a zapustil kořeny do třetí řady. Druhá řada mě ale stále ve finále bavila, Max mě i přes svojí scénáristickou ignornaci baví, přeci jenom kdo by neměl rád zrzku na skejtu, co umí počítačový hry. Nějaká atmosféra tam stále byla. Uvidíme, jak se naváže. Pevně doufám, že šlo pouze o nutný most k přechodu na více kontinuální vyprávění skrze více řad. ()

Season 3 (2019) (S03) 

|| 3. série – 60% Druhá řada se opravdu ukázala jako tupá vata pro změnu vyprávění na kontinuální příběh. Největší obětí této transformace je bohužel Hopper, jehož vývoj není vůbec přirozený. Buď jak buď, stále si nemůžu zvyknout na tu plejádu antiklimatických momentů. Hororové prvky mixnuté s absurdními vtipnými momenty jsou fajn, ale já si vždy ve finále musím trhat vlasy, protože to z logickýho hlediska nedává žádný smysl. Ty momenty jsou tak časté, že začínám pochybovat o své snaze Stranger Things někam zařadit. Ono to ve finále možná bude tak, že si ze sebe – a z osmdesátkových akčnáků – tvůrci prostě a jednoduše dělají prdel. Bratři Dufferové mi ale opravdu neusnadňují cítit se u jejich vyprávění pohodlně, když mi nejdříve naservírovali kulervoucí první řadu. ()

Související novinky

Našel Marvel režiséra pátých Avengers?

Našel Marvel režiséra pátých Avengers?

05.06.2024

Marvel potřebuje hit jako sůl. Poslední díla jako Ant-Man a Wasp: Quantumania nebo Marvels byla přijata s nemalými rozpaky a ani na streamu komiksové studio příliš neoslňuje tak, jak bylo dříve u… (více)

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Reklama

Reklama