Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 1

(série)

VOD (1)

Epizody(8)

Ve městě Hawkins, ve kterém se dějí podivné věci, se sice po jednom chlapci slehne zem, ale objeví se dívka, která vládne silami, které jako by byly z jiného světa. (Netflix)

Recenze (193)

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá séria absolútne ničím nesklamala, všetko bolo perfektne vyladené. Svojou atmosférou mi pripomínala prvú časť Votrelca, pretože tu podobne ako tam, po celú dobu tých ôsmich epizód prakticky ani neviete ako ten Demogorgon má vôbec vyzerať. Celú dobu nás necháva v napätí čakať a my si jeho vzhľad môžeme jedine domýšľať. Ani jedna časť pre mňa nebola slabšia a práve preto som sa rozhodol dať každej jednej a aj celej 1. sérii 5*. ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je retro, jak má být!! Osmdesátá léta jsou zde zachycena dokonale, i hudební složka je absolutní! Fantastický seriál! Spousta odkazů na kultovní horory jako The Thing, Evil dead, Alien, Kingovy scifárny nebo sérii Star Wars, či Spielbergovy filmy. Obsazení party kamarádů spolu s dívkou Eleven je perfektní a přirozené. Neskutečná temná stylizace " Druhé strany " je fakt bomba! Nejlepší sci-fi hororový seriál za poslední dobu. Těším se na druhou sérii. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Netflix se vytasil s další seriálovou peckou. Výborně vymyšlené a takřka dokonale zrealizované sci-fi hororové dobrodružství, které skutečně vypadá, jako kdyby ho v 80. letech natočili Spielberg s Carpenterem podle (velmi dobrého) scénáře Stephena Kinga. Tvůrci neskrývaně čerpají z hromady žánrových klasik, vzdávají jim hold a činí na ně sympatické narážky (přirovnávání zdejších postav ke kultovním filmovým charakterům, filmové plakáty visící na zdech hlavních hrdinů atd.). Napínavé, mysteriózní a strašidelné scény patří mezi nejlepší, které jsem za poslední roky viděl. Výraznější chyby se na první sérii hledají docela těžko, snad jen dosti (a hlavně nečekaně) mizerně přehrávající Winona Ryder (ostatní herci, včetně dětských, jsou naopak výteční) mě občas trochu vytrhávala z objetí jinak perfektně ukuchtěné retro atmosféry. Jsem zvědav, s čím přijde druhá řada. 90 % ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem zjistil, že už je venku čtvrtá série tohohle kdysi tak zbožňovaného seriálu (a protože jsem nehodnotil jednotlivé epizody), jsem se rozhodl zhlédnout ho od začátku do konce. A na druhé zhlédnutí musím přiznat, že úvodní série jistě dostála hype, který ji obklopoval už od začátku. A vůbec se nedivím, že si Stranger Things tolik lidí zamilovalo. Ono totiž jde opravdu o skvělý počin, který ženou ke hvězdám zejména postavy, hudba a celkové kvalitní dramaturgické zpracování. O to smutnější je, kam až dokázala sklouznout třetí řada, která není ani slabým odvarem té první. Z takové první série si pamatuji hodně, i když jsem ji viděl poprvé hned po uvedení seriálu, zatímco ze druhé nevím skoro nic a třetí mi utkvěla v paměti jenom proto, že byla nesmírně špatná. Jako kdyby se tvůrci vyprdli na jakoukoliv snahu o unikátnost a vezli se na vlně oblíbenosti. Možná při druhém zhlédnutí změním názor, ale možná taky jednou vyhraju miliony v Sazce... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podobne ako pri Westworld takmer platí, že celá séria bez záverečnej časti za 80% a posledná časť za 100%, pričom paradoxne seriál hodnotím za sto...lenže budem sa musieť trochu zastať chudák Barbary, keďže sa na ňu zabudlo a nikto ju ani nemal vôlu hladať. Prečo preboha? Opätovné pozretie prvej sezóny celú retro ságu sprehľadňuje, napríklad si človek spomenie, že Barbara je považovaná za utečenca. Dobre, ale čo jej rodina? Všetky retro veci sú síce na svojom mieste, ale bez toho VHS feelingu v HD skrátka ide stále "len" o snahu navodiť osemdesiatkovú atmosféru, pričom v skutočnosti vidno, kedy bol seriál nakrútený. Nejde ale o výčitku, lepšie to aj tak nešlo. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (52)

  • Když se kluci rozhodnout vydat v noci na pátrací akci, aby našli svého ztraceného kamaráda, zastaví se na kolech na kraji lesa. Jejich dialog a dokonce i hudba jsou prakticky totožné se scénou z filmu Rošťáci (1985). (HellFire)
  • Na začátku epizody zazní píseň „Atmosphere“ od skupiny Joy Division a po ní „Should I Stay Or Should I Go“ od skupiny The Clash (tuto skladbu můžeme slyšet i ve vysílačce). (Duoscop)
  • Při postelové scéně slyšíme megahit „Africa“ skupiny Toto. (Duoscop)

Reklama

Reklama