Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 1

(série)

VOD (1)

Epizody(8)

Ve městě Hawkins, ve kterém se dějí podivné věci, se sice po jednom chlapci slehne zem, ale objeví se dívka, která vládne silami, které jako by byly z jiného světa. (Netflix)

Recenze (195)

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím uznať že žiaden seriál ma takto nevtiahol do deja. Naposledy sa o to snažil Ash a jeho smrtelné zlo. Tento seriál je však o tretinu lepší. Epízody sú sice dlhšie ale ta atmosféra a chuť si pustiť dalšiu časť. A popritom mi dokonca nechýbal žiaden film. A to niesom veľký serialový fanúšik. Proste nemám slov. Určite si pozriem ešte druhú sériu a až tak ohodnotím tento seriál. Ale prvá séria ozaj vydarená. Škoda že domarogon sa ukázal najviac až v poslednej časti.. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Čím větší blbnina, tím větší hodnocení. Přes samé vychvalovaní tohoto seriálu jsem neodolal, ale i přes to, že tohle není můj šálek čaje jsem shlédl první velice trapnou řadu. Dětský horor, který vůbec nefunguje, snad kdyby mě bylo mezi 10-12 lety, dal bych plný počet. Jisté kvality to má, něco se mě na tom přesto líbilo, proto nedávám odpad, ale každým dílem je to trapnější a trapnější. Vlastně mě ovlivnila Metallica, díky níž jsem začal tento seriál sledovat a snad ho dosleduji celý, i když mě samotný děj ani trochu nezajímá. Metallica reagovala na použití písně v seriálu Stranger Things | REFRESHER.cz ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po první sezóně jsem velice spokojený. Vždy jsem měl rád dobré příběhy o dětských partách, přestože běžně mi dětští herci ve filmech a seriálech paradoxně příliš nesedí. Tvůrci to však vzali za správný konec, nechali se očividně inspirovat příběhy Stephena Kinga a filmem E.T. Mimozemšťan, přispěli skvělou atmosférou plnou jemné nervozity, vystupňovaným napětím i přesvědčivou akcí, tím se mi trefili do chuti a nemohl jsem hodnotit jinak, než pěti hvězdičkami. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stranger Things na mne především prvotně působila jako parodie na Hvězdný války a jiný fantasy a sci-fi filmy. Proto asi chápete, jak jsem byl kurevsky šokován, když šlo o dramatický a kulervoucí sci-fi horor. Předem je nutno říct, že hlavní postavy jsou super sympaťáci. Je asi důležitý, že se děj odehrává v osmdesátkách, protože kluci se celý den (doslova) baví hraní fantasy her a jsou to totální nerdi v tom nejlepších a nejsympatičtějším slova smyslu jak to jen jde. Protože přeci jen... kdo by chtěl koukat na čtyři hipstry jak kecají o tom jaký je nový model Jablíčka a melou pozérský kecy. To je tak trochu problém Bates Motel. Místo toho, aby Norman četl knihy, tak poslouchá na svým smartphonu Spotify. Ale to sem nepatří. Stranger Things kralují roku 2016. Hlavně tím jak originální a až neuvěřitelně pohodově koukatelný ten seriál je. Odrazují se v něm sociální problémy až po problémy, které ani nedávají smysl. Nevím jestli tohle bratři Dufferové nosili v hlavě celý život nebo jak, ale tohle nějaký způsobem bylo naprosto uchvacující. Celé to vypadalo a dělalo dojem originality, že ani nevím jestli dnes v 21. století by byl opravdu schopný něco takového udělat. Naprosto granciózní. Ovšem s druhou sérií bych si to fakt ještě rozmyslel. Tohle je dokonalý. Ať to tak klidně kurva zůstane. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poté, co jsem viděl plakát k seriálu, říkal jsem si, že tohle bude skvělé. Hodnocení mě v tom utvrdila. A první sezóna přesvědčila o tom, že tu máme něco výjimečného, i když to ve své podstatě není objevné. Skvělý retro styl, výborně vybraní herci, hlavně v dětských postavách, naprosto úchvatná hudba a hororové momenty, které vás dostanou. Nemohu se dočkat druhé sezóny, i když se trochu bojím, kam se to vyvine. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (52)

  • V epizodě několikrát zazní píseň „Should I Stay Or Should I Go“ od skupiny The Clash. (Duoscop)
  • Šerif Jim Hopper (David Harbour) se ptá kluků, co je to "Mirkwood“. Ti se poté dohadují, jestli je z "Pána prstenů", nebo "Hobita". Pravdu má Dustin Henderson (Gaten Matarazzo). Temný hvozd původně pochází z knihy „Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky“ od anglického spisovatele J. R. R. Tolkiena. V knižní sérii "Pán prstenů" je pouze zmiňován, ale příběh se v něm neodehrává a není jím ani nijak ovlivněn. (Krub)
  • Při rozhovoru kamarádů padne jméno Michael Myers, postavy maskovaného zabijáka z hororové filmové série Halloween (od r. 1978). (Duoscop)

Reklama

Reklama