Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 2

(série)
Trailer 1
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2017, 7 h 47 min (Minutáž: 46–62 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Noah Schnapp, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Sadie Sink, Natalia Dyer, Charlie Heaton (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Od podivného Willova zmizení uplynul téměř rok. A život v Hawkinsu se ještě nepodařilo uspořádat. Ani zdaleka. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (278)

mcb 

všechny recenze uživatele

Stranger Things 2. Nastavený čas v městečku Hawkins, maximálně pro nekritické příznivce. Přibližně sedm epizod zdlouhavé hledání zápletky, přičemž se recyklují témata, příběhy a prostředí první sezóny. Na jednu a půl epizody se nějaký děj objeví, ale většinou jde jen o útěk před monstry/zničení většího monstra, přičemž si tvůrci dopomáhají naprosto předvídatelnými klišé, které už se bohužel nedají omluvit zdánlivou sebeuvědomnělostí, znalostmi žánrů a jejich převracením. Půl epizody dojemný epilog, který jako jediný dokáže vtáhnout do děje. Strážci Galaxie Vol. 2 letošního televizního roku, kde vyčnívá jen atypická sedmá epizoda, v níž se na chvíli objeví záchvěv originality. Jinak jde o příliš bezpečný a předvídatelný fanservice. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada má možná pomalý rozjezd, trochu slabší sedmou epizodu, ale závěrečné dva díly jsou naprostou špičkou, a směle konkurují těm nejlepším dílům první série. Devátý díl je dost možná úplně nejlepším ST dílem vůbec. Bratři Dufferové si skvěle pohrávají s postavami, vy se je zamilujete ještě mnohem více, dějové linky jsou propracovanější a všichni herci jsou úžasní. Hlavně mě překvapuje s jakou lehkostí hrají dětští představitelé. Především pak Will, který ve vypjatých momentech je až strašidelně a mrazivě přesvědčivý. Je tam prostě všechno, romantika, napětí, akce, humor a závěr pak ukazuje, že ST mají ještě spoustu nedořešených otázek. Těšeníčko za rok! 95% ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti predchádzajúcej sérií výrazné zlepšenie. Postavy, určité pravidlá s ktorými sa postavy musia vysporiadať a ktoré sa týkajú mimosveta a rovnako aj vzťahy, ktoré sa medzi nimi budujú. Má to silnejšiu atmosféru, oproti prvej sérií to využíva všetky možné prvky od lakačiek alebo ukázaním inej stránky temného mimosveta. Je to funkčné, zábavné, má to parádnu atmosféru a skvelý soundtrack a hlavne to nezanecháva takú pachuť niečoho nedotiahnutého ako prvá séria. Už mi tu nevadilo takmer nič a zhltol som to aj s navijákom. Konečne Dufferovci dupli na plyn a ukázali skvelú kombináciu Spielbergovej fascinácie mladým hrdinom a Kingovou fascináciou monštrami, ktoré obývajú nudné a nezaujímavé mestečko. Za mňa plný počet a naozaj ma to potešilo. 2. séria - 100% ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do očí bijící vyšší rozpočet projektu vůbec neuškodil, a tak nezbývá než doufat, že třetí série s tou řadou načrtnutých motivů naloží stejně famózně jako první dvě.. Duffers Brothers se tentokráte odkazují na takové bijáky jako Terminátor, Vymítáč Ďábla či Vetřelec, některé scény přímo parafrázují, s těmi odkazy však pracují ještě šikovněji a sofistikovaněji.. Neskutečná nálož nejočekávanějšího série.. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přece jen mi druhá sezóna přišla trochu slabší než sezóna první, ale musím uznat, že je to pořád hodně dobré a poslední díl jsem si užíval. Ten retro nádech trochu zeslábnul, což mi přišlo jako škoda, ale sem tam dobře vykoukl. Některé dějové odbočky se zdály skoro zbytečné, ale ty postavy si stejně oblíbíte. ()

Galerie (320)

Zajímavosti (33)

  • Na začátku epizody zazní skladba „Hammer To Fall“ od Queen. Následují skladby v tomto pořadí: „You Better Go Now“ od Billie Holiday, „Blue Bayou“ od Roye Orbisona a „Round And Round“ od Ratt. (Duoscop)
  • Během vystupování z kamionu zazní skladba „Green, Green Grass Of Home“ od Bobby Barea. Z gramofonu pak slyšíme „No More“ od Billie Holiday. (Duoscop)
  • Keď Bob (Sean Astin) privezie Willovi (Noah Schnapp) hlavolamy v čase 24:00, stierače auta sú po zastavení vodorovne. Keď odchádza, stierače sú posunuté šikmo. (andrejba)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama