Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 3

(série)
Trailer 1
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2019, 7 h 29 min (Minutáž: 50–78 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Nová láska. Nové obchodní centrum. A vzteklé krysy, které běží za nebezpečím. Prostě léto roku 1985 ve městě Hawkins. I jediné léto ale může změnit úplně všechno. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (337)

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série se povedla. Ano, ze začátku je to možná trošičku zdlouhavé, ale pak díl od dílu je to napínavější a vtipnější. Z dětí se najednou stávají puberťáci, takže se řeší nové problémy, hlavně láska. Zpívající scéna s Dustinem a Suzie bylo to nejlepší, co jsem letos v seriálu viděla, opravdu jsem si to užila. Moc se těším na závěrečnou sérii, jen doufám, že se to nebude až moc opakovat. ()

Lexonka97 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tato série byla úplně odlišná oproti dvou předchozích. Největšími rozdíly bylo hlavně to, že byl děj více zaměřen na dětskou část hlavních postav za co jsem rád. Třetí série na mě působila více emočně (především konec osmé epizody). Přes tyto změny vše znovu fungovalo na sto procent. Ať už postavy tak i děj se znovu posunuly o level dál a já se čím dál více zažírám do tohoto seriálu. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Stranger Things" sú späť v tretej sérii. Jedno z najväčších tohtoročných seriálových očakávaní sa vrátilo v plnej sile a pokračujeme v dobrodružstvách spolu s Mikom, El, Dustinom, Lucasom a Willom. A samozrejme nesmieme zabudnúť na ich novú parťačku Max. Ja som bol veľmi zvedavý. Chcel som vidieť svoje obľúbené postavy, chcel som vidieť kam sa dostanú tentokrát a proti čomu budú musieť bojovať. Musím povedať, že v momente ako som začal sledovať tak ma to už v podstate nepustilo. Chcel som vedieť aký bude záverečný súboj, chcel som s nimi prejsť od začiatku až do konca a držal neustále našim hrdinom palce. Je tu pár mínusov, ktoré mám so sériou, tak ich posuňme hneď z cesty. Nová postava v podobe Ericy je podľa mňa neskutočne otravná. V momente ako začala rozprávať a uvedomil som si, že bude plnohodnotnou členkou tímu, tak som vedel, že toto bude pre mňa kameň úrazu. A je to tak. A potom je tu ešte obrovská dávka product placementu. A tentokrát si to Coca Cola jednoducho vzala pod svoje krídla a malé nenápadné momentky sa stali neustálou ukážkou ich produktu. A potom som si to už všímal stále. Okey, toľko k mínusom teraz poďme na plusy. V prvom rade postavy. Hopper je v tejto sérii absolútne perfektný. Je to typický on. Aj so svojimi nervami aj sarkazmom. Ale okrem toho je chytrý, je schopný bojovať, nebráni sa použiť päste a je to proste správny chlap. A v tejto sérii je skvelý. Okrem toho ma baví, že seriál je akosi rozdelený na viacero línii a viacero tímov. Tým to dáva priestor trošku lepšie zabrať priestor. Dustin si tu robí trošku svoju sólu akciu so Stevom, Robin a Ericou. A keď človek sleduje Steva a Robin mať spolu dialógy pod sérom pravdy, tak to je podľa mňa highlight komédie v tomto seriáli. Neustále som sa na nich smial a boli skvelí. Okrem toho aj Dustin sa ukazuje ako chytrý chlalan a to ma teší. Potom je tu tím Hopper, Joyce a Murray. Opäť vynikajúca voľba. Nancy tu má tiež o niečo väčšiu rolu a niektoré scénky, kde bude bojovať proti hlavnému padouchovi sú desivé. Vizuálne silné. A jej vzťah s Jonathanom tu prejde veľkou skúškou. A potom celkový príbeh seriálu je vynikajúci. Začína to byť miestami aj oveľa osobnejšie a tým pádom aj silnejšie. A najlepšie je tu ukázaný vzťah medzi El a Mikom. Tie monológy sú silné a aj tie dialógy, ktoré majú medzi sebou tomu dávajú hĺbku. Neviem čo viac povedať. Tento seriál opäť ukazuje, že je super. Je vtipný, je strašidelný, je plný skvelých momentiek a okrem toho séria je aj o niečo dospelejšia. Naši hrdinovia rastú a má to oveľa väčšiu silu. A niekedy je už vidno, že nie sú to tie deti, s ktorými sme sa stretli v prvej sérii. Stali sa oveľa dospelejšími. A pre mňa to funguje. Hodnotenie: A ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dva roky si muselo fanouškovské centrum "Podivných věcí" počkat, než přibyde třetí řada tohoto oblíbeného seriálu....A fakticky jsem rád, že si s tím dali takovou práci a vynesli to na povrch až nyní. Mně se zdají nápady bratří Dufferových neuvěřitelné, pořád dokáží přijít s novým příběhem plným zvratů a přesto si zachovají tu původní, již osvědčenou, tvář první série z roku 2016. Vskutku mimořádný talent. Třetí řada se logicky nese v dospělejším nádechu, hlavní hrdinové již nejsou malými dětmi, kteří hrajou ve sklepě dračák, ale i oni vyrostli a řeší tak puberťácké problémy. Samozřejmě se ale nedočkáme jen nějaké romantické komedie říznuté sitkomem, i zde se rozehraje slušné drama s hororovými prvky, jak jsme již zvyklí (ale musí divák počítat, že se takových cvhil dostaví méně). Zápletka s ruskou základnou správně přestřelená, ta druhá s monstrem taktéž potěšila. Návrat staronových postav taktéž zahřál u srdíčka, ale i nové neoukoukané tváře zabodovaly na plné čáře (zejména Robin, jež mě svou bezchybnou chemií se Stevem bavila celých osm dílů, parádní kasting.........a nesmím opomenout ani Alexeje). Šerifa Hoppera dostihla menší existencionální krize, jeho místy spíše až komické počínání jsem zprvu nesnášel, ale postupem času jsem si tento jeho image docela oblíbil. Kromě výborně napsaných charakterů (opět!) špičkový soundtrack, normálně si teď pouštím hity osmdesátek (až tak mě tato sága ovlivnila), a CGI se zase o kousek posunulo na vyšší úroveň. Závěr opět epický, došlo i na silné emocionální momenty, u kterých jsem se nevyvaroval slzám. Doteď jsem si nemyslel, že by se již 4. řada mohla vyrovnat svým povedeným stejnojmenným předchůdcům, ale to stejné mě napadalo i po dvojce. Takže s nadšením očekávám, co nám tvůrci přichystají do dalších let. Za mě dávám 93 % ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3. séria - 80%. Zatiaľ najslabšia séria, no stále slušná zábava, ktorá ma niekoľko dobrých scén. A bohužiaľ aj tých zlých. Kladné body pripisujem znova fajn dobre napísaným postavám, zaujímavému príbehu, výborným vypalovačkám a aj tej akcii. Veľké mínus je tu pomalý začiatok, kde sa moc toho nedeje a hlavne absencia hororu, ktorá sa dosť vytráca oproti predošlým sériám a to hlavne preto, že nastupujú na scénu vtipne scény. A nie sú zle, akurát v daný moment, keď človek čaká napínavú scénu dostanú hlavný protagonisti od scenáru zásobníkov vtipov a hlavne rýchlo kurz všetkého potrebného. V prvých dvoch sériách som nad tým dokazal prižmúriť oko, že malý smradi zastavia vesmírne zlo a nejako mi to vyložene nevadilo, pretože to nebolo prehnané. Tu dostavajú viac priestoru v akcii a to už je niekedy cez čiaru. Ale netyká sa to len ich, ale asi všetkých postav, pretože aj keď nikto nič také pred tým nerobil, nie je problém ísť do tajného komplexu, ktorý je plný vojakov a len tak sa tam prechádzať, vykecavať sa tam alebo ísť poľahky priamo do riadiaceho centra. Je tu viac takýchto blbostí, ako v predošlých dvoch sériách do hromady (napr. kam sa vytratili všetci ruskí vojaci zo základne, keď tam prišla americká armáda?). Tretia séria pracuje s viacerými žánrami naraz a nie vždy to funguje, no ako celok ma to stále baví. P.S.: nezabudni na scénu za titulkami, ktorá je v poslednej epizóde. ()

Galerie (240)

Zajímavosti (53)

  • Natáčelo se od 24. května do 12. listopadu 2018 v Georgii a v Kalifornii (scény z pláže). (Varan)
  • Když je Eleven (Millie Bobby Brown) se zavázanýma očima v supermarketu, sedí přímo před mrazákem plným vaflí Eggo. Jde o odkaz na scény z 1. a 2. série, kde vafle Eggo hrají velkou roli. (Kacitr)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Stranger Things: Temný experiment

Stranger Things: Temný experiment

18.06.2019

Vedle očekávané 3. řady mysteriózní retro série Stranger Things, by si měl každý fanoušek seriálu do kalendáře zapsat ještě jedno důležité datum – 8. července. Tento den se totiž na pultech objeví… (více)

Reklama

Reklama