Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 1

(série)

VOD (1)

Epizody(8)

Ve městě Hawkins, ve kterém se dějí podivné věci, se sice po jednom chlapci slehne zem, ale objeví se dívka, která vládne silami, které jako by byly z jiného světa. (Netflix)

Recenze (192)

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem zjistil, že už je venku čtvrtá série tohohle kdysi tak zbožňovaného seriálu (a protože jsem nehodnotil jednotlivé epizody), jsem se rozhodl zhlédnout ho od začátku do konce. A na druhé zhlédnutí musím přiznat, že úvodní série jistě dostála hype, který ji obklopoval už od začátku. A vůbec se nedivím, že si Stranger Things tolik lidí zamilovalo. Ono totiž jde opravdu o skvělý počin, který ženou ke hvězdám zejména postavy, hudba a celkové kvalitní dramaturgické zpracování. O to smutnější je, kam až dokázala sklouznout třetí řada, která není ani slabým odvarem té první. Z takové první série si pamatuji hodně, i když jsem ji viděl poprvé hned po uvedení seriálu, zatímco ze druhé nevím skoro nic a třetí mi utkvěla v paměti jenom proto, že byla nesmírně špatná. Jako kdyby se tvůrci vyprdli na jakoukoliv snahu o unikátnost a vezli se na vlně oblíbenosti. Možná při druhém zhlédnutí změním názor, ale možná taky jednou vyhraju miliony v Sazce... ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá séria absolútne ničím nesklamala, všetko bolo perfektne vyladené. Svojou atmosférou mi pripomínala prvú časť Votrelca, pretože tu podobne ako tam, po celú dobu tých ôsmich epizód prakticky ani neviete ako ten Demogorgon má vôbec vyzerať. Celú dobu nás necháva v napätí čakať a my si jeho vzhľad môžeme jedine domýšľať. Ani jedna časť pre mňa nebola slabšia a práve preto som sa rozhodol dať každej jednej a aj celej 1. sérii 5*. ()

Reklama

ilemas 

všechny recenze uživatele

Čím větší blbnina, tím větší hodnocení. Přes samé vychvalovaní tohoto seriálu jsem neodolal, ale i přes to, že tohle není můj šálek čaje jsem shlédl první velice trapnou řadu. Dětský horor, který vůbec nefunguje, snad kdyby mě bylo mezi 10-12 lety, dal bych plný počet. Jisté kvality to má, něco se mě na tom přesto líbilo, proto nedávám odpad, ale každým dílem je to trapnější a trapnější. Vlastně mě ovlivnila Metallica, díky níž jsem začal tento seriál sledovat a snad ho dosleduji celý, i když mě samotný děj ani trochu nezajímá. Metallica reagovala na použití písně v seriálu Stranger Things | REFRESHER.cz ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Netflix opět potvrzuje kvalitu svých seriálů naprostou topkou letošního roku. Výborné natočené drama, které využívá naplno svou tajuplnost a napětí. Herci jsou kapitola sama o sobě a přestože jsou první díly slabší, pak se to rozjíždí na tolik, že musím jít na plný počet. Druhé série, která má být, bych se bál, ale tohle je opravdu kvalita, přestože kombinuje možná až příliš věcí na jednou. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím uznať že žiaden seriál ma takto nevtiahol do deja. Naposledy sa o to snažil Ash a jeho smrtelné zlo. Tento seriál je však o tretinu lepší. Epízody sú sice dlhšie ale ta atmosféra a chuť si pustiť dalšiu časť. A popritom mi dokonca nechýbal žiaden film. A to niesom veľký serialový fanúšik. Proste nemám slov. Určite si pozriem ešte druhú sériu a až tak ohodnotím tento seriál. Ale prvá séria ozaj vydarená. Škoda že domarogon sa ukázal najviac až v poslednej časti.. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (52)

  • Šerif Jim Hopper (David Harbour) se ptá kluků, co je to "Mirkwood“. Ti se poté dohadují, jestli je z "Pána prstenů", nebo "Hobita". Pravdu má Dustin Henderson (Gaten Matarazzo). Temný hvozd původně pochází z knihy „Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky“ od anglického spisovatele J. R. R. Tolkiena. V knižní sérii "Pán prstenů" je pouze zmiňován, ale příběh se v něm neodehrává a není jím ani nijak ovlivněn. (Krub)

Reklama

Reklama