Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 1

(série)

VOD (1)

Epizody(8)

Ve městě Hawkins, ve kterém se dějí podivné věci, se sice po jednom chlapci slehne zem, ale objeví se dívka, která vládne silami, které jako by byly z jiného světa. (Netflix)

Recenze (192)

Lexonka97 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

WOW! Jsem překvapen a uchvácen! Seriál jsem chtěl zhlédnout už dříve, ale nikdy jsem nebyl schopen se k tomu dokopat. Po několika letech jsem se přinutil zhlédnout první díl a nikdy byl nečekal, že mě to natolik chytne. Seriál jsem si opravdu oblíbil dějem, postavami a spoustu dalším. Zařazení do 80. let seriálu dodává atmosféru energii a já si to okamžitě zamiloval. Všechny postavy jsou sympatické, jak jen to jde a k žádné nemám ani jednu výtku. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zjistil jsem, že se neumím ptát. Ani jednou jsem důkladněji nedumal po Proč? či Jak?. Naštěstí ale seriál vysvětlení postupně odhaluje. Řada dějových linek je sice jednoduchá a předvídatelná, ale moc mi to nevadilo, protože všechno má příjemnou nebo naopak napínavou atmosféru a dohromady to tvoří osvěžující mix, ke kterému jsem se pokaždé rád vracel. A doufám, že aspoň jeden z dětských herců dokáže zúročit svůj talent a do budoucna o nich ještě v dobrém uslyším. (Netflix) ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Joyce, tohle je Hawkins, jasný? Víš, co nejhoršího se tady stalo za čtyři roky, co tu dělám? Víš, co bylo nejhorší? Když sova napadla Eleanor Gillespieovou, protože si myslela, že má na hlavě hnízdo.” Jenže Will se skutečně ztratil, toulající se vyholená holčička je skutečně zvláštní a v laboratoři tajné organizace sídlící za městem se skutečně dějí podivné experimenty. Solidní dávka odkazů na slavná díla 80. let a pocta sci-fi kouskům i mysteriózním hororům dané doby jsou tady. Hned z úvodu bylo patrné, že jde o seriál, který divák musí sjet za pár dní/večerů. S minimalistickým obsazením a na malém prostoru si s námi pohrávalo komorním postapokalyptickým survivalem Hidden bratrské duo Matt a Ross Dufferovi už v roce 2015. Mělo za sebou podíl na několika krátkometrážních horůrcích. Tímhle ovšem vyvolalo solidní humbuk. I když si pořád myslím, že dějově bychom se v případě první série vešli do pěti dílů. Určitě se objevují lehce klopýtavá klišé, opadnutí napětí někde v polovině série a hlavně několik momentů, u kterých mi prostě chybí logické souvislosti. Šerif David Harbour se v roli každopádně našel, skvostní jsou i šišlající kudrnáč, „šéf“ bandy Mike nebo „jedenáctka“ hrající očima (zasloužené skloňování jména Millie Bobby Brown). ()

Luicy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Koukání na seriál musí být pro některé epileptiky fakt vzrůšo. Chvilkama ta blikačka vadila i mně, ale člověk si časem zvykne. Monstrum na mě působilo trošku lídl dojmem. Prostě splácanina Vileplume a Wendiga s lehkým nádechem Gaping Dragona z Dark Souls, ze které nejde vůbec strach. Škoda. Jinak už nemám co vytknout. Kamera byla pěkná, efekty přijatelné, děj zajímavý, napínavý a dobře vygradovaný. Herci docela sympatičtí. Teda až na Charlie Heatona. Nemůžu si pomoct, ale z jeho kukuče jsem měla nepříjemný pocit víc, než ze samotného Demogorgona. Jinak se mi moc líbil ten feel osmdesátek. Neskutečná atmosféra a ta hudba? Pecka. Příjemné oprášení oldiesek, které miluju. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Pecka. Dlouho jsem čekal na nějaký originální seriál, který by si nehrál na řadovou (ne)sci-fi detektivku, či cokoliv jiného, co televize chrlí sezóny ročně a originalitu to samozřejmě nepobírá ani zdaleka. A pak přišlo Stranger Things. Jen jsem o něm slýchal samé dobré věci, leč se vyhýbal spoilerům a jednou dostal od kamaráda přístup na Netflix. Ještě mi trvalo, než jsem se k tomu dokopal, ale zlobivý set-top-box od nejmenovaného poskytovatele mi nakonec nabídl zajímavou alternativu, jak strávit svůj čas. V první řadě musím říct, že jsem viděl To a tedy pochytil onu zjevnou inspiraci, která byla ovšem vykompenzována nejedním, skoro až přímým odkazem. Zasazení do šedesátých let, vyobrazené náramně skvěle a podtrhující správnou „old-school“, nijak nepřikrášlenou atmosféru oné doby. Postavy - sympatické, výtečně prezentované, a jejich případná nějaká zajímavější minulost je zde nenáročně vložena mezi jednotlivá dění, perfektně do nich zapadající. Vyčíst jejich emoce v dané chvíle nebylo vůbec těžké, což mluví za skvělé herecké výkony. Téma paralelního světa zajímavé, obestřené velkým tajemstvím, tvořící mnohé otázky a teorie. A nějaká ta sprostá slova, trochu krve, plus občasných lekaček a ponurosti, jen dosahuje svému označení 16+ (nebo 13+? Pokaždé to bylo trochu jinak). Není co víc povídat, skvělý seriál, který sáhl vším do netradična a naservíroval dávku kvalitní zábavy, která po každé epizodě volala „čas na nášup“. Sice bych býval řekl, že uzavření první sezóny bylo dostatečné, ale přece jen, otázek je víc než odpovědí a tak druhá sezóna přece jen bodne. Za mě osobně zatím super. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (52)

  • V závěru zazní skladba „Nocturnal Me“ od skupiny Echo & The Bunnymen. (Duoscop)

Reklama

Reklama