Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 1

(série)

VOD (1)

Epizody(8)

Ve městě Hawkins, ve kterém se dějí podivné věci, se sice po jednom chlapci slehne zem, ale objeví se dívka, která vládne silami, které jako by byly z jiného světa. (Netflix)

Recenze (193)

Mkqp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál začíná, zápletka se rozjíždí a já uznale kývu hlavou, neboť mě to baví. Lidé mizí, matka jednoho pohřešovaného dítěte hraje skvěle, objevuje se tajemná holka a spolu s ní dalších mnoho otázek. Dokud byly tyto otázky, tak mě Stranger Things bavil, jenomže čím víc se blížil konec a čím víc jsme toho věděli, tak se můj dojem hroutil. ()

fmash 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příjemně civilní, skoro nepřehnané, až na v závěru typickou stoupající výslovnost (tajemno mizí, nahrazováno zobrazením všeho dříve jen tušeného) dokonalé ztvárnění dětského sci-fi hororu. Pro mě od E.T. možná nejlepší podívaná svého druhu, ale pravda je, že zase tolik toho na pultech není (nebo se nepídím). V pohodě 4¾, jen mi není jasné, jak to chtějí nafukovat na druhou sérii, k čemuž slimejš v umyvadle v úplném závěru jednoznačně a pro mě nepříjemně nasvědčuje. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze začátku mě to nepohltilo tak jak jsem čekal, ale postupně jsem se do tohoto Netflixovského klenotu dostal a ten konec! Ouha, to čekání bude dlouhý. Hrozně se mi líbilo, že tvůrci, resp bratři evidrentně hodně čerpali ze svých vzpomínek a zážitků, ta osmdesátková stylizace a popkulturní odkazy (Čelisti, Věc), ačkoliv jsem to sám neprožil. A rozhodně se neřadím mezi ty, kterým vadila mladá ústřední čtveřice/pětice, právě naopak mě hlavně ze začátku obtěžovali ti mladiství. A Shawn Levy evidentně není úplnej břídil. Na konec ještě k první sérii dodám, že mi vyhovovalo, že jsem z obsazení nikoho neznal (čím více na ty seriály koukám, tak už i u těch amerických více zaznamenávám seriálové herce, tedy s výjimkou šerifa Davida Harboura, který je přesně tím typem seriálového herce (Banshee, Newsroom), ale je naprosto boží, takže mu to odpustím...8/10 ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stranger Things majú veľmi ďaleko k tomu, aby ich bolo možné označiť za najlepší seriál súčasnosti. Žiadna postava v príbehu nie je tak sympatická, aby si ju divák obľúbil, príliš málo deja sa odohráva v paralelnej dimenzii a potulky El po tme tiež neboli práve vydarenou časťou seriálu. Proste na rozdiel od nemeckej odpovede, seriálu Dark, sú určené skôr detskému publiku a o atmosfére žánrovo podobného filmu To či spomínaného seriálu Dark môžu iba snívať. V zozname seriálov, ktorých pokračovanie chcem v roku 2019 pozieť však Stranger Things bude. Hneď za Game of trones, Peaky Blinders, True detective a mnohými ďalšími... ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě jeden z takovejch těch dnešních typickejch "vlajkovejch" seriálů - vlastně je to všechno hrozně vymazlený a kouká se na to dohromady pěkně, jen tomu něco prostě chybí. Stejně jako tady - skvělá Winona a úžasná atmosféra prvních dílů, kdy člověk fakt přemejšlí, co se to kurva děje (společně s celkem sympatickym, pro mě ale nijak zásadnim odkazem na konec americkejch osumdesátek), která v sobe ale nakonec nemá nic víc, než co člověk podle těch prvních dílů tak trochu odhaduje. A právě tohle něco navíc, něco zajímavýho, nějakej další nápad nebo prvek, to mi tam chybělo (POZOR, TROLEJ) - nakonec přišlo "jen" prozaický vysvětlení původu Eleven, nakonec to byla fakt "jen" paralelní dimenze, nakonec to nebylo o ničem jinym než o zlikvidování tý jedný obludky (s tim, že ten konec byl na mě obecně moc doslovnej, moc dlouhej, moc zbytečnej... - a to i včetně to slizkýho slimáka nebo čehosi, co jen prvoplánově a bezskrupulózně mělo otevřít vrátka pro další série). To všechno jsou ale jen důvody, proč to nepovažuju za jeden ze zásadních seriálů - jinak se na to totiž kouká fakt dobře a smysl vidět to rozhodně má. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (52)

  • Při rozhovoru kamarádů padne jméno Michael Myers, postavy maskovaného zabijáka z hororové filmové série Halloween (od r. 1978). (Duoscop)
  • Na začátku hraje píseň „Sunglasses At Night“ od zpěváka Coreyho Harta. (Duoscop)

Reklama

Reklama