Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 2

(série)
Trailer 1
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2017, 7 h 47 min (Minutáž: 46–62 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Noah Schnapp, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Sadie Sink, Natalia Dyer, Charlie Heaton (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Od podivného Willova zmizení uplynul téměř rok. A život v Hawkinsu se ještě nepodařilo uspořádat. Ani zdaleka. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (278)

Luicy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc mě nebavila dějová linka s Eleven a 7. díl mi přišel naprosto zbytečný a nudný. Zbytek byl docela fajn. Herci byli výborní, možná i lepší než v první sérii. Hlavně Will byl velmi přesvědčivý, až mi běhal mráz po zádech. Líbily se mi také nové tváře - ta malá zrzka je super a Sean Astin takovej roztomilej ťuňťa, kterého jsem od LOTRa snad nikde jinde neviděla. Škoda, že nepobyl déle. Co se příběhu týče, tak ten byl opět napínavý a hezky vygradovaný. Hudba perfektní. Závěrečná scéna měla moc příjemnou atmosféru a hezky se koukalo na ty mlaďoučké páry. Bylo to docela roztomilý... ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery. Druhá sezóna je v mnohom super. Dufferovci stvorili perfektné postavy, ktoré majú medzi sebou sympatické vzťahy a vedú zábavné, dojemné a kvalitné dialógy. Retro atmosféra je fajn (hoci občas to Dufferovci flákajú a namiesto poctivejšieho budovania atmosféry tam buchnú slávnu pesničku a spoliehajú sa na to, že to sama utiahne). Rovnako tak nové postavy (Sean Astin, Paul Reiser v značne burkeovskej úlohe). Zo starých známych je super najmä Dustin, ale príjemne zaskočil tiež Steve so svojou obitou pálkou (a samozrejme dojemná Jedenástka s novým imidžom). Mnohé scény sú parádne, dojemné, vtipné, tragické, smutné, krásne. Dufferovci vedia vystihnúť pointu (záverečný ples). Ako problém hodnotím univerzum, ktoré je jednak nelogické (demogorgoni povraždia celú budovu s vedcami a vojakmi, ktorí do nich strieľajú samopalmi a nič, ale týpek s brokovnicou čo strela, to mŕtvy demogorgon) a jednak nudné (skôr ma zaujímalo, koho si nakoniec vyberie Mad Max, než to, či svet ako ho poznáme skončí). Čudným rozhodnutím bolo rozdelenie partie (Jedenástka sa s chalanmi stretne až v POSLEDNEJ časti!), rozporuplná je siedma epizóda, ktorá iba zbytočne naťahuje čas (OK, je fajn pripomenúť si, že existujú aj ďalšie „čísla“, ale to sme tušili aj tak, nie?) a neviem, či ma viac nudil Mike alebo Will. A Jedenástka použije viac svojich superschopností na hádku so šerifom, než pri súbojoch s monštrami. Ktoré sú mimochodom príšerne finančne podhodnotené a tým pádom z nich nejde žiadny strach, ani rešpekt. S oškretými ušami 80%, ale v tretej sérii už budem prísnejší, chalani. Je to jasné? ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Delší, epičtější, akčnější, hororovější.... Tedy typická dvojka, která ale pořád zná míru a jedničce nedělá ostudu. Řekl bych vlastně, že tahle řada je ještě lepší než první, a to hlavně díky postavám Eleven a Hoppera, což jsou fakt skvělé a úžasně zahrané postavy, které prostě přirostou k srdci. Především tedy ultrasympatický David Harbour (svým projevem mi nemálo připomínal Jacka Nicholsona) si zaslouží veškerou chválu a je teď jednou z mých hlavních nadějí, že nový Hellboy bude alespoň trochu za něco stát. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po skvělé první sezóně tvůrci nepolevili a naservírovali nám úžasné pokračování. Tentokrát se hlavní boss z upside Down pokouší dostat ze své říše do té naší a za tímhle účelem unese tělo Willa. Noah Schnapp konečně dostává víc prostoru a ukazuje, že má co hrát. Postavy celkově jsou to hlavní, co drží celý seriál nad vodou. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

POZOR, TU SA BUDE SPOILOVAŤ ! V druhej sérii sa nám dej opäť nejako zamotáva a podľa mňa je celý vymyslený komplexne výborne. Demogorgoni už nepredstavujú veľké ohrozenie, ale na druhej strane sa tu objavujú Demo-psy a množstvo nových postáv. Dozvedáme sa, že brána v skutočnosti nie je úplne uzamknutá a že to nevyzerá vôbec lepšie ako pri prvom strete s Upside Down. Na druhú stranu, jediná epizóda, ktorá ma nezaujala bola Stratená sestra, ale ostatné boli veľmi dobré, takže ja môžem ohodnotiť jedine maximálnym počtom hviezd... Edit: Som si vedomý toho, čo som napísal pred niekoľkými mesiacmi no po dlhšej dobe a dôkladnom zvážení som sa rozhodol hodnotenie znížiť o jednu hviezdu... ()

Galerie (320)

Zajímavosti (33)

  • V městečku Hawkins láká poutač před kinem na film Terminátor (1984), který měl v té době premiéru. (Rominator)
  • Na začátku epizody zazní skladba „Hammer To Fall“ od Queen. Následují skladby v tomto pořadí: „You Better Go Now“ od Billie Holiday, „Blue Bayou“ od Roye Orbisona a „Round And Round“ od Ratt. (Duoscop)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama