Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 1

(série)

VOD (1)

Epizody(8)

Ve městě Hawkins, ve kterém se dějí podivné věci, se sice po jednom chlapci slehne zem, ale objeví se dívka, která vládne silami, které jako by byly z jiného světa. (Netflix)

Recenze (191)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Super vec (sedemdesiatkový Stephen King verzus osemdesiatkový Steven Spielberg + pár ďalších vecí), ale k stovke jej k dokonalosti pár vecí chýba. Niektoré otázky nie sú uspokojivo zodpovedané, niektoré postavy sa nedočkajú takého dôstojného konca, aký si zaslúžili a občas sú dvierka k prípadnému pokračovaniu otvorené dokorán až príliš, až tak, že to vadí, vytvárajúc to nezrozumiteľnú hmlu. Rozhodne ale prevládajú nadpriemerné pocity, od skvelých hereckých výkonov deciek i dospelých, cez parádnu osemdesiatkovú retro atmosféru (ale pesničiek mohlo byť viac) až po scény, ktoré sú skvele zrežírované. Občas je to mierna nuda a nie so všetkými vecami som bol spokojný, ale rozhodne a bez debaty sa teším na druhú sériu. A, pravdaže, na Jedenástku. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hmmm. Tenhle kříženec X-Files a Stand by me se dost povedl. V první řadě cast, kde sqwěle ladí dětská parta. Pak Winona, která se pro tyhle hysterický role snad narodila a příjemné překvapení David Harbour. K tomu 80ky včetně Dračáku a toulání venku, což je i část mýho mládí, ikdyž v 90kách :-). Snad jen až stoický klid rodičů jimž se dítka toulají venku v době kdy mizí jejich kamarádi by se dal vytknout. The Truth Is Out There. ()

Reklama

Lexonka97 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

WOW! Jsem překvapen a uchvácen! Seriál jsem chtěl zhlédnout už dříve, ale nikdy jsem nebyl schopen se k tomu dokopat. Po několika letech jsem se přinutil zhlédnout první díl a nikdy byl nečekal, že mě to natolik chytne. Seriál jsem si opravdu oblíbil dějem, postavami a spoustu dalším. Zařazení do 80. let seriálu dodává atmosféru energii a já si to okamžitě zamiloval. Všechny postavy jsou sympatické, jak jen to jde a k žádné nemám ani jednu výtku. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zjevení z čistého nebe, které před vypuštěním do světa působilo jen jako další neobjevné retro a po zpřístupnění na Netflixu ovládlo životy miliónů diváků a dokázalo, že rozhodně nejde o žádný laciný retro zážitek, ale o stěžejní pilíř současné sci-fi tvorby, který šikovně čerpá inspiraci z ověřených děl minulosti a osvědčené postupy okořeňuje svojí vlastní invencí. Nadpřirozená záplatka je fascinující a skvěle natočená a sama o sobě by vydala na skvělé dílo, nicméně Stranger Things mají v rukávu ještě jeden významný trumf - úžasné dětské herce, kteří zajímavým postavám vdechují život neuvěřitelným způsobem a okamžitě se stanou vašimi oblíbenými seriálovými přáteli. V dnešní době platí téměř že kdo neviděl Stranger Things jakoby nebyl. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá séria absolútne ničím nesklamala, všetko bolo perfektne vyladené. Svojou atmosférou mi pripomínala prvú časť Votrelca, pretože tu podobne ako tam, po celú dobu tých ôsmich epizód prakticky ani neviete ako ten Demogorgon má vôbec vyzerať. Celú dobu nás necháva v napätí čakať a my si jeho vzhľad môžeme jedine domýšľať. Ani jedna časť pre mňa nebola slabšia a práve preto som sa rozhodol dať každej jednej a aj celej 1. sérii 5*. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (52)

  • Když se kluci snaží propašovat Eleven (Millie Bobby Brown) do školy, oblečou ji stejně jako Carrie ze stejnojmenné knihy Stephena Kinga. Carrie měla stejně jako Eleven telekinetické schopnosti. (HellFire)
  • V závěru zazní skladba „Nocturnal Me“ od skupiny Echo & The Bunnymen. (Duoscop)
  • Scéna, ve které šerif Hopper (David Harbour) sepisuje hlášení, je úmyslně natočena tak, aby připomínala podobnou scénu z Čelistí (1975), což je jeden z nejoblíbenějších filmů režisérských bratrů Dufferových. (HellFire)

Reklama

Reklama