Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 1

(série)

VOD (1)

Epizody(8)

Ve městě Hawkins, ve kterém se dějí podivné věci, se sice po jednom chlapci slehne zem, ale objeví se dívka, která vládne silami, které jako by byly z jiného světa. (Netflix)

Recenze (193)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Snaha vzkřísit osmdesátkovou zábavu se cení. Stranger Things to vyvolávání nostalgie snad až přehánějí. Půjčují si řadu elementů z klasických filmů, pořád někde hraje synťáková písnička, mluví se o tom, jak se jde do kina na Poltergeista, ale přes tenhle čelní útok nelze přehlédnout, že příběh je vlastně velmi prostý, postavy jsou jednoduché a přitom je to všechno zbytečně roztahané. Vzhledem k tomu, že všechny ty vypůjčené prvky z filmové éry plné víry v monstra, telekinezi a ufony si každý v nějaké míře vybaví z povedenějších děl, je v podstatě jednoduché předvídat, jak se bude děj vyvíjet, jak která scéna skončí a nějakou zvědavost vzbuzuje série až v závěru. Opravdu zajímavé věci (co se dějí především v posledním dílu) by se daly zhustit tak na třetinu počtu epizod. Škoda, snad to bude příště lepší a ne tak násilně roztomilé a nostalgické za každou cenu. ()

Fíla 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Máme za sebou první sérii Stranger Things, do které jsem šel jako do neznáma. Z těch osmi dílů první řady, jsem mile překvapený. El si mě dostala téměř ihned. Ať chcete, nebo ne, tak tahle sympatická malá slečna, s psychickými schopnostmi si Vás podmaní. Seriál se odehrává ve druhé polovině 20.století a je skvělé, že i do této doby, se dají zařadit věci, jakou jsou nadpřirozeno, druhý svět a jiné vychytávky. Je to zároveň seriál o přátelství, mezi určitou skupinou. Bude mi potěšením, počkat si na season 2, která by mohla vyjít v letošním roce 2017. U první řady, je krásně vidět jak na Vás ze začátku vlétne, poté zvolní a postupně graduje. Určitě si pro fanouška fantasy,sci-fi žánru stojí za to, udělat si čas, na seriál bratrů Dufferových. ()

Reklama

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

9/10. - Kurde JO! Jsem uchvácen a vrním blahem jak nejvíc můžu. Nebojím se to říct, ale je to jeden z nejskvělejších seriálů, co byl natočen a takový kult se jen tak nevidí a to víc, udělal ho právě Netflix. Miluju naprosto bravůrně sepsaný scénář, miluju na tomto to mysteriózno. Částma je to horror, částma je to drama, někdy thriller, či fantasy nebo sci-fi a přitom se tu krásně prolíná strach a dobrodružství našich hl hrdinů / dětí který zde mají hl roli. Do toho krásné hudebné ozvučení a miluju jak je seriál zasazen do krásných 80 let a strašně tomu víc buduje atmosféru. Strašně mi seriál celou dobu nevím proč připomínal film To nebo ET Mimozemšťan asi těmi dětmi. Když už sme u dětí, měl sem rád po celou dobu jak jsem s nimi sympatizoval, obyčejní nerdi jako já, bavící se o hrdinech, čtou komiksy a hrajou dračák. Strašně sem se od počátku do tohoto seriálu zažral a miluju ho a ani sekundu sem se u něj nenudil. 1 série je třeba nehorázně taky napínavá nenechávás nadechnout se a prostě vás zajímá v co to vyvrcholí ne o to kdo s kým bude chodit atd. Určitě bych třeba do dalších sérií chtěl nějaký doplňující oblouk okolo dalších našich hrdinů. No to je asi vše, WOW už chci rovnou další sérii! :D Určitě doporučuji a povinnost vidět! ()

joker.george 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zjistil jsem, že se neumím ptát. Ani jednou jsem důkladněji nedumal po Proč? či Jak?. Naštěstí ale seriál vysvětlení postupně odhaluje. Řada dějových linek je sice jednoduchá a předvídatelná, ale moc mi to nevadilo, protože všechno má příjemnou nebo naopak napínavou atmosféru a dohromady to tvoří osvěžující mix, ke kterému jsem se pokaždé rád vracel. A doufám, že aspoň jeden z dětských herců dokáže zúročit svůj talent a do budoucna o nich ještě v dobrém uslyším. (Netflix) ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po první sezóně jsem velice spokojený. Vždy jsem měl rád dobré příběhy o dětských partách, přestože běžně mi dětští herci ve filmech a seriálech paradoxně příliš nesedí. Tvůrci to však vzali za správný konec, nechali se očividně inspirovat příběhy Stephena Kinga a filmem E.T. Mimozemšťan, přispěli skvělou atmosférou plnou jemné nervozity, vystupňovaným napětím i přesvědčivou akcí, tím se mi trefili do chuti a nemohl jsem hodnotit jinak, než pěti hvězdičkami. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (52)

  • Když se kluci v suterénu baví s Eleven (Millie Bobby Brown), Dustin (Gaten Matarazzo) nosí tričko s nápisem „Drama Club“. Gaten Matarazzo je ve skutečnosti velkým fanouškem divadla a není tedy divu, že svou kariéru začal hraním a zpíváním na Broadwayi. (HellFire)
  • Joyce (Winona Ryder) překvapí Willa (Noah Schnapp) vstupenkami na horor Poltergeist (1982). Když Will později zmizí, Joyce s ním komunikuje skrz zdi a prostřednictvím světel. V tomto ohledu se tvůrci inspirovali právě zmíněným filmem. Joyce se také Willa zeptá, jestli se pořád bojí klaunů, což je odkaz na další z oblíbených filmů bratrů Dufferových, hororovou klasiku To (1990). (HellFire)

Reklama

Reklama