Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 1

(série)

VOD (1)

Epizody(8)

Ve městě Hawkins, ve kterém se dějí podivné věci, se sice po jednom chlapci slehne zem, ale objeví se dívka, která vládne silami, které jako by byly z jiného světa. (Netflix)

Recenze (196)

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Perfektní seriál, který recykluje staré dobré filmy od Spielberga a knihy Stephena Kinga (E.T., To, Stůj při mě, Šedá zóna) a uvádí je v nové, oprášené, ucelené a svěží podobě, která má hororovou atmosféru a několik zajímavých zvratů. Svět Stranger Things je alternativní rok 1986, kde je otevřen jakýsi portál. Co je v tom portálu či kdo ho otevřel a proč, nepovím (byl by to spoiler paka :P ), ale pokud ve čtení tohoto komentáře jste dospěli až sem, radím vám.... dejte mu šanci. Alespoň třem epizodám. Mě to chytlo a ručím vám, že ten humbuk a nadšení si to zaslouží. Já se za kvalitami tohoto seriálu podepisuji. 90% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to jako skvěle zfilmovaná skvělá kniha... Jen s tím rozdílem, že žádná předloha neexistuje. O to víc je třeba obdivovat práci scenáristů a režisérů, kteří měli nejen kopu nápadů, ale také soudnost, vystačili si s osmi epizodami a podařilo se jim vytvořit seriál, ve kterém nebylo slabé místo a chvilka k zívání. Z herců mě velmi mile překvapil David Harbour (na nového Hellboye opravdu dobrá volba, když už to muselo být) a potěšila Winona Ryder. Děcka byla perfektní. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze začátku mě to nepohltilo tak jak jsem čekal, ale postupně jsem se do tohoto Netflixovského klenotu dostal a ten konec! Ouha, to čekání bude dlouhý. Hrozně se mi líbilo, že tvůrci, resp bratři evidrentně hodně čerpali ze svých vzpomínek a zážitků, ta osmdesátková stylizace a popkulturní odkazy (Čelisti, Věc), ačkoliv jsem to sám neprožil. A rozhodně se neřadím mezi ty, kterým vadila mladá ústřední čtveřice/pětice, právě naopak mě hlavně ze začátku obtěžovali ti mladiství. A Shawn Levy evidentně není úplnej břídil. Na konec ještě k první sérii dodám, že mi vyhovovalo, že jsem z obsazení nikoho neznal (čím více na ty seriály koukám, tak už i u těch amerických více zaznamenávám seriálové herce, tedy s výjimkou šerifa Davida Harboura, který je přesně tím typem seriálového herce (Banshee, Newsroom), ale je naprosto boží, takže mu to odpustím...8/10 ()

P1tr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zjevení z čistého nebe, které před vypuštěním do světa působilo jen jako další neobjevné retro a po zpřístupnění na Netflixu ovládlo životy miliónů diváků a dokázalo, že rozhodně nejde o žádný laciný retro zážitek, ale o stěžejní pilíř současné sci-fi tvorby, který šikovně čerpá inspiraci z ověřených děl minulosti a osvědčené postupy okořeňuje svojí vlastní invencí. Nadpřirozená záplatka je fascinující a skvěle natočená a sama o sobě by vydala na skvělé dílo, nicméně Stranger Things mají v rukávu ještě jeden významný trumf - úžasné dětské herce, kteří zajímavým postavám vdechují život neuvěřitelným způsobem a okamžitě se stanou vašimi oblíbenými seriálovými přáteli. V dnešní době platí téměř že kdo neviděl Stranger Things jakoby nebyl. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Docela mě to bavilo a udrželo si to mou pozornost. Vedle mě seděl fish a dělal si své věci, ale jak mi to hrálo nahlas, tak ho děsila jen ta hudba, čili z hlediska ozvučení je seriál velmi kvalitní. Dětští herci nebyli otravní, ano, bezzubka přemoudřelý jako nikdo, ale nakonec mě bavil asi ze vše děcek nejvíc. Postupně to gradovalo a já jsem ráda, že to nemělo víc dílů, protože by stačilo jen o díl navíc a celé to napětí by se rozplynulo. Zajímavě podány mezilidské vztahy i nadpřirozeno. Nakonec to byl poměrně svižný seriál a jsem zvědavá, co přinese druhá série, která prý stojí za prd. Tak uvidíme. Slabší 4*. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (52)

  • Při postelové scéně slyšíme megahit „Africa“ skupiny Toto. (Duoscop)
  • V závěru zazní skladba „Nocturnal Me“ od skupiny Echo & The Bunnymen. (Duoscop)
  • V epizodě několikrát zazní píseň „Should I Stay Or Should I Go“ od skupiny The Clash. (Duoscop)

Reklama

Reklama